Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 17:10 5 545 10

Предполагаемо отравяне с гъби. Австралийка е обвинена в три убийства

  • гъби-
  • отравяне-
  • австралия-
  • убийство

Трима души починаха, след като 49-годишната Ерин Патерсън сервира ястие, което включва гъби

Предполагаемо отравяне с гъби. Австралийка е обвинена в три убийства - 1
Снимка: Shutterstock

Австралийка, заподозряна в отравяне на бившите си роднини и други със смъртоносни гъби на обяд, който е сервирала, е обвинена в множество убийства и опити за убийство, предаде Би Би Си.

Трима души починаха, след като 49-годишната Ерин Патерсън сервира говеждо месо Уелингтън, ястие, което включва гъби, на гостите през юли.

Докато три обвинения за убийство са свързани с обяда, три от петте обвинения за опит за убийство са свързани с отделни инциденти между 2021-22 г., твърдят от полицията.

Г-жа Патерсън твърди, че е невинна. Тя заяви, че не е отровила умишлено гостите си на семейния обяд в дома си в град Леонгата във Виктория на 29 юли.

Токсикологичните доклади показват, че жертвите са консумирали гъби смъртоносна капачка.

Бившият ѝ съпруг Саймън Патерсън също бил поканен на вечерята, но не успял да пристигне в последния момент.

Заедно с трите обвинения в убийство, г-жа Патерсън е обвинена в два опита за убийство, свързани с обяда през юли.

Полицията не е предоставила подробности за двете обвинения в опит за убийство. Известно е обаче, че един от гостите на вечерята се е разболял критично, но е оцелял.

Срещу Патерсън са повдигнати и три обвинения за опит за убийство, свързани с три отделни инцидента, при които се твърди, че 48-годишен мъж се е разболял след хранене между 2021 и 2022 г. Повече подробности не са дадени.

Дон и Гейл Патерсън са две от трите жертви, починали дни след обяда с гъбите

Г-жа Патерсън беше посочена като заподозряна от полицията, след като тя и двете ѝ деца се появиха невредими след обяда.

Тя беше задържана в четвъртък и полицията прекара деня, претърсвайки дома ѝ в Леонгата, на около 125 км югоизточно от Мелбърн.

Инспектор Дийн Томас от отдел "Убийства" подчерта сложността на случая на пресконференция, описвайки го като трагедия, която може да "отекне години напред".

"Не мога да се сетя за друго разследване, което да е генерирало такова ниво на медиен и обществен интерес, не само тук, във Виктория, но и в национален и международен план", добави той.

Гейл и Дон Патерсън - родителите на бившия съпруг на г-жа Патерсън - бяха гости на обяда заедно със сестрата на Гейл Патерсън Хедър Уилкинсън и зет Иън Уилкинсън.

Четиримата са били откарани в болница на 30 юли, съобщавайки за насилствено заболяване, съобщиха от полицията.

В рамките на няколко дни двойката Патерсън, и двамата на 70 години, и г-жа Уилкинсън, на 66 години, са починали. 68-годишният Уилкинсън е откаран в болница в критично състояние, но по-късно се възстановява след двумесечно лечение.

Хедър Уилкинсън също почина, докато съпругът ѝ Иън оцеля след седмици в болница.

Ерин Патерсън заяви, че самата тя е била откарана в болница след хранене поради стомашни болки и е била поставена на физиологичен разтвор и е получила лекарства, за да се предпази от увреждане на черния дроб.

Тя каза, че е сервирала говеждото месо Уелингтън, използвайки смес от гъби, закупени от супермаркет, и сушени гъби, закупени в азиатски магазин за хранителни стоки месеци по-рано.

"Сега съм опустошена да мисля, че тези гъби може да са допринесли за болестта, претърпяна от моите близки", пише тя в изявление през август.

"Наистина искам да повторя, че нямах абсолютно никаква причина да нараня тези хора, които обичах".

Децата ѝ, които не присъствали на обяда, изяли част от останалото говеждо месо Уелингтън на следващия ден. Гъбите обаче са били изстъргани от ястието, тъй като не харесват гъбите, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    7 1 Отговор
    в съда се гледа дело за убийство
    съдията пита подсъдимата да обясни как млад и здрав мъж умрял по време на сън
    ами ял е отровни гъби
    а какви са тези сини петна по шията прилича на удушаване
    ами не искаше да яде гъби
  • 2 Страшно нескопосан превод

    15 0 Отговор
    По-добре да не публикувате подобни статии, ако не сте в състояние да ги преведете качествено.
  • 3 АвСтралия

    2 2 Отговор
    Австралия е контитене на затворници на кралството, когато се родят потоместени затоврници се получава това .... обяд с "приятели и роднини" ... какво повече за бедушните капиталисти, сигурно е правила заради наследство и така само при нея да останат нещата.
  • 4 Историк

    4 0 Отговор
    Еуементарно,сготвила им е гъби по специална рецепта взета от роман на Агата Кристи.
  • 5 ГУМЕН КРАДЕВ

    8 0 Отговор
    Всички гъби се ядат ! Яли гъби с копчета ? Е , ако бяха гъби с ципове ...... !
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Няма гъба,която ще те убие след 3 дни!най смъртно отровните гъби в бг ,Бяла и зелена мухоморка -убиват след 16-20час,а те са по силни от вси други отровни гъби по света.явно е прибавила някаква друга смес,която има такова действие.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Винкело

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Зависи от апаратурата за хемодиализа. Знаеш ли ги австралийските...
  • 9 Шляхтиц

    3 1 Отговор
    Тази статия се появява преди повече от два, три месеца. Обикновено чета само заглавия. Влезнах само за да видя кой е авторът. Очаквах да е Мария Атанасова. Този път е Ели Стоянова. Остарявам...........
  • 10 Моля

    2 0 Отговор
    Когато правите превод на статия с гугъл преводач, проверявайте текста след това. Обзалагам се, че никой не яде копчета и т.н.
Новини по държави: