Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Октомври, 2023 14:55 2 424 12

Словакия постави условия за отпускане на помощ за Украйна

  • роберт фицо-
  • словакия-
  • украйна-
  • помощ-
  • европейски съюз

Министър-председателят на Словакия постави условия за отпускане на помощ за Украйна и поиска гаранции, че със средствата на ЕС няма да се "злоупотребява".

Словакия постави условия за отпускане на помощ за Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Според Ройтерс новият министър-председател на Словакия Роберт Фицо е подчертал, че иска гаранции от ЕС, че със средствата няма да се злоупотребява в разговорите си с другите лидери на ЕС относно помощта за Украйна в размер на 50 млрд. евро.

Описвайки финансовото положение на Словакия като "сбъркано", Фицо заяви, че Словакия е готова да увеличи вноската си, но при редица условия: "Няма да приемем съкращаване на т.нар. кохезионни фондове на ЕС, които имат за цел да подкрепят земеделските производители и да намалят неравенството. Увеличеният бюджет на ЕС ще бъде използван за подкрепа на конкурентоспособността на ЕС и за борба с нелегалната миграция", каза той, цитиран от словашката информационна агенция TASR.

Още новини от Украйна

Фицо също така заяви, че финансирането за Украйна трябва да бъде обвързано с гаранции, че средствата на ЕС, включително вноските на Словакия, няма да бъдат присвоени. Част от средствата трябва да се използват за възстановяване на словашката инфраструктура в граничния регион с Украйна и за подпомагане на словашките компании, участващи във възстановяването на Украйна, каза Фицо, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Украйна

    32 7 Отговор
    да и помагат Щатите.На кого,освен на тях им е притрябвала?
  • 2 Дааа ...

    10 30 Отговор
    И до този е достигнало потвърждение за кончината на сибирския злодей. Всички копейки са в ступор.

    Коментиран от #10

  • 3 ха ха

    27 5 Отговор
    Този е като Баце - изметна се като мокра талпа само за ден. А, чакай! Баце се измята до вечерта... поне два пъти.
  • 4 Анджо

    14 2 Отговор
    Тоя започна да омеква .
    Да каже на право за злоупотребите. Еииии не се ли срамува да се върти като фурнажиска лопата. Така може да разбереш , кой е моше.
  • 5 от как свят светува

    17 4 Отговор
    Кои отпускат пари на Украйна , ами тези очакват !0% обратно в своите лични каси и Роберт Фицо не е сред тях. Оная с ваксините фон "Шмон" ви показа нагледно , безплатен обяд няма и лобира за този който плаща , това е . Никой не се наврял на тия постове за да ви направи ногати или добре живеещи . Основните им мисии са да не обидят началника от Бялата колиба и да захлебят колкото си може повече и същевременно ако може да мине всичко безнаказано за да не се компрометират пред робите от ЕС .
  • 6 Абе

    20 4 Отговор
    Украйна не е в ЕС, Израел и Палестина не са в ЕС, а милиарди евро напускат границите на ЕС всяка седмица... най-смешното България също не е в ЕС, а някъде там по средата тамън да влезнем, но ни влиза на нас
  • 7 Интересно би било

    4 14 Отговор
    да кажат в числа,колко пари внася Словакия като вноска и колко чака като помощ от Европа.Ама това не го казват,защото ще се пукнем от смях,всички се правят на тарикати и искат само да вземат.Като Борел каза, "г-н Орбан, никой не ви спира в Европейския съюз...",та и със Словакия е същото,прав им път,ама и другаде такава аванта няма.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 И този "смелчага"

    12 1 Отговор
    го сложиха на къса каишка,а на изборите обещаваше друго.
  • 10 КовидманЯк

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа ...":

    Ти в какъв мозъчен ступор си, не е истина направо!🙆😂🤣
  • 11 Иван

    2 6 Отговор
    Министър-председателят на Словакия е починал снощи в 20:42.
  • 12 Птаме😭😭😭

    4 0 Отговор
    Не раз рахме какво стана ще дават лии илие не? Само Унгария ли остана на твърда позиция срещу Украйна
Новини по държави: