Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 11:21, обновена 2 Ноември, 2023 11:25 1 476 0

Бурята "Киърън" около крайбрежието на Северно и Балтийско море

  • буря-
  • балтийско море-
  • северно море-
  • германия-
  • метеорология-
  • ламанша-
  • предупреждение-
  • франция

Днес Германската метеорологична служба отправи предупреждение

Германската метеорологична служба отправи днес предупреждения за бурята "Киърън", отнасящо се за районите близо до бреговете на Северно и Балтийско море, предаде ДПА.

"Киърън" се придвижва от Ламанша през Англия към Северно море, каза метеорологичната служба. Силни ветрове със скорост до 90 км/час се очакват около обяд.

Бурята "Киърън" остави 1,2 милиона домакинства без електричество в Северна Франция, съобщава Ройтерс.

В районите на Бретан и Нормандия бе обявен червен код за силни ветрове. Кодът е оранжев а останалата част от северозапада.

В департамент Финистер в Бретан, където бяха регистрирани ветрове до 207 км/ч. Властите в района забраниха движението по пътищата до второ нареждане. Правителството призова хората да останат по домовете си.

Бурята взе и една жертва. По думите на министъра на транспорта Клеман Бон шофьор на камион е загинал в департамент Ен, североизточно от Париж, след като дърво е паднало върху камиона му. Той предупреди, че риск има дори в регионите, където не е обявен червен код, цитирана от News.bg.

Освен за силни ветрове се предупреждава и за гъста облачност и дъждове, а според прогнозите температурите ще бъдат между 11 и 14 градуса. Очаква се през уикенда вятърът леко да отслабне, но бурята и дъждовете ще продължат.

В Северно море крайбрежната област Източна Фризия и остров Хелголанд се очаква да бъдат по-силно засегнати. В Балтийско море също ще продължат силните ветрове, като силни пориви се очакват от Фленсбург към островите Фемарн и Рюген, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: