Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 21:40 1 003 14

CNN: Има значителен напредък в преговорите за освобождаването на заложници от "Хамас"

  • катар-
  • газа-
  • хамас-
  • заложници-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

Западен служител, запознат с преговорите, е заявил пред CNN, че все още има оптимизъм около евентуалното освобождаване, но също така се признава, че часовникът тиктака

CNN: Има значителен напредък в преговорите за освобождаването на заложници от "Хамас" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Катар отчита "значителен напредък" в преговори за освобождаването на заложници, държани от "Хамас", но все още има проблеми, съобщава CNN, като се позовава на свои източници.

Постигнат е "значителен напредък" в преговорите за освобождаването на заложници, държани от "Хамас', но все още има нерешени въпроси, са съобщили дипломатически източници, запознати с преговорите.

"Преговорите вървят много добре. Имаме пробив", е допълнил един от източниците. "Все още има останали въпроси, но разговорите продължават и ние оставаме обнадеждени."

Помощник-държавният секретар на САЩ по близкоизточните въпроси Барбара Лийф е в Доха за срещи, са допълнили запознати.

Запитан за състоянието на преговорите, министърът на отбраната на Израел Йоав Галант коментира на пресконференция по-рано, че "всеки канал е възможен канал".

"Едно нещо трябва да е ясно - имаме цел и аз вярвам на държавата Израел и на Израелските отбранителни сили ... и ще продължим да полагаме всички усилия, за да върнем заложниците и изчезналите", е заявил Галант.

Междувременно западен служител, запознат с преговорите, е заявил пред CNN, че все още има оптимизъм около евентуалното освобождаване, но също така се признава, че "часовникът тиктака". Длъжностното лице е посочило, че в преговорите е постигнат напредък, но отбеляза, че Израел няма да отлага сухопътната операция още дълго.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Златният Век Ще Настане,

    2 0 Отговор
    Когато всички от пкеметоИзбрано идат при Шломон...в Христианския Ад
  • 2 Има ,има

    3 0 Отговор
    Срещу едните заложници Хамас си иска всички затворници! А да видим кой ще излезе по ербап!

    Коментиран от #3

  • 3 Макако/Подобните..от едем...

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Има ,има":

    на се славят със смелост!
  • 4 Сатана Z

    2 1 Отговор
    Пленниците ще се разменят срещу гаранции за създаването на независима Палестина.Щом за Косово -може,и за Палестина също.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Майна

    2 1 Отговор
    Затова ли започнаха масирани бомбандировки?
    Щели да ги засилят през нощта..
    Хамас казаха, че това е предпоставка да не могат да опазят заложниците и е невъзможно да ги предадат..
    Какво споразумение тогава имитират?
    Днес пак б ,омбят лин ,ейките..
    Бомбят Западния бряг..
    Няма хуманитарна помощ..
    Глад , жажда , с, мърт..
    Хм..
    Ка ,сапница..
    Никакво споменаване за прекратяване на кл ,ането
  • 7 Попарко

    5 0 Отговор
    Има таратанци. Евреите са решили да затрият всичко живо в ивицата Газа. Днес са започнали сухопътната операция.
  • 8 А50

    4 0 Отговор
    СНН не са в час. Газа се превръща от еврейте в масово гробище, от там няма да излезнат живи заложници изпод килимните бомардировки започнали тази нощ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Майна

    2 1 Отговор
    В момента Израел обяви, че започва СИЛНА О ,ФАНЗИВА В Г ,АЗА.
    Какви споразумения..
    Планът е да у, нищо ,жат колкото може повече Палестинци, да натиснат Египет и да ги и, зтлас, кат в Синай..
    Това отдавна го пла ,нират..
    Кой да защити този н ,арод от този г, еноц ,ид..
  • 13 Мъхчо

    3 1 Отговор
    В Газа са спрели интернет и мобилните комуникации. За да не гледа света клането на живо
  • 14 КГБ

    5 2 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 10 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света