Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 19:45 1 573 10

Ердоган пак е недоволен от Стокхолм: Швеция не е достатъчно строга с кюрдските терористи

  • швеция-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • кюрдска работническа партия

Турският президент внесе протокол за одобряване на членството на Швеция в НАТО в парламента за ратификация миналия месец

Ердоган пак е недоволен от Стокхолм: Швеция не е достатъчно строга с кюрдските терористи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че ще се опита да улесни парламентарната ратификация на членството на Швеция в НАТО, но изтъкна, че Швеция не е предприела достатъчно действия спрямо кюрдските бойци, предават турските медии, цитирани от БТА.

Ердоган внесе протокол за одобряване на членството на Швеция в НАТО в парламента за ратификация миналия месец.

Турският лидер посочи пред журналисти в самолета на връщане от казахстанската столица Астана, че ще се опита да подкрепи процеса на ратификация на законопроекта в турския Меджлис, стига партньорите на Турция да подходят към нея добре.

Стокхолм обяви, че е проправен пътят за износ на оръжие от Швеция за Турция. Вярно е, предприети бяха стъпки по този въпрос. Но за съжаление досега не са предприети никакви мерки по отношение на дейността на терористичната организация ПКК (Кюрдската работническа партия) в Швеция. Наше задължение бе на първо място да се обърнем към парламента (във връзка с искането на Швеция за присъединяване към НАТО) и ние го направихме, посочи Ердоган, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли Турция се съгласи да вдигне ветото си върху приемането на Швеция в НАТО. Швеция обеща на Турция да не подкрепя организации, които Анкара смята за терористични, и да ѝ окаже всякакво възможно съдействие по въпроса за евроинтеграцията ѝ.

Междувременно днес Ердоган заяви още, че Европейският съюз не е заел справедлива позиция по отношение на войната между Израел и Хамас, като заради това доверието на Анкара към блока е било "дълбоко разклатено".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердооо

    15 16 Отговор
    Значи ПКК са терористи, а Хамас са борци за свобода? Що така, бе чоджум?

    Коментиран от #10

  • 2 КОТарАК

    9 14 Отговор
    инфлацията в Турция вече изпреварва тая в Матушката
  • 3 007

    7 18 Отговор
    Всеки който не му играе по ислямистката свирка е терорист. А той е прероден ангел небесен и не е избил и затворил по затворите хиляди борци за кюрдска свобода!!!🇧🇬🇺🇦🇺🇲🇪🇺🇧🇬
  • 4 Свободен

    9 17 Отговор
    Този каруцар се качи на главите на цивилизования свят!
    Време е да му покажат мястото!
  • 5 кюрдска мъдрост

    5 11 Отговор
    Когато г@зът ти е н@ср@н, като на пишман султан Ердоан, би следвало да си траеш, а не да морализаторстваш.
  • 6 Факти

    11 3 Отговор
    Повечето кюрди са евреи/ционисти.
  • 7 Дааа

    12 5 Отговор
    Крайно време е да се създаде Тюркско Руски съюз с население към 350 милионна и с няколко милиона кв километра територия,с газ ,петрол и ядрено оръжие,иначе краварите и юдеите ще избиват населението на света безнаказано
  • 8 Мухарем

    1 5 Отговор
    Шопски (като нашия) тарикат! Иска да клати всички безплатно. Няма как и той е на клона! И трябва да избере позиция и захват.
  • 9 Без теб Сърби

    11 1 Отговор
    Слава на Ердоган. Ние българите сме турци които подкрепяме султан Ердоган
  • 10 Чоджум

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ердооо":

    Много си назад с матряла,трябва да учиш и четеш много,за да си наясно с нещата,но все пак вместо много да ти обеснявам,заслужаваш кратък отговор от мен:пкк са признати за терористи от цял свят,а хамас не
Новини по държави: