Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 08:45 975 3

Политическа битка! Върховният съд на Венецуела анулира резултатите от първичните избори на опозицията

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • уго чавес-
  • мария корина мачадо-
  • николас мадуро

Прокуратурата беше започнала разследване за изборна измама, тъй като опозицията сама организира и проведе първичните си избори, вместо те да бъдат организирани от държавния избирателен орган

Политическа битка! Върховният съд на Венецуела анулира резултатите от първичните избори на опозицията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният съд на Венецуела анулира резултатите от първичните президентски избори на опозицията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

На този вот бившата депутатка Мария Корина Мачадо беше избрана за кандидат на опозицията за изборите догодина, но Върховния съд на страната уважи жалбата, внесена от властите срещу произвеждането на тези избори, в която се казваше, че е имало предполагаеми "нередности по време на вота. Опозиционната избирателна комисия разполага с три дни, за да представи доклад, в който да представи "механизъм за съхранение на изборните материали и място, определено за тях", заяви съдът. Засега няма коментар от страна на опозицията във връзка с решението на съда.

Венецуелската прокуратура беше започнала разследване за изборна измама на опозицията, тъй като опозицията сама организира и проведе първичните си избори, вместо те да бъдат организирани от държавния избирателен орган.

Бъдещето на Мачадо като кандидат за президент засега остава неясно. Но още преди решението на съда не беше ясно дали тя ще може да участва действително в президентските избори. На нея ѝ е забранено да заема публични длъжности в продължение на 15 години заради предполагаеми нередности, извършени от нея по време на депутатския ѝ мандат, отбелязва ДПА.

Венецуела е в сериозна криза от години. В икономическо отношение някога богатата страна страда от лошо управление, корупция и санкции. През последната година над 7 милиона души са напуснали страната заради бедността и разрастващото се насилие, според данни на ООН.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 там има държавно субсидиране за

    1 1 Отговор
    всеки гласувал . Манипулациите не минават . У нас всички са десни . Редно е да забранят хелойн празника . Папата и келтите го направили 870 г. Тогава ние сме били със сина на Аспарух . Воювали сме срещу тях .
  • 2 Търновец

    4 0 Отговор
    Венецуела засега има най богатите в света залежи на нефт, но не е най големия износител. Там собствеността е държавна и както в Чили, Бразилия, Ирак, Иран има скандали с опити на световни фирми да приватизират и да не плащат данъци. Външни сили спонсорират местни политици, профсъюзни активисти неочаквано вдигат стачки срещу национално отговорно правителство, а в армията и полицията външни сили внедряват свои хора, има и необосновани санкции целящи появата на финансови проблеми пред националните правителства
  • 3 Оги

    2 0 Отговор
    Нямаше ли там някой си Хуидо муидо какъв там беше дето америте и евросъюзчето си го бяха определили за президент?