Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 12:33 1 750 8

Александър Вучич обеща: Ако опозицията спечели изборите, спирам с политиката

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Според Вучич гражданите на изборите ще гласуват не само за депутатски листи, а за своя президент

Александър Вучич обеща: Ако опозицията спечели изборите, спирам с политиката - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Ако опозицията спечели изборите на 17 декември, аз няма да съм президент", заяви сръбският президент Александър Вучич на предизборния митинг на Сръбската прогресивна партия (СПП) в Смедерево, съобщават сръбските медии, цитирани от БТА.

Вчера Сръбската прогресивна партия проведе предизборен митинг "Александър Вучич - Сърбия не трябва да спира" в Смедерево. На проявата присъства и самият Вучич, който се обърна към публиката от трибуната. Освен президента на Сърбия, който вече не е начело на партията, на митинга говори и настоящият председател на Сръбската прогресивна партия Милош Вучевич. В залата имаше голям брой граждани и симпатизанти, дошли да подкрепят управляващата партия в Сърбия, съобщава белградският вестник "Политика".

"Приех честта да бъда патрон на тази листа, защото ще нося най-голямата отговорност. Наистина ли смятате, че е възможно аз да съм президент, а премиерът да е един от тези, които съсипаха държавата. (...) Ако спечелят изборите, ще им дам мандат. Но аз не искам повече да съм президент, защото след това няма да мога да направя нищо за гражданите на Сърбия. И искам хората в Сърбия да знаят това", заяви Вучич.

Миналата седмица Републиканската избирателна комисия обяви листата "Александър Вучич - Сърбия не трябва да спира", а първи в списъка е председателят на СПП Милош Вучевич. На 1 ноември президентът на Сърбия Александър Вучич обяви извънредни парламентарни избори, които ще се проведат на 17 декември, а председателят на Народната скупщина на Сърбия Владимир Орлич обяви за същия ден местни избори в 65 града и общини в Сърбия, включително и в Белград.

Според Вучич гражданите на изборите ще гласуват не само за депутатски листи, а за своя президент. "За или против мен, точно както те казват", каза Вучич на представянето на Листата "Александър Вучич - Сърбия не трябва да се спира". Той заяви, че се гордее, че Сърбия сега е "свободна и независима". Посочвайки всички успехи на правителството и повтаряйки, че пенсионерите ще получат еднократна помощ през ноември, Вучич каза: "И можем да загубим всичко това в един ден на 17 декември“, отбелязва вестник "Политика".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честния ционист

    5 0 Отговор
    Този е моя идол, като видя и се мокря целия
  • 2 Гласове от зайчарника в Банкя

    2 1 Отговор
    Той и Бацо така разправяше, ама сега купува самолети, страйкъри... шкафа даже си дсва само и само да остане в политиката, така че Вучи „Голям залък лапни, голяма дума не казвай“, хи хи!
  • 3 Захариева

    1 0 Отговор
    Крайно време ти е! Ако , не вярваш си пусни филма " Първичен инстинкт" и обърни внимание на момента в който Шарън си кръстосва краката!:)
  • 4 вятъра на промяната

    4 0 Отговор
    Време ти е да излизаш от политиката защото си кремълска марионетка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 димитър

    1 0 Отговор
    Моля ,не ни занимавайте с такива кавали ,като тоя
  • 8 ГанЯ

    0 0 Отговор
    РуZка подметка!
Новини по държави: