Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 06:02 3 431 11

Северна Корея е провела успешно наземни тестове на новоразработени двигатели с твърдо гориво

  • северна корея-
  • тестове-
  • двигатели-
  • ракети

Те са предназначени за нов тип балистична ракета със среден обсег

Северна Корея е провела успешно наземни тестове на новоразработени двигатели с твърдо гориво  - 1
Снимка: Уикипедия

Северна Корея е провела успешно наземни тестове на новоразработени двигатели с твърдо гориво за нов тип балистична ракета със среден обсег (IRBM), съобщиха държавните медии на Пхенян в сряда, предаде Yonhap news.

Двигателите от първа и втора степен бяха тествани в събота и вторник, за да се оценят техническите спецификации на новоразработените IRBM двигатели с твърдо гориво с голяма тяга, съобщи Корейската централна информационна агенция (KCNA).

„Първите наземни реактивни тестове на двигателите от първа и втора степен бяха много успешни и надеждността и стабилността на вече утвърдените технологии за проектиране и производство на твърдогоривни двигатели с голяма тяга в корейски стил бяха ясно потвърдени още веднъж“, предаде KCNA.

„Тестът предостави сигурна гаранция за надеждно ускоряване на развитието на системата IRBM от нов тип“, се казва в съобщението.

KCNA допълни, че Генералното ракетно бюро на Севера придава "голямо значение" на развитието в момент, когато страната е изправена пред "сериозна и нестабилна среда за сигурност" и "порочно" военно споразумение между своите врагове.
Въпреки международното осъждане, Северът се опитва да засили своя ядрен и ракетен капацитет, който е забранен от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Анализаторите казаха, че последните тестове може да са част от подобни опити за усъвършенстване на оръжейната система в лицето на нарастващото тристранно сътрудничество в областта на сигурността между Сеул, Вашингтон и Токио.

IRBM, който може да лети на около 4000 километра, излиза извън Корейския полуостров и поставя територията на САЩ Гуам в обхват.

„Изглежда, че се опитват да разработят своите слаби ракети със среден обсег, за да увеличат възпирането на САЩ“, каза Хонг Мин, старши научен сътрудник в Корейския институт за национално обединение.

Известно е, че ракетите с твърдо гориво са по-бързи за изстрелване и по-трудни за откриване преди изстрелването в сравнение с тези с течно гориво.

По-рано този месец Северът определи "ден на ракетната индустрия", за да отбележи годишнината от тестовото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета Hwasong-17 на 18 ноември миналата година.

Смята се също, че Северът се готви да изстреля военен шпионски сателит, очевидно с технологична помощ от Русия след неочакваната среща на върха между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и руския президент Владимир Путин през септември.

След като две по-ранни изстрелвания се провалиха през май и август, Северът каза, че ще опита отново през октомври. Но такова изстрелване не се случи, а Северът не даде информация защо изстрелването е отложено и кога ще се състои.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тестват е само

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    При джендъри като теб сороска момеее

    Коментиран от #10

  • 3 Швейк

    9 16 Отговор
    На тия пък ракетите с дърва ли се движат ?

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зелен терорист

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Швейк":

    Не.На въглища са.Ким ги договори от Донбас да ги получава.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Радост

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тестват е само":

    Голяма ли Руски Г.ъ.о.т.верен .

    Може и теб да тестват .
  • 11 И тия са

    2 2 Отговор
    Въздух под налягане .
    Джуджета с малки пиш.л.ляци само за ракети мислят .
Новини по държави: