Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Ноември, 2023 23:02 10 132 78

"Войната в Украйна достигна точката, от която няма връщане"

  • украйна-
  • михайло подоляк-
  • русия-
  • владимир путин-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • контраофанзива

Русия няма да спре войната сама, защото в такъв случай страната ще изчезне в сегашния си вид, казва Михайло Подоляк, съветник на Зеленски

"Войната в Украйна достигна точката, от която няма връщане" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Основните изводи от започналата преди пет месеца контраофанзива на украинските въоръжени сили са, че руската армия може да бъде изтласкана от позициите ѝ, дори когато е в глуха отбрана, както и че Украйна се нуждае от високотехнологични оръжия, за да победи, казва Михайло Подоляк, съветник в администрацията на украинския президент Володимир Зеленски. В интервю за ДВ Подоляк казва още, че войната е преминала точката, от която няма връщане - и че мирни преговори с Русия не са възможни.

ДВ: Приключи ли контраофанзивата на украинските въоръжени сили?

Подоляк: Не. Настъпателните операции в редица направления не са завършени. Те не могат да бъдат завършени - това не е някакво събитие от фестивален тип, това е война. Русия провежда настъпателни операции в Донецкото направление - Авдеевка, Бахмут и така нататък. Ние продължаваме да настъпваме в пълен обем в Запорожкото направление, в южното направление, към Бахмут и т.н.

ДВ: Контраофанзивата продължава вече пет месеца. Как бихте определили резултатите дотук?

Подоляк: Успяхме да разберем какви са предимствата на руската отбранителна линия. Ясно е къде те са поставили акцента си и какво ни липсва на нас. Тоест, вече знаем къде са нашите дефицити, с какво не успяхме да се справим както непосредствено преди контраофанзивата, така и в хода на операцията. Русия продължава да има превъзходство във въздуха по протежение на фронтовата линия. А това влияе значително на скоростта на настъплението. Друг фактор, който ни забави в началото, беше недостигът на оборудване за разминиране.

Въпреки това в хода на петмесечната настъпателна операция на първо място беше установено, че Русия може да бъде изтласкана - дори и при такава мощна отбрана. Да, мащабът на изтласкването не е такъв, какъвто беше планиран първоначално, но все пак постигаме напредък в редица области.

Второ, много ефективни са ракетите с далечен обсег, които ни позволяват да намалим възможностите на Русия да води маневрена война - да прехвърля допълнителни резерви и ресурси. С повече такива оръжия бихме могли значително да намалим бойната ефективност на руските окупационни части. Ясно е също така, че дроновете са изключително полезни, от което следва, че ние трябва да инвестираме повече в безпилотни летателни апарати - оперативни и тактически дронове, които да са активни по протежение на фронтовата линия. Имам предвид не стратегически дронове, които летят на дълго разстояние, а такива с дължина на полета от 10 до 25 километра, които могат да нанасят удари по конкретни цели.

ДВ: А как стои въпросът с боеприпасите на украинската армия? Неотдавна от Киев съобщиха, че броят на ракетите от Русия е нараснал драстично. Какви са наличностите на Украйна?

Подоляк: Честно казано, не знам какво е много или малко. Защото ако направим сравнение с миналата година и с началото на зимния сезон през 2022, тогава руските запаси от ракети бяха значително по-големи, отколкото са сега. Вярно е, че те имат собствено производство ракети, което им позволява да попълват запасите си - например с ракети "Калибър" или "Искандер". Но бих казал, че по отношение на калибрите 152 и 155 по-скоро имаме паритет с Русия. Освен това при руснаците има известно изчерпване на снарядите. И затова те разчитат все повече на доставки от Северна Корея. Именно благодарение на севернокорейските си другари те успяват да поддържат обема на дневния разход на тежкокалибрени снаряди. При танковете също можем да говорим за паритет. Изобщо - на този етап от войната ясно се усеща, че сме с изравнени възможности в това отношение.

Що се отнася до ракетите, бих искал да подчертая, че се нуждаем от много повече ракети с малък и среден обсег на действие - 150, 200, 300 и 350 километра, защото точно на такова разстояние се намират основните складови бази и центрове за управление на руснаците.

ДВ: А как в администрацията на президента отекна предупреждението на шефа на армията генерал Залужний за позиционната война?

Подоляк: Според мен неговите думи трябва да се разбират така: Ако не искаме Източна Европа да затъне в продължителна война, която би била пагубна най-вече за Украйна, но също така и за Русия, трябва да променим подхода си при снабдяването на украинската армия. За да получим предимство в тази война, трябва да увеличим високотехнологичния компонент.

ДВ: За какво развитие през 2024 година се подготвя Киев?

Подоляк: Войната достигна точката, от която няма връщане назад. Русия прекрасно разбира, че ако бъде победена, този елит ще престане да съществува, Русия ще престане да съществува - имам предвид не географски, а политически. Те ще имат същите процеси, които имаха през 1991 г., само че с много по-големи вътрешни претенции. Защото им предложиха един модел, а получиха друг. Платиха висока цена за него, и то без резултат. При нас е същото: ако не осигурим поражението на Русия, войната ще бъде замразена, а украинската държава ще бъде подложена на постоянен външен натиск от страна на Русия.

ДВ: Някои твърдят, че Западът вече искал преговори. Вие лично усещате ли такъв натиск? Кремъл предлагал ли е преговори и ако да - при какви условия може да започне този процес?

Подоляк: На първо място, няма никакъв натиск. Второ, преговори са невъзможни, защото Русия иска Украйна да капитулира. Русия иска преговорите да започнат незабавно, но тя да си остане в окупираните територии, да ги присвои, а конфликтът да бъде замразен, като Русия да не носи отговорност нито за военни престъпления, нито за разрушаването на икономическата инфраструктура на Украйна и т.н. Натискът върху други държави е единственият начин Русия да запази контрола върху вътрешнополитическото пространство. И ако претърпи някаква загуба, това вътрешно пространство ще се превърне в революционно пространство.

Автор: Олга Тихомирова


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 116 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 :) И според мен не са :)

    113 11 Отговор
    "Настъпателните операции в редица направления не са завършени"
  • 4 То и аз

    144 17 Отговор

    До коментар #1 от "Бмх":

    им теглих една но след това размислих, върнах се и им теглих още една.

    Коментиран от #58

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Разбирам го Фърдо, кат стигнат

    51 14 Отговор
    до ВЛадивосток, започват преговорите с Путин.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кътю пеев

    33 156 Отговор
    Русия загуби позорно Войната да бягат със 200 всеки във село докато имат крака и глави

    Коментиран от #16, #17

  • 9 Наблюдател

    111 19 Отговор
    Подлецов се изказа пак. Да внимава с подаръците покрай рожденния си ден
  • 10 Някой

    146 32 Отговор
    Докога ще ни заливат с пошлата пропаганда на ДВ. Спрете с двойния аршин. Нито ционисткият, нито украинският фашизъм имат бъдеще.

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 В.В.П.

    123 33 Отговор
    Накрая ще ги приключат със един час заря с кинжали по Радата и министерствата...Подоляци и голтаци ще идат по дяво..лите ..много ва трае Рф.и Путин .
  • 13 В.В.П.

    81 16 Отговор
    Явно тука се играе неква игра .от руските и окропите ..Която не се разбира ..Има нещо гнило тука .Киев е цял..това не разбирам..

    Коментиран от #61

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 В.В.П.

    93 24 Отговор
    Това с точката на връщане ,ДВ го пише преди 6 мес ,преди 1 ГОД ,преди 1,5 ГОД...Путя ги пребива бавно и методично..Както трябва ..По законите на физиката.

    Коментиран от #68, #69

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А кой има бъдеще

    26 64 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Само руския ли? Както светлото бъдеще с който сесесерето осссра източна Европа
  • 20 Aлфа Bълкът

    16 90 Отговор
    Дойдат ли Ф-16, украинците подпукват руснаците,
    а ние сърбите. Гледай какво става:
    „НА КОЛИНЕЕЕ“.
    Да си сложат по едни наколенки, да не им убива.

    Коментиран от #27, #28

  • 21 Триста тридесет и три дневната

    81 23 Отговор

    До коментар #18 от "Тридневната до киев":

    Бъркаш математиката!!!
    Бавно, методично, безапелационно, безпардонно смилане на укри. Мъже не останаха. И бременните си жени не пощадиха.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ляв+

    103 19 Отговор
    Как е възможно да сме си представяли в миналото, че капиталистическата преса е свободна и обективна? Оказа се, че тя е напредничава единствено в дезинформацията и демагогията.

    Коментиран от #48

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Живанши

    74 18 Отговор
    Кога точно разбраха, че войната е достигнала точка от коятоа няма връщяне тия умници? Аз тази точка я видях 2013 на Майданя когато изгаряха хора живи и скандираха - "всички москали на бесилото"... Е тогава безповратно се изхвърлиха. Още 2-3 години руснаците ще ги учат, и ще ги научат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 6 Отговор
    Решението е Мир
  • 31 Точката

    33 12 Отговор
    на ПоДоляка скоро ще бъде достигната също!
  • 32 Хохо Бохо

    22 60 Отговор
    Русия изчезва бре!
    Не го ли виждате???
    Путин унищожи Русия...

    Коментиран от #37

  • 33 Редник

    68 15 Отговор
    Този Подоляк е прав. Руснаците си искат тяхното и мир ще има тогава, когато си го вземат. Та или Украйна се съгласява или войната ще си продължи до постигане на целите на СВО. И на Подоляк това му е ясно, затова пищи за помощ от Запада като настъпана мома. Няма спасение за Украйна и това е положението. Жалко за загиналите мъж3, жени и деца - и от двете страни...
  • 34 Ванга

    16 45 Отговор
    Русия ке падне
  • 35 Да бееее .... разбрахме го ...

    54 11 Отговор
    "Войната в Украйна достигна точката, от която няма връщане"..... Украйна остана без войници и няма връщане.....
  • 36 няма връщане

    42 10 Отговор
    Нито на Крим, нито на републиките. Светнала им крушката най на края.
  • 37 Матей

    10 5 Отговор

    До коментар #32 от "Хохо Бохо":

    Тоз пък:)))
  • 38 Артилерист

    53 9 Отговор
    Подоляк ясно заявява на евроатлантизма: Ние не жалим нашите войници, но ако вие искате да победите Русия чрез нас, НЕ ТРЯБВА ДА СТЕ СТИСНАТИ, а да се бръкнете до последния долар и евроцент, преди да е дошъл реда на последния украинец. Или още по-точно казано по подоляшки: това не е американски военно-фестивален пърформанс срещу държави без солидни армии, това е истинска война срещу мощна армия на голяма страна. Европейците се били уморили, искали вече преговори. Да, ама не. Те се набутаха в капана на американците и сега ще бъдат доени до кръв и стригани до кокал...

    Коментиран от #39

  • 39 Точно така е +++++

    53 15 Отговор

    До коментар #38 от "Артилерист":

    Бързата победа на Руснаците и превземането на Киев щеше да доведе до партизански простотии и героизация на някакви нацистки лумпени а сега погрома ще е скрепен с договор и унизителен а Европа ще е слаба и безпомощна. Реално икономиката на Русия в момента работи много по добре отколкото преди войната.

    Коментиран от #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Така е

    15 45 Отговор

    До коментар #40 от "Стойко":

    Така е! Сега Украйна чака от САЩ и Европа разминираща бойна техника за да продължи настъплението си. Кой да очаква че тези орки смазани ще минират всичко при бягството си с десетки милиони мини! Срам за ватниците разбити и жужака!
  • 42 Последния Софиянец

    14 37 Отговор
    При отстъплението ни сложихме вече 12 милиона мини в окупираната ни от Украйна 15 процента територия! Половината са противотанкови! Ейбрамсите и Леопардите не могат да преминат преди огромните полета да бъдат разминирани! Украинците могат само с далекобойна артилерия да обсипват позициите ни ! Сега разбрахте ли защо се бави Украинския контранаступ? Ако не бяхме минирали щяха да ни изхвърлят така както от Херсон! Плаче ми се
  • 43 Путин матиран...

    14 41 Отговор
    Според родните гладни путяроби войната била НАТО -Русия...Само че не е денацифициран нито един НАТО-вец а 312 хилядарки орки танцуват казачок на концерта на Кобзон в един много по добър свят ....🤣😅😆
  • 44 Хаха

    14 25 Отговор

    До коментар #39 от "Точно така е +++++":

    Най са смешни такива Прозздти Русопутяци ..

    Коментиран от #46

  • 45 И ние

    7 27 Отговор

    До коментар #1 от "Бмх":

    Теглим по една на руските Г.ъ.от.верени .
    Те са свикнали.
  • 46 Най са смешни такива Прозздти

    26 8 Отговор

    До коментар #44 от "Хаха":

    Супер дупер мега Прозздти наци урко кретинели ....
  • 47 Прозздтитиии

    26 8 Отговор
    Идиии зазимяване. Пак ток няма да има... и парно у Киев.... една последна баня да си ударят там че после чак на пролет живот и здраве

    Коментиран от #66

  • 48 САМО КОМЕНТИРАМ 😉

    37 11 Отговор

    До коментар #23 от "Ляв+":



    Трябваше да дойдат лабораторният вирус и войната, че да видим за каква ЗАПАДНА ПРОПАГАНДА и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ става въпрос.


  • 49 Гориил

    50 10 Отговор
    На кое място изгонихте и победихте Русия? Тази война е разрушителна преди всичко за Европейския съюз и особено за най-бедните му членове. Финансирането на Украйна е изцяло прехвърлено на плещите на европейските държави. Имайки предвид факта, че финансирате война с държава, която има най-силната и абсолютно непобедима армия в света, последствията за икономиката, финансите и търговията за Европа ще бъдат ужасяващи.Русия не възнамерява да ограничи унищожаването на европейската икономика във времева рамка. Ако Москва сметне за полезно, войната ще продължи 10, 15, 20, 100 или повече години. Нямате ресурсите да оцелеете при бедствие.

    Коментиран от #64

  • 50 Уве Бол

    42 8 Отговор
    Този Подлогяк говори пълни глупости, но само който има мозък, ги осмисля. Един пример ще дам. "Руснаците водят настъпателни действия в Бахмут... Ние настъпваме към Бахмут". Първо, Бахмут вече е превзет от руснаците. Второ, не може две противоположни страни да настъпват в едно и също направление - или няма да има настъпление въобще, или едните ще настъпват в друга посока. В случая урките "настъпват" на запад.
  • 51 Ей тези неща

    48 9 Отговор
    "...че войната е преминала точката, от която няма връщане - и че мирни преговори с Русия не са възможни." Подоляк да ги каже на украинците, които ще им нахлузят примките на вратовете... Пет пъти, цели пет пъти имаха възможност да се договорят с руснаците и да се избегне тази касапница, но така и не го направиха подтиквани от "добри приятели"... Мислеха се за всесилни с помощта на тия "добри приятели" и загазиха тотално... Сега дрънкат врели некипели, че щели да изгонят руснаците, но повече от очевидно е, че тези приказки са за собствена консумация и за замъглените им от дрогата мозъци...
  • 52 артишок

    29 5 Отговор
    Козяшките тридневки явно са с три мозъчни гънки. Колко пъти им се каза, че "тридневното лафче" е на ген. М.Мили/лесно проверимо е/ Руснак не би казал подобна глупост. Но не и не, все едно говориш на синьо-жълт стиропор.
  • 53 ГНОЙНИКЪТ Украина

    28 7 Отговор
    Трябва да се ЛИКВИДИРА.
  • 54 ПРОЩАЙ украйна!

    16 8 Отговор
    ЗАМИРИСА ВЕЧЕ НА СБОГОМ украйна....!
    ДОКАТО РУСИЯ СЕ "разпадне" ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ украйна, А ПОСЛЕ И €$ ! :))

    Коментиран от #67

  • 55 Хахахаха

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бмх":

    И аз не ги чета, само влезнах да ви тегля на вас русофилите една вие си знаете какво!

    Коментиран от #57

  • 56 Свинско със Дойче Зеле

    8 3 Отговор
    Стигна, още в началото на миналата година.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Руси

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "То и аз":

    То от вас човек не може да се вреди,
    и аз искам да им тегля една ..... но
    кога ще ми дойде реда?
  • 59 ИВС

    6 2 Отговор
    Приказки за наивници и самоубийци.
    Да внимават, ама много да внимават, тези които стоят в сянка!
  • 60 Диванен Геостратег

    21 7 Отговор
    Сегашна Украйна = Нерешен Проблем.
    Руснаците си решават техния проблем по техния начин, с армията, както са правили не веднъж.
    Западняците, особено тия от Европа показаха пълно неразбиране и неглижиране на руските искания, които изобщо не бяха толкова лоши и прекомерни и щяха да решат трайно конфликта.
    Но арогантното високомерие на Запада го вкара в ситуация да подкрепя държава във война, която не може да спечели. И не просто не може да спечели, а дори не може да поддържа.
    Подоляк дрънка за паритети, но още от самото начало Русия доминира с артилерията, по въздуха и с управляемите ракети.
    Европа се вкара в криза, веднъж защото си спря сама ползването на руските ресурси, които все още няма от къде да замени, спря си износа към Русия, спряха плащанията.
    Резултатът обаче беше различен от очаквания - в момента работят да превърнат Русия в самодостатъчна държава и усилиха Брикс до степен дори африканските държави да гонят колониалните войски.
    Русия в момента става по-силна, Европа по-слаба, а Украйна е една куха обвивка изцяло зависима от външната помощ.
    Познайте кой се набута повече...

    Коментиран от #63

  • 61 А бе

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "В.В.П.":

    И Москва е цяла,или и това не го разбираш?
  • 62 М3 голд

    12 7 Отговор
    Подоляк е страна и така трябва да говори. Но не чете достатъчно. Русия има нови заводи за производство на ракети. И произвежда повече от натовските държави, взети заедно. Дали ВСУ ще получават такива, съмнявам се . Просто бройки от САЩ или другаде, за изпитания в реална среда.
    Русия ще си вземе и Одеска и още някои области. Те са руски.
    Вероятно никой няма да говори за преговори, условията са различни и се разминават. И зеления вече пречи и на двете страни. Нали разбирате че от помощите той заделя и за себе си и не иска мир.
    ЕС стихна, САЩ имат проблеми с Израел и Газа, и сега е моментът да се превземе Черно море, без бомбене на Киев.

    Коментиран от #65

  • 63 Лошо момче

    6 11 Отговор

    До коментар #60 от "Диванен Геостратег":

    Европа била в криза и отпусна 50 милиарда на Украйна,а Путин си блъска главата ,от къде оръжие да намери! САЩ и те загинали,но непрекъснато финансират Украйна?По кои планети крачите?Мислите ли че има нормален ,който ще ви се върже Или мислите че хората са бабетата на путин, които го слушат с широко отворена уста??!
  • 64 А бре

    5 7 Отговор

    До коментар #49 от "Гориил":

    И загиващия ЕС ще гътне русийката ви! Тя не е фактор!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 А бе

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "Прозздтитиии":

    Тази зима и на блатниците няма да им се размине студа,предупредени са!Може и това да катурне стола на Путлер!
  • 67 А бре

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "ПРОЩАЙ украйна!":

    ОДИ ГИ РАЗПРАВЯЙ ТЕЗИ НА ЗИНАЛИТЕ БАБЕТА НА ПУТИН!
  • 68 Хи хи хи хи

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "В.В.П.":

    ТОЛКОВА БАВНО И МЕТОДИЧНО,ЧЕ НАКРАЯ РУСИЯ КЮФНА!
  • 69 А бре

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "В.В.П.":

    Менте вовка само през последно денонощие 1180 вати бурно са аплодирали концерта на Кобзон!

    Коментиран от #73

  • 70 факти само истински

    5 3 Отговор
    12 месеца все контраофанзиви сигурно зеления сигорно стигна до сивтикар ако подмине ще стигне верхута да ви звънни натам е океана да не се издавят,че първо ще замръзнат!
  • 71 стоян георгиев

    5 6 Отговор
    След интервюто няма какво да се добави.то казва всичко.нека четящите си направят изводите.може и лесно да се види как говорят украинските политици .честно логично и напълно разбираемо и да се сравнят с руските дето осен лъжи и шизофрения друго няма кво да кажат.
  • 72 Говедар

    6 4 Отговор
    Ocновнитe извoди от започналата преди пет месеца контpaoфанзива на укpaинските въоръжени сили са, че 00-краина за 30 години, от 50 милиона народ падна до 20. Младите продължават да бягат от фaшиcткатa Зеленясала Koчинa, която продължава да се paзпродава на американските кopпоpaции. 00-кpaината върви към масово зaличaванe на народа който живее по тези земи, като сега ще мобилизират и жените, а след това и децата! Ще започне изпълнението на Нepoновия Декpeт при зададена команда от ФAЩ, когато му дойде времето. Скоро о-кpaинската земя няма да принадлежи на никой човек от руската Maкедoния, о-кpaина. Това са основните изводи... Освен ако Русия на победи Koлeктивния Запад в Украйна!
  • 73 В грешка си

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "А бре":

    Не чети глупостите на Бесарабски фронт. Чети американските съветници
  • 74 Сюлейман ВелиКолепният

    1 4 Отговор
    Болгария и Романия трябва да обяват война на Росия и романските и булгарските войници да са бият редом с окраинските до последния човек. Само така Росия ще бъде победена от циливилизования свят
  • 75 Матей преображенски

    5 0 Отговор
    Какви глупости дрънкат,щели да победят,ама друг път.Много ги бива да приказват безпочвени разсъждения и даже си вярват.За половин година нещо не постигнаха,освен да загубят сто хиляди войници,а запада видя ,че каквото прати в Украйна ,то потъва като в космическа черна дупка.Щатите пък се отвлякоха от новия и сериозен ангажимент да помагат на израил в очакване на далеч по-мащабна война.Руската армия на свой ред ще мине в настъпление и укрите няма да могат да го спрат,ако пък се направят десанти,всу ще изпадне в безизходна ситуация,не е задължително руснаците да ги изтласкват или да пробиват фронта,с десанти могат да постигнат бързи и ефективни резултати,така че Украйна да капитулира.
  • 76 ОСТАНА ЕДНА КОНСЕРВА СКУМРИЯ ЗА ЗЕЛЕНСКИ

    3 2 Отговор
    СЛЕД НЕЯ НЯМА ВРЪЩАНЕ ..... ОСТАНА ИЛИ КУРШУМ В ТИКВАТА ИЛИ СИБИР !
  • 77 Българин

    1 1 Отговор
    Какво беше това нещо -Окрайна?
  • 78 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Много хора в Бг завиждат на украинците. Нали завистта ни е национален спорт. Вместо да ги хейтим, да помислим какво можем да подобрим в нашата си Държава.
Новини по държави: