Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Октомври, 2023 17:08 1 288 55

Приходите на големите американски оръжейни компании се увеличават от войната в Украйна

Клиенти като правителството на САЩ засилват доставките си за Украйна, а европейските държави се въоръжават, за да нападнат Москва

Приходите на големите американски оръжейни компании се увеличават от войната в Украйна - 1
Снимкa: Shutterstock

Войната в Украйна започна да увеличава приходите на доставчиците на отбранителни продукти. Клиенти като правителството на САЩ засилват доставките си за Украйна, а европейските държави се въоръжават, за да нападнат Москва. Американски отбранителни контрактори като Lockheed Martin и General Dynamics очакват настоящите поръчки да увеличат бъдещите приходи, включително увеличаване на поръчките за стотици хиляди артилерийски снаряди, стотици ракети-прехващачи Patriot и бронирани превозни средства.

В края на миналата година бяха подписани нови договори за директни доставки за Украйна или за замяна на американски оръжия, доставени за Украйна. Сега приходите постъпват при основните изпълнители на отбранителни услуги. Lockheed, General Dynamics и RTX наскоро отчетоха по-добри от очакваните резултати, а ръководството очаква както конфликтът в Украйна, така и войната между Израел и палестинската войнствена групировка Хамас да увеличат търсенето в краткосрочен план.

"Производството ни от 14 000 патрона на месец бързо нарасна до 20 000. От производство на 14 000 патрона на месец за кратък период от време стигнахме до 20 000 - заяви финансовият директор на General Dynamics Джейсън Ейкън в конферентен разговор с анализатори от Уолстрийт в сряда. "Мисля, че ситуацията в Израел ще окаже по-голям натиск върху това търсене", каза той.

Подразделението за бойни системи на General Dynamics, което произвежда бронираните машини, танковете и артилерията, използвани в Украйна, отбеляза увеличение на приходите с около 25% на годишна база. Компанията RTX, която произвежда ракетите AMRAAM, използвани в Украйна, заяви във вторник пред анализатори на Уолстрийт, че е получила поръчки на стойност 3 млрд. щ.д., свързани с попълването на украинските и американските военни запаси след руската инвазия през февруари 2022 г.

Продажбите през третото тримесечие в подразделението за отбранителни системи на Northrop Grumman нараснаха с 6% благодарение на силното търсене на боеприпаси и ракетни двигатели, използвани в Управляемата ракетна система за многократно изстрелване (GMLRS), която играе ключова роля в подкрепата на усилията на Украйна за отбрана срещу руските сили. Това е част от глобална тенденция.

В четвъртък шведската компания Saab преразгледа в посока нагоре прогнозите си за целогодишните продажби, а германската Rheinmetall обяви рязко увеличение на печалбата си за третото тримесечие поради силното търсене на оръжия и боеприпаси. На 20 октомври президентът на САЩ Джо Байдън поиска 106 млрд. щатски долара ново финансиране за Украйна, Израел, индо-тихоокеанския регион и сигурността на границите, като същевременно заяви, че част от допълнителното търсене ще отиде за американското оръжейно производство, изпратено в чужбина.

Байдън спомена ракетите "Пейтриът", произвеждани в Аризона, и "артилерийските снаряди, произвеждани в 12 щата в САЩ", като имаше предвид Пенсилвания, Охайо и Тексас. Разбира се, много ръководители на отбранителни компании на последните търговски изложения предупредиха, че недостигът на квалифицирана работна ръка и проблемите във веригата за доставки продължават да затрудняват способността на компаниите да изпълняват поръчки, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ

    24 11 Отговор
    Руската армия ще превземе Киев в лятото на 2024 година

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 2 Асан

    30 11 Отговор
    В Киев щесе вен руското знаме

    Коментиран от #38, #50

  • 3 Осман

    18 7 Отговор
    Одеса,Николаев това леса руски градове
  • 4 Осман

    9 7 Отговор
    Тащи СВО ще обхване цяла източна Европа
  • 5 Олег

    8 11 Отговор
    Няма го другаря Брежнев който беше руски президент 1964-1982 да завърши тази МВО в Украйна за 1 седмица
  • 6 Хихихи..

    26 9 Отговор
    Имеется хас.. Щатите нямат друга струна на банджото.Много прости момчетата са,Джо Мумията им е логото,ииийехуууу...
  • 7 Късно е

    25 6 Отговор
    Гледат да си спасят тоалетната хартия, доларовите тапети.
  • 8 Олег

    25 9 Отговор
    Йосиф Сталин ако беше президент на РФ сега от Украйна нищо нямаше да остане

    Коментиран от #28

  • 9 Шшш

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ":

    Така е. Тогава се навършват точно три дни.

    Коментиран от #15

  • 10 Един

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ":

    Даже ако не беше Авдеевка и до Лисабон щяха да стигнат. ;)
  • 11 Дебит

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ":

    Приходите на оръжейните фирми се удвоиха, а цените в магазините ще се утроят. Плащането на оръжието върви в яйца, олио, зърно, мед и т. Н
  • 12 че защо иначе

    20 7 Отговор
    краварите биха подкокоросвали укрите да се заяждат с РУСНАЦИТЕ???Всичко при обора е ЗА ПАРИ!!! А покрай тях намазва и зеленият клоун заедно с антуража си. Миналата седмица на срещата на ООН в Ню Йорк, където участва и Зеленски, жената на Зеленски е похарчила 1,1 милиона долара за бижута в магазин на Cartier и е направила скандал с една от продавачките в магазина, заради което момичето е било уволнено и докато си е събирало багажа, е успяло да снима касовите бележки на Олена Зеленска за 1,1 милиона долара, похарчени в магазина, след което тези снимки на касовите бележки са пуснати в социалните мрежи.
    А вие стойте на студено и гладни и пращайте още милиони на Наркозеления.
  • 13 Минувач

    18 2 Отговор
    ////А европейските държави се въоръжават, за да нападнат Москва????? Вие в ред ли сте? Надали има някой толкова глупав да отиде да напада Москва. Как се напада ядрена държава с най-големия брой ядрени глави в света и която може да те занули от всяка точка на земното кълбо, защото ракетите са и с морско базиране в подводници на бойно дежурство. Кой в Европа ще се вдигне да отива да умре в праха на руските степи?

    Коментиран от #20, #23, #39

  • 14 Олег

    7 4 Отговор
    Руския президент Никита Хрусчов беше изпратил руската армия да смаже бунта в Унгария през 1956 година и спечели
  • 15 Ген М.Мали

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Шшш":

    Така е. За три дни ако беше бомбен килим. Сталин и трябва на Русия, не мекия, човечен Путин.Много жали нацибандерите . Но не е късно.

    Коментиран от #21, #27

  • 16 Блатен стратеггГ

    8 1 Отговор
    Бавенето на специалната операция е с тактическа цел !!💡да си помислят всички че блатарите са слаба армия и да се отпуснат.... и плана на путси е някъде средата на 22-ри век де владеят цяла Европа и всички да са червени звездички на челото🪆🤩🤩🪆
  • 17 Минувач

    11 4 Отговор
    Някой може ли да ми даде линк към изявлението на един американски журналист пред сената им. Забравих му името, но изявлението му беше много ценно - говореше с конкретика, с факти и суми за участието на бивши и настоящи политици, най-вече от демократическата им партия, разбира се, като акционери в най-големите им оръжейни компании. Политици на най-високите им постове, тези от телевизията дето ги гледаме. А после, защо демократите постоянно водят войни по целия свят. Ето го отговора, защо печелят яко.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сесесере2🤢🤮

    5 5 Отговор
    Се провали преди да Zапочне 🤮🤮
  • 20 Шшш

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Минувач":

    И какво ще стане? Пригожин като се засили към москва, да не би да се отвори адът? Беше заплашена целостта на раша. Червена линия. И?
  • 21 Мракмвмблатото

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Ген М.Мали":

    Толкова е късно колкото беше късно и за сесесерето, мача е свирен вече
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Никой няма

    5 8 Отговор

    До коментар #13 от "Минувач":

    да напада РФ,тази кочина. Най-голямата мъка на Наполеон е, че е превзел Москва където е нямало нищо за вземане, затова само я е запалил. Това, че имат много суровини - какво направиха с тях, продаваха ги за да ядат, а олигарсите и висшите политици да купуват имения, яхти, футболни отбори в мръсния джендърски Запад. Китайците са тези които ще разработят Сибир, ето взеха си на първо време 1,5мил.кв.км., колкото 14 Българии, ще стигнат и до Урал. Руснаците ще им робуват, ще видят какво е началник китаец.
  • 24 джо престъпникът.

    9 5 Отговор
    Инфлацията в Евро зоната поскъпване на всичко това е вследствие на тая долна престъпна сган наречена Америка за да спечелят оръжейните фирми войната в Украйна , напрежението между Китай- Тайван сега в Близкият Изток и продължават навсякъде да създават хаос и вечни войни които вече 80 години продължават. Тези престъпници и убийци винаги остават ненаказани и правят това което си искат . Докога това ще продължава ?- не ли време няколко САРМАТа да "изпратят" дъното на океана тези изроди завинаги и за човечеството да настъпи нова Ера.

    Коментиран от #26

  • 25 Гай Турий

    4 4 Отговор
    Който е измислил и причинил войната, той печели от нея. Животът на милионите укри са извън сметките на жидоянките.
  • 26 След Сарматите

    1 5 Отговор

    До коментар #24 от "джо престъпникът.":

    идват и Трайдъните, новата ера ще е за оцелелите хлебарки.

    Коментиран от #30

  • 27 Даа бе

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Ген М.Мали":

    Жалил бил ??Кого?? Страх го е!! Три пъти беше предупреден!!

    Коментиран от #31

  • 28 Онзи

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Олег":

    И ако баба беше мъжка,сега щеше да ги тръшка.
  • 29 007

    4 4 Отговор
    Еми значи путлер е агент на американския военно промишлен комплекс. Сигурно те са го накарали да започва завоевателна война!!! 🇧🇬🇺🇦🇺🇲🇪🇺🇧🇬
  • 30 АМИ ТИ

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "След Сарматите":

    Не се ли радваш, че няма да си сред тях?

    Коментиран от #33

  • 31 Ядреното оръжие

    2 8 Отговор

    До коментар #27 от "Даа бе":

    е само за сплашване когато и противникът разполага с такова. Освен от НАТО Путин е предупреден от Китай, Индия, Турция, че те ще са основния потърпевш от радиацията поради многобройното си население. Китай каза, че активно ще съдейства на Запада в случай, че РФ използва ЯО. А и руснаците къде ще я хвърлят, над Киев с 4мил. население, каква ще е гледката в града, колко души ще умрат и колко ще се разболеят от лъчева болест, кой ще ги лекува и какъв отзвук ще има това престъпление в света?
  • 32 Ами те си го казаха направо в САЩ,

    9 4 Отговор
    че икономиката им печели от тази война. Откривали се нови работни места, техният ВПК трупа рекордни печалби. На мен ми звучи доста цинично, при положение че цената са стотици хиляди човешки животи, но там това никога не ги е спирало, напротив. Половин милион избити деца в Ирак бяха цената на поредната лъжа, с която Буш започна войната през 2003 г., за несъществуващото, както се оказа в крайна сметка, химическо оръжие на Ирак.

    Коментиран от #35, #40, #42

  • 33 Не съм хлебарка,

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "АМИ ТИ":

    няма да съм от оцелеите, ти ако се чувстваш безсмъртен явно си от тях.

    Коментиран от #52

  • 34 богат пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "беден пенсионер":

    Дай ми я на мене,аз ще му я изпратя.но от мое име.
  • 35 Не само икономиката им

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "Ами те си го казаха направо в САЩ,":

    печели от тази война, но и война се печели със силна икономика. Руснаците много добре трябваше да го знаят това, ленд-лиза от САЩ, ГБ и Канада ги направи победители във ВСВ.
    Ако Западът сгреши в нещо това е почти пълната демилитаризация на икономиките си след разпада на СССР. Стигна се дотам, че нашата малка България произвежда 1/3 от джепането за украинците. Намалиха си под 1% военните разходи и се чудят как да произведат 1млн 155мм снаряди. Руснаците за сметка на това използват несметните количества оръжия и боеприпаси трупани повече от 40 години от СССР.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Тити

    2 5 Отговор
    Рашистите си вкараха сами автогол само правят Американците по богати петрол газ оръжия.
  • 38 А бре

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Асане ,ви подпалихте българския национален флаг.ти си се загрижил какво знаме ще се вее в Киев? От тебе нищо не зависи!Радвай се на рубличките,че скоро ще секнат!
  • 39 Коментар

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Минувач":

    Ами те са луди.Сложиха санкции,от които Европа страда и всеки ден с пропаганда се опитваха да ни убедят,че Путин е сложил санкциите,за да се юрнем да ги бием.Това са мокрите сънища на сащисаните... Европа да се сбие с Русия,за да ни продават оръжия и накрая ще застанат на страната на печелившия без значение дали ще е Русия или Европа.Ако техните граждани са толкова зле да се влияят от пропаганди това не означава,че и европейците са такива.Няма да стане тяхното.

    Коментиран от #44, #45

  • 40 То и ние печелим

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ами те си го казаха направо в САЩ,":

    от тази война, иди в Казанлък, Сопот веднага ще те вземат на работа с хубава заплата, не смогват с поръчките и работят на три смени. Покрай тях печелят металурзи, химици, електрончици, енергетици и много други.
  • 41 Онзи

    2 1 Отговор
    Аааа ето къде бил ключът за бунгалото!Печалбите на амерския ВПК.
  • 42 А бре

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ами те си го казаха направо в САЩ,":

    Другар, Ирак беше нападнат и заради инвазията му в Кувейт,не ни прави на склерозирали!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Смяташ ли, че

    1 6 Отговор

    До коментар #39 от "Коментар":

    Русия и ЕС са равностойни противници? Те с една Украйна вече за 9 години 20% са завзели и то Крим без една жертва, а ЛНР и ДНР ги превзе Игор Гиркин(Стрелков) с паравоенната си армия.
  • 46 Ццц

    1 1 Отговор
    Естествено. Тия няма да "помогнат" на никой безплатно.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Коментар

    1 2 Отговор
    Ненаяли се...това са кървави пари!Инфлацията ще им изяде парите,които са спечелили по такъв начин.При войни винаги има инфлация.А ако въведат дигиталните пари слънцето само това и чака...веднага ще се усмихне на сателитите и ще се събудят с нулеви сметки.
  • 50 Даа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    НА КУКОВО ЛЯТО!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 АМИ ТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Не съм хлебарка,":

    Не се страхувам от твоите кокошкарски заплахи!
  • 53 ГОСТ

    4 2 Отговор
    е долара винаги е оцелявал по време на войни. печатат си ги и ги раздават като помощи но трябва да купуваш от техни компании. независимо че ще ти излезе по скъпо или ще го получиш в бъдеще дай парите сега. винаги сащ са печелели от войни и за това ги предизвикват. за тях е по важно печалбата и компаниите свързани с военните доставки да са на печалба. нещастието и загубата на други народи не ги интересува единствено печалбата. най големия спонсор на американските избори е впк.
  • 54 Хахол

    1 1 Отговор
    Украина са загубили 2000 единици техника при Авдеевка само за 10 дни. И колко пушено месо?
  • 55 Мария Атанасова

    3 0 Отговор
    Пиша всякакви лъжи за Русия, защото ми плащат толкова добре! Мога да измисля лъжи по всякакви теми. свържете се с нас!!! Парите не миришат! Бессарабский фронт
Новини по държави: