Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 05:14 1 255 14

Нетаняху: Град Газа е напълно обкръжен. Ще елиминираме Хамас и ще върнем нашите заложници

  • бенямин нетаняху-
  • изпаел-
  • хамас-
  • газа

По-голямата част от американското общество подкрепя политиката ни, заяви премиерът на Израел

Нетаняху: Град Газа е напълно обкръжен. Ще елиминираме Хамас и ще върнем нашите заложници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху снощи даде пресконференцията с министъра на отбраната Йоав Галант и министър Бени Ганц в Кирия в Тел Авив, предаде gov.il.

„Преди всичко бих искал да прегърна семействата на загиналите, към които вчера бяха добавени още загинали герои на Израел. Сърцата на всички ни са със семействата на Матан Меир, Йоси Хершковиц, Сергей Шмеркин, Нати Харуш и Моше Йедидя Лейтер, най-големият син на моя добър приятел и мой бивш началник на щаба, Йехиел Лейтер.

От тук казвам на всички семейства на нашите близки, паднали в тази тежка война: Правим всичко, за да бъдем достойни за тяхната саможертва и техния героизъм. Няма да спрем, докато мисията не приключи. Войната срещу Хамас-ИДИЛ напредва с пълна сила и има една цел – победа. Няма алтернатива на победата. Ще елиминираме Хамас и ще върнем нашите заложници", заяви Ненаняху.

"Силите ни завършиха обкръжението на град Газа. Те работят в сърцето на града и са в покрайнините на болница Шифа. Те са елиминирали хиляди терористи, включително висши командири и заклети убийци, които са били сред замесените в ужасното клане в проклетата събота на 7 октомври.

Хамас на практика загуби контрол над северната част на Ивицата Газа. Няма къде да се скрие там. От Синвар до последния терорист – всички от Хамас са мъртви. Нашите сили ги атакуват над земята и под земята. Ще продължим с пълна сила, с пълна сила, до победа", зарече се премиерът.

"Подготвени сме и на северния фронт. Там действаме със силен огън – от въздуха и от земята. Предупредих Хизбула: Не правете грешка и не влизайте във войната, защото това ще бъде грешката на живота ви. Вашето влизане във войната ще реши съдбата на Ливан. Воюваме и на допълнителни фронтове. Всеки ден предприемаме действия срещу тероризма, неговите емисари и бойци в Юдея и Самария, Ливан, Сирия, Червено море и навсякъде, където е необходимо", продължи той.

"За нашите заложници чувам всякакви доклади в световните медии от неоторизирани източници. Бих искал да повторя: връщането на нашите заложници е основна цел на войната. Тази цел е основен приоритет за мен и моите колеги тук. За тази цел свиквам всеки ден задълбочени дискусии във военния кабинет, който председателствам. Когато се срещам с представители на семействата, виждам кошмара и болката в очите им. Казвам им: „Ще направим всичко, за да ги върнем“.

Моята директива и тази на кабинета е ясна: няма да има прекратяване на огъня без завръщането на нашите заложници. Бих искал също да поясня, че поддържането на международните контакти по освобождаването на заложниците се осъществява от директора на Мосад Дейвид Барнеа, със съдействието на ген.-майор Нитцан Алон, и когато имаме какво да кажем, нещо конкретно, ще информираме семействата и ще го представим на цялото правителство. Дотогава благоразумието би диктувало мълчание", продължи Нетаняху.

"На лидерите на арабските държави, лидери, които се тревожат за бъдещето на своите страни и на Близкия изток, казвам едно нещо: трябва да излезете срещу Хамас. През 16-те години на своята тирания Хамас донесе бедствие на Газа. Тя донесе само две неща на жителите на ивицата Газа: Кръв и бедност. Хамас е неразделна част от оста на тероризма, водена от Иран, и тази ос на тероризма и злото застрашава целия Близък изток, както и целия арабски свят. Убеден съм, че много арабски лидери разбират това.

Ние също така продължаваме да предприемаме действия в международната сфера, за да предоставим на нашите войници свобода на действие. От началото на войната работихме, за да привлечем подкрепата на САЩ. Поддържам почти ежедневен контакт с президента Байдън. Много ценя неговата подкрепа. Оценявам пристигането на два самолетоносача заедно с техните помощни кораби в нашия регион. Оценявам също специалната подводница, която дойде тук, помощта с боеприпаси и дипломатическата и морална подкрепа на американската администрация, както и широката морална подкрепа на американския народ.

В интервюта за американски медии аз описвам ужасите, които Хамас извърши на 7 октомври. Изяснявам, че всички свободни човешки същества в свободните страни имат морално задължение да подкрепят Израел. Разказвам за героизма на нашите войници и цивилни. Призовавам за връщането на нашите заложници и за енергично противопоставяне на всяко прекратяване на огъня, което не включва връщането на нашите заложници. Казвам на американците: Вие също трябва да подкрепите нашата централна цел – елиминирането на Хамас, което е и ваша цел. Трябва да ви кажа, че по-голямата част от американското общество ни подкрепя в политиката, която водим", завърши министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    9 9 Отговор
    Като гледам ред е и на тоя като оня с мустачките да издаде "Моята борба".
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бога

    6 7 Отговор
    Давай Биби ,мавет ле бней зонот аелу
  • 5 Тити

    5 6 Отговор
    Хамас. са пътници.
  • 6 3333

    5 1 Отговор
    Абе къде са иранците да ги спасят
  • 7 РУСКАТА ВВС БАЗА В ХМЕЙНИМ /СИРИЯ/

    2 0 Отговор
    Да спасява джагалите от Хамас.
  • 8 РУСКИТЕ БАЗИ В ТАРТУС И ХМЕЙНИМ

    3 2 Отговор
    В пълен блокаж....не смеят да се "опънат" на щатските самолетоносачи
  • 9 ДЖАГАЛИТЕ НА ХАМАС ОБКРЪЖЕНИ

    3 2 Отговор
    В град Газа......сега ша разберат кон боб яде ли....
  • 10 Ха ха ха

    4 2 Отговор
    Така Биби. С терористи и убийци, нежалещи собственото си племе така се действа. Изтребление до крак и никакво спиране преди да освободят всички заложници. Които се предадат-съд, за останалите смърт. И Путин го каза преди време-с терористи преговори не се водят, терористите се унищожават.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПУТИНЕ, ПРАЩАЙ САМОЛЕТОНОСАЧИТЕ

    2 1 Отговор
    Че Израел ша заличи джагалите на Хамас.
  • 13 пенко

    1 0 Отговор
    .......... " МОЖЕ И НА ЧАСТИ ---НО ЩЕ ГИ ВЪРНЕМ " ---ИЕХУДА НЕТАНЯХУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 Дурхан

    0 0 Отговор
    Тоя си навлече гнева на милиарди мюсюлмани