Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 16:56 1 274 8

Глоба за тези, които се появяват забулени на обществени места в Узбекистан

  • узбекистан-
  • глоби-
  • забулени-
  • обществени места

Сумата на глобата ще бъде от 3,3 млн. до 4,95 млн. узбекистански сума (между 255 и 270 евро)

Глоба за тези, които се появяват забулени на обществени места в Узбекистан - 1
Снимка: Shutterstock

Узбекистан вече ще глобява онези, които се появяват на обществени места забулени или със закрито по друг начин лице, съобщи министерството на правосъдието, цитирано от ТАСС.

Освен това се въвеждат и санкции за хора, които поощряват съжителството с две или повече жени или разпространяват подобни идеи. Нарушителите ще бъдат глобявани или задържани за срок до 15 денонощия.

"Появата на публични места с покрито лице до степен, която не позволява да се установи самоличността, се наказва с глоба" от 3,3 млн. до 4,95 млн. узбекистански сума (между 255 и 270 евро), се посочва в съобщението, публикувано в "Телеграм". Изключения ще се правят само за случаи, свързани с трудова или служебна дейност, а също и за покриване на лицето по медицински причини, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реру

    33 1 Отговор
    Това прави държава, в която мюсюлманите са повече от 95%, а християнска България?
  • 2 12...34

    9 0 Отговор
    Правилно,всички страни на стан да я последват.
  • 3 Пеци

    3 6 Отговор
    За две и повече жени жалко, че ще глобяват
  • 4 УдоМача

    3 15 Отговор
    Това за жените подкрепям напълно, но за Бога, оставете хората да си се обличат както искат. И ако искат да се покриват, ако искат не.

    Коментиран от #5

  • 5 реру

    26 3 Отговор

    До коментар #4 от "УдоМача":

    "... оставете хората да си се обличат както искат..."


    Едно е да се обличат, а съвсем друго "... покрито лице до степен, която не позволява да се установи самоличността...". То дори полът не може да се установи, а какво остава за самоличността...
  • 6 Гост

    7 3 Отговор
    Това е изключително изненадваща и интересна новина идваща от мюсюлманска страна, звучи невероятно. Проверете я пак тази новина. Такова никога и никъде в такива държави не се е случвало.

    Коментиран от #8

  • 7 Механик

    11 0 Отговор
    Браво, има голям напредък . В Европа кога ще забранят покривалата ?
  • 8 Чети бе пич

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    В заблуда си Първо Кемал Ататюрк премахна фесове забрадки бурки и всичките им забулващи неща Позволи им да носят шапки капели Изравни правата на жените с мъжете и им разреши да гласуват И още много дуги неща за да направи от Турция Светска държава За съжаление сега гледаме обратния процес от Ердоган