Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 12:10 3 504 91

Руски танкери с петрол може да започнат да се блокират от Дания

  • европейски съюз-
  • руски танкери-
  • блокиране-
  • дания-
  • петрол

Европейският съюз ще инструктира Дания да инспектира и евентуално да блокира преминаващите през нейни води танкери

Руски танкери с петрол може да започнат да се блокират от Дания - 1
Снимка: Shutterstock

Дания ще бъде инструктирана от Европейския съюз да инспектира и евентуално да блокира преминаващите през нейни води танкери, превозващи руски петрол, съобщава британският вестник The Financial Times, позовавайки се на източници. Пояснява се, че става дума за танкери, преминаващи транзитно през датските проливи без западна застраховка. Липсата на такава позволява на страните от ЕС да проверяват кораби, които биха могли да представляват заплаха за околната среда, цитирана от Фокус.

Инициативата е започнала да се разработва, след като западни служители са признали, че "почти нито една" от доставките на петрол по море през октомври не е била извършени под лимита от 60 долара за барел. Западни служители казват, че изискването корабите да бъдат надлежно застраховани е оправдано, тъй като много руски доставки на петрол се извършват на "сенчести флотилии“ от по-стари кораби, които са изложени на повишен риск от повреда или разлив, "което може да доведе до голяма екологична катастрофа“.

Конвенцията на ООН по морско право, която урежда морското корабоплаване, включва разпоредби, позволяващи "съдебно производство, включително задържане на кораб“, ако има "ясни обективни доказателства“, че съществува сериозен риск от нанасяне на щети на крайбрежните зони. Но според FT в действителност всичко ще зависи от способността на датските военноморски власти да спират и проверяват танкерите.

Ако корабът откаже да спре, не е известно какво ще направи Копенхаген. Говорител на датското командване на отбраната заяви пред вестника, че те "не проверяват документи или кораби, преминаващи през проливите, освен ако това не е свързано с морската безопасност“. Датското правителство отказа коментар.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Искандер М

    69 16 Отговор
    Ще долетя и ще видя Копенхаген

    Коментиран от #73

  • 4 Факти

    44 5 Отговор

    До коментар #1 от "ЕДГАРД КЕЙСИ":

    За сащ го е казал
  • 5 Хахаха

    49 5 Отговор
    Има контра мерки за транспорта на петрол от Казахстан през Русия към черно море същата работа корабите трябва да имат застраховка от руски застрахователни за да преминат през тяхна територия след това каквото си искат да правят хахахахаха +такса де)
  • 6 Хахаха

    59 8 Отговор
    Дания ще се превърне в съвременен морски пират. Да ви имам демокрацията.
  • 7 Как

    50 4 Отговор
    Каква Дания бе те използват от години северния морски път!
  • 8 Сомалиец

    49 6 Отговор
    Има нещо гнило в Дания !

    Коментиран от #33

  • 9 Ти да видиш

    57 5 Отговор
    Цинизъм и пак цинизъм. Америте купуват горива от Руснаците, но с марионетки доведоха икономиката на ст. континент до неконкурентноспособност и отделни сектори до фалит трети изкупиха четвърти заводи си пренесоха у дома... Наивниците да четат и да лапат ... "мухите". Настоящия текст може да не съвпада с мнението на сайта или коментиращите, за което б.х. (баклава и халва) !
  • 10 Малката русалка

    43 3 Отговор
    Ако кораба откаже да спре, от Копелхаген ще го осъдят остро по медиите и ще му наложат икономически санкции.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 В.В.П.

    42 5 Отговор
    Дания е фашистки клозет..Щяла да инспектира ..путя го набива на ЕС с 200..
  • 13 Ха-ха-ха!

    42 10 Отговор
    Една мини-дания ще се осмели да блокира руски танкери?
    И дай да видим, как ще стане? Нека опитат и ще изчезнат. И Натютю едва ли ще им помогне, когато и самите ФАЩ са слаби в стратегическите оръжия!
    Нека фащ дръзне против Русия да защитава една мини страна, която се прави на "важна" да пречи на Русия. ФАЩ са надут балон с горещ въздух. Всичката им слава се крепи на фукането и рекламите им! На практика, колко деменцията им е нормален президент, така и армията им е нещо...
    Ако трябва деменцията да започне ядрена война с Русия може и да не знае, кои копчета трябва да натисне :)! Или да не намери ядреното куфарче?

    Коментиран от #16, #32, #61

  • 14 В.В.П.

    36 3 Отговор
    Европа се капсулира ..отвътре и отвън..Срещу лошите руснаци ,Китайци ,индийци.Азистци ,африканци и други..Ахаха ..

    Коментиран от #17

  • 15 В.В.П.

    28 5 Отговор
    РОССИЯ може да пълни танкери с петрол от 6 морета ..Най малко ще използва тоя път през датския пролив ..Директно разтоварва в Бремен ..
  • 16 Хаяско

    9 31 Отговор

    До коментар #13 от "Ха-ха-ха!":

    Ако прецени ще го направи и хич няма да и пука.А да видим джуджето дали ще направи нещо.

    Коментиран от #20

  • 17 Европа става гето

    33 3 Отговор

    До коментар #14 от "В.В.П.":

    на неевропейци! САЩ и Британия се изплашиха, че една силна икономически и културно Европа, тях ще ги унищожи. За това са направили дългосрочен план по унищожението на европейската индустрия, култура, традиции... НО, така и самите те си отслабиха военния съюз - натото! Плоскоумници са си и днес, тези англо... никаквици!
    Нека погледнат Европа след 30 - 40 г от днес? Това ще е друга цивилизация с НЕевропейска култура, слаба икономически и напълно зависима от други континенти!
  • 18 МирО

    28 5 Отговор
    Датчаните не са глупави и знаят , че Рашаните не им пречи да инсталират по няколко Кинжала ("убиец на самолетоносачи") на танкер (или дежурни самолети да са в готовност да изстрелват такива - обсегът е 2000 км , напълно достатъчен)и при откриване на огън по танкерът фрегатите им да станат подводници (само хипотеза , но за съжаление напоследък доста хипотези станаха действителност).

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Типична украинска глупост!

    31 6 Отговор

    До коментар #16 от "Хаяско":

    Още смятате, че някакъв си "Путин" е цялото ви зло?
    Цялата руска система ви е проблем днес и то много голям! Путин е заменим и е все едно той ли е там или някой друг!
    Дания и цялата западнала система сама се самоуби! Русия ще отиде с някоя "Варшавянка" пред бреговете на Дания и ако направи залп от 10 ракети, от това недоразумение нищо няма да остане... Пък иди и доказвай, кой ги е унищожил? Руските подводници стрелят и без да излизат на повърхността на океана. Просто тези "умните" ще видят как с огромна скорост из под водата излизат някакви ракети и ги правят на пустиня... Така ще стане най-после! И ФАЩ само ще подсмърчат. Така че...

    Коментиран от #23, #31, #48

  • 21 МИЛОСЪРДНА СЕСТРА💓

    4 27 Отговор

    До коментар #18 от "МирО":

    АМА ВИЕ(...)ДРЕБНИТЕ МОСКОВСКИ МОНЕТИ.....СТЕ ПО НЕ УМНИ И ОТ
    ОНИЯ В БУНКЕРИТЕ С БЕБЕШКО МЛЕКО
    В....ГААЗА....😀...
  • 22 Може, евентуално

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "Примати":

    Великата Дания щяла да бъде инсруктирана. Хахаха.
    Голямо величие🤣😂😂🤣
  • 23 Примати

    7 25 Отговор

    До коментар #20 от "Типична украинска глупост!":

    Подводницата Ростов на дон е по - висок клас от варшавянка , но беше елиминирана от ВСУ…

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 РюскРатай Плашимордан

    3 19 Отговор
    Ногу важно,хиляди тъпофилтаци от задунайская губернии ши пълнят джобята с рюски нефт и ши го прекарват у Европата, сички сме чели затъпяваща рюска пропаганда и ши се отблагодаряваме на нашти кални гаспадари !
  • 26 Примати са тези, които

    27 6 Отговор

    До коментар #19 от "Примати":

    утвърдиха такава примитивна система в нашия свят! ФАЩ наложиха това, най-силния да определя музиката! НО, вече се появиха и други, които са достатъчно силни да ги матират там на каубойската им територия. Защо Тръмп се отказа да удари с авионосеца Северна Корея? Ким им каза, че ще удари директно САЩ с ядрените си ракети...
    А фашистан не са готови да им падат бомби и атомни ракети на главите. Те са "силни" само, ако противника им е слаб и няма с какво да ги удари там при тях! Приматите са каубойците дето се мислят още за велики! Еми вече НЕ СА! Щом един Ким ги изплаши до смърт, то Русия или Китай могат да ги превърнат на кайма :)!
  • 27 Само питам

    20 4 Отговор
    А как проверяват Руските подводници минаващи през проливите ?

    Коментиран от #30

  • 28 По време на война

    21 6 Отговор

    До коментар #23 от "Примати":

    имаш и ти загуби! Важното е крайният резултат! И от днешна гледна точка вече се вижда, че западналите западат все повече.
    Вече си казаха, че цялото Нато не може да произвежда толкова боеприпаси и да ги даде на Крайната, да воюва успешно с Русия. Значи и Натото не е никак силно военно, даже в сферата на конвенционалните оръжия? Пък да не говорим за стратегическите? Как виждаш западналите да се наложат над Русия, Китай, Иран, Турция, Северна Корея, целия арабски свят и мюсюлманите по света, които НЕНАВИЖДАТ новата идеология и "култура" на западналите? Днес войната е и духовна, нравствена, мирогледна! Не можеш никога да победиш противник, ако той сам не се съгласи да бъде победен. Може да се опиташ да го унищожиш напълно? Но, нека се опитат западналите да унищожат тези горе изброените? Никакъв шанс!

    Коментиран от #84

  • 29 Хаяско

    4 15 Отговор
    Ако прецени ще го направи и хич няма да и пука.А да видим джуджето дали ще направи нещо.
  • 30 лесно

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Само питам":

    С мрежи против подводници.
  • 31 Само да не

    4 8 Отговор

    До коментар #20 от "Типична украинска глупост!":

    ревнеш...

    Коментиран от #35

  • 32 хе хе

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ха-ха-ха!":

    От незнание ли пропускаш, че Гренландия също е Дания?
  • 33 Ти за Дания

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сомалиец":

    Не се тревожи.
  • 34 Марко

    13 5 Отговор
    Дали ще проверяват и танкери, конвоирани от бойни кораби с ядрени застрахователни полици?

    Коментиран от #37

  • 35 Напротив, кев ми е!

    22 6 Отговор

    До коментар #31 от "Само да не":

    Че западналите ще изчезнат вече. Не искам да имам номер на родител. Не искам някакъв си "съюз" да ми забранява да имам повече от 15 кокошки на двора. Не искам някакви си "харвардци" да ми позволяват или не, да имам собствен водоизточник на вилата... Не искам тези ППДБ-ШИШИ-МИШИ-МУТРИ да ми забраняват да си събирам паднали дървета за огрев през зимата, докато те с много ТИР-ове изсякоха и разпродадоха цялата гора.. Но, виждаш ли, ние селяните сме нямли право??? Че какви са тези, та те ще ми определят живота? Само Бог е над нас! Няма други!
    Системата ни е проблем на всички нас! Не я искаме вече!

    Коментиран от #36, #55

  • 36 аха

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Напротив, кев ми е!":

    Ми глей си кева и да не ти дреме.
  • 37 мхм

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Марко":

    и къде ги тези кораби?

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Под водата!

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "мхм":

    Борей, Ясен, Варшавянки, Посейдони, Скифове..
  • 39 Марко

    2 5 Отговор

    До коментар #37 от "мхм":

    Поглеждам през прозореца и не ги виждам...
    Май наистина ги няма!

    Коментиран от #43

  • 40 Булбюл

    6 2 Отговор
    Хубаво е датчаните да си останат най-щастливата нация.
  • 41 НЕСТРАХУЙТЕСЬ РЕБЯТА !

    2 0 Отговор
    Больше КУРЯЖ !
    Мадете ми спокойни и
    ВСЙО БУДЕТ ХУБАВЬО !

    Всех на КОЛЕНЕ будут молится !

    Уверяю вас !
  • 42 Опорка

    4 1 Отговор
    Къде ги товарят тия танкери, че ми стана интересно?
  • 43 мхм

    0 6 Отговор

    До коментар #39 от "Марко":

    На ЧФ му остана много малко от ударната мощ“, заяви Ищенко пред „Взгляд“. „Струва си да обърнем внимание на това, че когато се изостри ситуацията около Сирия и ние обещахме да сваляме американските ракети и даже техните носители, на дежурство изкараха даже „Пилкий“. Това е стар-престар стражеви кораб със старо оръжие, който също беше довлечен там, защото нашите са наясно, че „Адмирал Ессен“ и „Адмирал Григорович“, които са на разположение там, са абсолютно недостатъчни“, разказа Ищенко.

    А ЧФ няма повече съвременни надводни кораби, добави събеседникът. „Фрегатата „Адмирал Макаров“ и до този момент е на Балтика, въпреки че беше приет в боевия състав в края на декември, доколкото разбирам, затваряйки очи за проблемите му. Независимо от цялата острота на ситуацията в Сирия, „Адмирал Макаров“ просто физически не е в състояние да доплава до Черно море“, отбеляза събеседникът.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Да пробват

    1 9 Отговор
    да не спрат и ще си припомнят за вероломните фашистъй, които напали на совиецкий саюз... ама тоя път Англия и Америка не памагают бидот :)
  • 46 ТрампЛин

    3 9 Отговор
    Проверка на всеки танкер до дупка! Така като русия саботира и заплашва корабите с украинско жито в Черно море.

    Коментиран от #54

  • 47 Болгаръй ДУРАКИ !

    6 1 Отговор
    Будут покупата НЕМЕЦКОЕ П В О для Балестичние Русские Ракетъй , НО РОССИЯ изпользует ракетъй которъие летают не по БАЛЕСТИЧЕСКУЮ РАЕКТОРИЮ !

    Ну давайте как с F- 16 , покупайте всйо ЧТО на ЗАПАДЕ НЕ НУЖНО !

    ЛАПУХИ ! КАКАВАНИ и ХАЙВАНИ !

    Данъците за недвижими имоти Асен Василев ги " КОРЕГИРА " - / УВЕЛИЧАВА МЛЕКОНАДОЯ " / ГЕРМАНИЯ ще спасява а на ФРАНЦИЯ ще разрешава 500 магазина у нас да отваря !

    Ко става с таз България - евеш ли му мммм ката , КОЙ ТИ КАЗВА !

    Ганю думка ракия и " Каменица" и блее по TV " СТАНИ БОГАТ " .
    Шъ стани ама на ВЪРБА в Сряда !

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 НЕСЕРИ

    2 7 Отговор

    До коментар #47 от "Болгаръй ДУРАКИ !":

    БЕ, БЛЯД НЕПОРЪБЕН :) ПО-ДУРАКИ И БОКЛУКИ ОТ РАШКИТЕ И РАШКОФИЛИТЕ НЯМА :)

    Коментиран от #53

  • 50 Муньос

    7 3 Отговор
    Май скоро ще им писне на руснаците от европейски лекета...

    Коментиран от #52, #56, #57

  • 51 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    4 2 Отговор
    И я тоже русский , и мне не СТРАШНО УМЕРЕТЬ за ПРАВДУ !
    А РОССИЯ на правдивою сторону ИСТОРИИ !

    Остольнъйе вздохнут а Аду !
    И болгарско правительств ТОЖЕ !
  • 52 мхм

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "Муньос":

    и отегчени руснаците ще се самоубият ритуално?
  • 53 ШАРАН

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "НЕСЕРИ":

    Ти кълвеш и на суха ФАШКИЯ !
  • 54 Ти затвори

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "ТрампЛин":

    СВОЯТА че е зеинала от 1989- та.
  • 55 фашистки рашастан в изолация

    2 10 Отговор

    До коментар #35 от "Напротив, кев ми е!":

    Досега единствено сесерето се пръсна на парчета,а сега наред е бунищeто наречено ръсия.Да не говлрим,че ръсия военно е на нивото на малка Украйна,а САЩ могат дори при една конвенционална война да прегазят ръсия като хлебарка за броени часове Изпаднала ръсия не може да се мери военно с единствената суперсила в света САЩ,камо ли с цяло НАТО.Това е ритуално самоубийство и кремълския бункерен плъx го знае много добре .Ръсия няма военната сила да се репчи на големите и трябва да си мълчи,ако иска да остане в този си макар и мизерен вид.По-ясно ли ти е ?

    Коментиран от #90

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Нашият ЗАПАРТЪК

    3 2 Отговор
    Ненков е ЛАКЕЙ който ако му кажат да Пръ/не той от ПРЕНАТЯЖКА се ОСИРА !

    Гласи ни да се ежим на Русия !

    А БОГДН ФИЛОВ той помни ли , а СТЕФАН СТАМБОЛОВ , а ЗАХАРИ СТОЯНОВ и много др. на които акъла им бе на Запад отлетял ?

    Ще му ги ПРИПОМНИМ !

    Мадете ми спокойни !
    Всйо будет хубавйо , толко нестрахуйтесь и больше КУРЯЖ !

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ТаУмВзе

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ха-ха-ха!":

    Много си изпушил, вземи си едно ксансксче да се успокоиш! 😀😀😀😀
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Срам

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "Нашият ЗАПАРТЪК":

    Заминавай за русия да ядеш прокиснало зеле, после се обаждай. А личностите които си описал са останали в историята, има още много. Истински българи, докато за Г. Димитров вече никой не се сеща. Срам.
  • 65 Месершмид

    3 5 Отговор
    И Балтийския боен флот на Руската Франция може да блокира Балтийско море.

    Коментиран от #69, #76

  • 66 ПАРАДОКСАЛНО съвпадение

    3 1 Отговор
    Преди изборния ФЛИРТА на НАГЛЕЦИТЕ наши към избирателя любим и мил : " Ние работиме за Вас !" . А след Изборите : " Ай с ектир ве ОRЪФЛЕК !"

    И с ЛЮБОВНИЯ ФЛИРТ е същото :
    " Преди да ме имаш , ти ми казваше че имам Лебедова Шия , а сега - ЗАТВАРЯЙ СИ ЧОВКАТА МА ГЪСКА ТАКАВА !"

    Всичко у нас е жива РЪГНЯ господа .

    Каква ядем на заран - баничка с айрян и туй то !
    А ни обещанаха закуска като във Франция на маса във БИСТРО !

    И кво ?

    ТА РА ТА НЦИ бухнати.
  • 67 Реалист

    5 4 Отговор
    Есминците на Руската армия може да почнат да придружават танкерире и тогава НАТО ще потъне.

    Коментиран от #70

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ъъъ...

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Месершмид":

    кое?
  • 70 аха

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Реалист":

    ми добре. Успех.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Абе

    4 0 Отговор
    Идиоти, Датските проливи, Босфора са международни води. Нали разбирате какво означава това или тъпите европейски политици не вдяват.

    Коментиран от #80

  • 73 зле

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Искандер М":

    мнооогоо си зле дания не се намира в достъпноста на тия ракети която е 500 км и ако трослкия ти мозък не го е осъзнал дания е топ10 в света по стандарт на живот а русия е наравно с нигер

    Коментиран от #81

  • 74 Шери

    3 1 Отговор
    Дания зашто слушате на европейския съюз глупостите Русия си защитаваше хората но Европа реши да подкрепят фашисткия режим несе лъжете на европейския съюз

    Коментиран от #78

  • 75 гено

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "иваило":

    ако въобще фръкне тая ракета трябва да прелети или над остров бронхолм , или швеция или над полша преди да стигне копенхаген който е на ръба на възможностите на почти 500 км от калининкрад най-близката точка на рф до копенхаген. как ве троле ще стигне тая ракета там като всичките изброени са въоружени до зъби и имат яко пво насочено точно на там>>??? кай как? трооолееее?
  • 76 зле

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Месершмид":

    ще блокират някъде около блатата на калининград
  • 77 Може ама

    1 0 Отговор
    по-скоро не, щото ...
  • 78 фашистки рашастан в изолация

    0 4 Отговор

    До коментар #74 от "Шери":

    Дания,както и целият свят са на едно мнение,а то е,че русия е терористична и фашистка държава.Руските корита да се потапят.Това е положението.Руския терористичен обор яде шамарите отвсякъде.Тотален разпад за жалост на русоробските предатели
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #72 от "Абе":

    А Черно море да не би да е руско блато?
  • 81 500

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "зле":

    Километра са напълно достатъчни 🙂. Ако имаш мозък

    Коментиран от #91

  • 82 Инна

    5 1 Отговор
    Если честно, я бы посмотрела, как Дания проверяет российские танкеры с нефтью, а главное - на то, как она их арестовывает. Ну захватывающее зрелище, согласитесь!
    След подобни изявления Дания трябва да се страхува за своята национална сигурност и полова идентичност. Те са в опасност!.
    Спомням си, че нещо подобно вече се беше случило преди няколко години - тогава Норвегия забрани на руските рибари да ловят риба близо до Свалбард, въпреки че според договора това беше напълно законно. но-забранено.
    И какво? И това. Руските кораби от Северния флот просто бяха изпратени в този район и те охраняваха нашите риболовни кораби.
    По принцип имаме много кораби, можете да отидете в Дания, защо не?

    Коментиран от #83, #85

  • 83 ХВАТИТ бъйт ВЕЖЛИВЪЙМ !

    0 2 Отговор

    До коментар #82 от "Инна":

    Данию пора сказать : " Девочка пора РАЗДЕВАТСЯ !"
    Чего болтать , пустъйе разговоръй , пога делом заниматся !
  • 84 Инна

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "По време на война":

    производителите на оръжие на Запад са частници. Те няма да работят просто защото някой отгоре искаше самолети, снаряди и танкове. Те се нуждаят от гаранции за поръчки. Осигурете 10 години непрекъсната война-тогава ще произведем всичко, от което се нуждаете. И ако искате да ни накарате да разширим производството до нивата от 1985 г.без гаранции за продажби в дългосрочен план - потърсете глупаци отстрани.

    Коментиран от #86

  • 85 ТрампЛин

    1 3 Отговор

    До коментар #82 от "Инна":

    Инче, хайде ако обичаш на български! Ако не можеш-измитай се!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 сноу

    2 1 Отговор
    Тя данията е толкова прогнила и де факто изгнила, че докато настигне някой танкер може да го гледа само от дъното...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Велзевул

    2 4 Отговор
    Отлични новини, блокада за рушките мръсници...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 з;е

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "500":

    ушанки с мозък?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания