Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Ноември, 2023 13:46 2 123 63

Каква сензация: Владимир Путин ще бъде преизбран през 2024

  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • кремъл-
  • украйна

Путин е решил да управлява нови шест години. Сериозни пречки не се виждат. Страната е послушна и почти мълчалива.

Каква сензация: Владимир Путин ще бъде преизбран през 2024 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин подписа изменения в закона „За избора на президент“. Кремъл усилено се готви за имитацията на президентски избори през март 2024 и даже взе решение да се проведе гласуване дори там, където действа военно положение. И докато властите с ускорени темпове се готвят да назначат Путин за нов шестгодишен мандат, на избирателите се предлага да обсъждат второстепенни детайли от функционирането на кремълската кухня. Сякаш тези дреболии могат да окажат някакво влияние върху крайния резултат.

Путин отдавна се самоназначи

Още новини от Украйна

Когато става император, Наполеон поема короната от ръцете на Римския папа, за да демонстрира, че се коронясва собственоръчно. Владимир Путин е изправен пред противоположната задача. Той вече отдавна се самоназначи за президент за следващия мандат от 2024 година нататък, но му е необходимо да имитира процес на всенародни избори. И то да го стори така, че изборите да преминат без неочаквани събития, а резултатът да съответства на поставения целеви процент. В момента медиите сочат числото 80. По-точно, два пъти по 80 - както избирателна активност, така и гласове, които уж са подадени за Путин.

Сериозни пречки не се виждат. Страната е послушна и почти мълчалива. Властите използваха като предлог войната срещу Украйна и успяха да унищожат или да прогонят от страната всички оцелели независими медии и опозиционери. А който не си тръгна, сега лежи в затвора или в следствения изолатор – като Иля Яшин или професионалния изборен наблюдател Григорий Мелконянц. И все пак на властите ще им се наложи да решават още някои технически въпроси. Например – да разрешат на самите себе си да обявяват избори когато и където им е удобно. Ето защо Путин подписа допълненията към закона, разрешаващи да се провеждат избори на територии, където действа военно положение – разбира се, съгласувано с послушните тайни служби и с Централната избирателна комисия.

Имитация на избори

Мимоходом беше решено, че изборният процес може да се заснема само от упълномощени от властта лица, а на наблюдателите фактически забраниха да стават от масите, поставени специално за тях далеч от урните, или да обикалят избирателния участък. Това са дребни детайли, които могат да повлияят ако не на самото гласуване (или на самата масова имитация, както е по-правилно да я наричаме), то поне на легитимността на предначертаните резултати през 2024, въз основа на които Владимир Путин ще се обяви за президент на страната през следващите 6 години. Но на западните журналисти се предлага да обсъждат нещо друго.

Осем източника на една уважаема осведомителна агенция съобщиха сензацията: Владимир Путин е решил да върви на избори през 2024 година! Това е страшно важно, остава само да се намери човекът, който досега е смятал, че руският диктатор вместо това ще върви в пенсия или доброволно ще се предаде на трибунала в Хага, за да отговаря за военните си престъпления.

Страшно важни детайли

Кой ще оглави предизборния щаб в сянка на Путин? На каква възраст могат да бъдат на тези избори кандидатите, които се пречкат на Путин? Кого от условните руски „либерали“ Кремъл ще упълномощи да агитира за фаворита в рамките на симулираната предизборна борба? И кого ще изпрати на тези избори Комунистическата партия, която е абсолютно лоялна към Кремъл по всички ключови въпроси: полуживия Генадий Зюганов или пък внука му, когото „избутаха“ на изборите за Московски градски парламент през септември?

Много от тези второстепенни детайли щяха да бъдат интересни за електоралните експерти, ако в Русия се провеждаха президентски избори. В сегашната ситуация обаче единственото важно е, че шеф на щаба на действащия президент, в нарушение на закона, се оказва един от водещите служители на президентската администрация, който за целта не излиза в отпуск и използва служебните помещения. В ситуация на реална конкуренция е важно с какви идеи тръгва кандидатът-фаворит, а още по-важно – с какво ще му отговорят опонентите. В сегашната предизборна кампания обаче най-важно се оказва кога и къде действащият президент ще обяви, че отново се кандидатира – и даже кои артисти или музиканти ще станат лице на кампанията му.

Няма интрига

В днешна Русия се опитват да ни „продадат“ всичките тези второстепенни детайли като особено важни събития, просто защото по главния въпрос няма никаква интрига. Никой не се съмнява, че след приключване на гласуването през март 2024 година за победител ще бъде обявен именно сегашният президент – независимо от това кога Владимир Путин ще обяви кандидатурата си или на коя дата Съветът на федерацията ще го обяви за президент. Така че цялата тази „вътрешна информация“, която през последните седмици разните „източници“ от Кремъл ни снасят по собствена инициатива, има за цел само да скрие главното: пълната тишина, възцарила се в страната, която отдавна се е превърнала в политическо гробище.

Автор: Иван Преображенский


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    36 28 Отговор
    Ванга е казала - Путин ще бъде последния президент на русията. При неговото управление
    тя ке се разпадне.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 честен ционист

    21 33 Отговор
    Путин е Институция. Непреходен и непреклонен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Третото очо

    17 26 Отговор
    Зелето се опитва да замаже очите на слепците, но не се получава. Те вече прогледнаха и мислят. Истината е бял лист в поле от тръни.
  • 5 Гост

    8 6 Отговор
    Е това е новина.....
  • 6 От западната преса четем, че

    22 18 Отговор
    И на Зелю му се ще, ама няма да го огрее. Вътрешния конфлик между него и Заложни предвещава, че ФАЩ предпочитат втория.
  • 7 Танас

    25 20 Отговор
    Путин ще управлява, докато не избие руснаците и не размножи крипто юдеите в тази територия (която по-късно ще бъде разделена на отделни държави)
  • 8 Не богохулствай

    27 12 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Не повдигай тленните останки на пророчицата в своята глупост и невежие. Ще дойде денят Х и за теб.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Танас

    9 14 Отговор

    До коментар #8 от "Не богохулствай":

    Тая е пропочица на Светлин Русев. ЦК отмъщава на всеки, който богохулства против нея.
  • 11 8976597598

    26 23 Отговор
    Един от най-добрите президенти в света в днешния ден. какво го сатанизират? В Ирак Англия и краварите убива и сексуално малтретираха деца на 11 г и ги подпалваха живи , евреите убиват бебета в Газа , а Путин каза само не се доближавайте до мен , е какво стана? Украйна изяде шамара заслужено.Евро ценности брат , ако ти убиваш е ок , ако Русия си държи на страната не е ок бейби. Но на кой му пука. Знаете ли , че Русия е отвсякъде със санкции и пак ще има ръст на БВП от 2,2%? Колкото нас дето сме евроатлантици. Саксите искат Русия да е послушна дойна крава , но Путин държи. Браво на Путин!
  • 12 Аспарух

    22 18 Отговор
    Крепостен рускиZки свят с крепостни холопи и царче Късия Пу с Кадир бей и синове.
  • 13 Русофил

    26 26 Отговор

    До коментар #8 от "Не богохулствай":

    Ванга още е казала: русията нема да падне, тя ке се разпадне.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ванга

    27 23 Отговор

    До коментар #13 от "Русофил":

    "Всичко ще се стопи като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия“

    Коментиран от #29

  • 16 ИстинатА

    16 18 Отговор
    Все Путин ви е в устата... навярно в мислите, в безсънните нощи. Той е Човекът от когото се страхувате, Личността която не може да пречупите, Призрака който ви преследва и побеждава.

    Коментиран от #58

  • 17 Фон дер Миндер

    17 8 Отговор
    Той умре ,поне 3 пъти за последната година . Сега пък пак щял да печели...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 1944

    17 10 Отговор
    агонията е дълга и мъчителна.
  • 20 реру

    33 6 Отговор
    "Путин е решил да управлява нови шест години..."


    Може и повече...

  • 21 Не е сензация!

    15 19 Отговор
    Путин е "колективният Путин"! Това е руското КГБ- Федералните. Руската "дълбока държава"!
    Няма значение, кой ще е президент, Путин или Вася Пупкин. Важното е как се управлява страната и на къде отива. А нашата страна, на къде отива? В канализацията на западналите.
  • 22 Ами да

    24 12 Отговор
    Путьо има важна задача - да доунищожи Русия! Ще се справи!
  • 23 и кво

    12 6 Отговор
    Да не се готвите да не признаете изборите?!? Да, ама Путин не е Лукашенко,/ не че на него му пука/, Русията общо взето ще си го премести в другия крачол!
  • 24 Голям зор

    7 4 Отговор
    То няма друг
  • 25 Оле затвори очички

    4 8 Отговор

    До коментар #18 от "Модерна работа5":

    За джурналята на зейето ли говориш? Уточнявай !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иркутск

    10 11 Отговор
    Не знам какво имате в предвид с тази басня-новина но настръхнах от гордост мога само да добавя слава на роисся слава на Владимир Петър Едно
  • 28 ха,

    7 6 Отговор
    ама той нали умря и е във фризера?!?
  • 29 Ихтамнет

    13 22 Отговор

    До коментар #15 от "Ванга":

    Владимир при Владимир балсам в мавзолея

    Коментиран от #33

  • 30 Растат бананите

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "и що от глад":

    Ко расте ве мой
    Расте колкото каже караулния на портала
  • 31 нищо не се знае

    8 5 Отговор
    Ама какви са тези прибързани прогнози.?В Русия изборите са свободни и нищо не се знае.Може и Пригожин да стане.!?

    Коментиран от #32

  • 32 Ризата

    9 3 Отговор

    До коментар #31 от "нищо не се знае":

    Рамзан Ахматович е най-точния човек пълна ислямизация на майка Русия

    Коментиран от #48

  • 33 Тъй де

    15 10 Отговор

    До коментар #29 от "Ихтамнет":

    Но ....след зелен В0л0димир

    Коментиран от #35

  • 34 Лекция за начинаещи

    18 5 Отговор
    Как расте икономиката на Русия
    1 точка-Те промишлена продукция не изнасят
    2 точка-износа на въглеводороди е паднал с 50 процента
    3 точка-износа на зърно е паднал защото западните компании не го транспортират и застраховат
    Единственото което се случва е че ще продават бомби сами на себе си докато им свършат парите
  • 35 Тъй ама не точно

    0 24 Отговор

    До коментар #33 от "Тъй де":

    Тия които не се предават пред победоносната червена армия като зеления не се увековечават трябва да се изтриват от паметта на хората

    Коментиран от #37

  • 36 Тома

    6 12 Отговор
    Добре е че е Путин иначе краварите да бяха сложили на власт в Русия такива продажници като тиквата шиши парапета каскета сарафа и т.н

    Коментиран от #38

  • 37 Увековечен

    14 6 Отговор

    До коментар #35 от "Тъй ама не точно":

    като зелен с@.пол, избил народа си, заради интересите на господаря си.

    Коментиран от #39

  • 38 Агент Сава

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Тома":

    Ахмет Доган този руцки възпитаник къде го забрави
  • 39 Да ве

    2 18 Отговор

    До коментар #37 от "Увековечен":

    Той зеления лично обикаля къщите и ги носи на гръб до фронта за да мрът от огъня на победоносната червена армия
  • 40 Възрожденец

    15 1 Отговор
    Никога начело на московското блато не е бил толкова проZ и кръвожаден милиционер !
  • 41 Павел пенев

    3 8 Отговор
    Каква сензация, Джо няма да бъде преизбран.
  • 42 Алфа херинга

    3 11 Отговор
    Каква интрига да има? Путин взе една разпаднала се държава и я направи отново световна сила. И на тези, които ще се изсипят да ми опонират, ще кажа само това. Война, санкции, 300млрд блокирани сметки, а Русия даже не се задъха. Вместо това Европа вече е в рецесия, а западните ни приятели седят в къщи с ушанките, че да не харчат много енергия. Ние в България може само да си мечтаем за подобен лидер.
  • 43 Реалист

    14 3 Отговор
    Кармата на Путин е да доведе руската империя на злото до нов разпад.
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден.
    Путин, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби. Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят. Включително като предадат самоличността на атентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес.
    Да го имат предвид това нашите руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная!
  • 44 ЩЕ БЪДЕ

    3 11 Отговор
    ЗАЩОТО 80 ПРОЦЕНТА ОТ РУСНАЦИТЕ ГО ПОДКРЕПЯТ НЕ КАТО ПРИ НАС АЛА БАЛА ИЗАПОВЕД ОТ КОЗЯК

    Коментиран от #46

  • 45 Най-добре

    11 0 Отговор
    да го изберат посмъртно за почетен лидер на империя със затихващи функции.
  • 46 Ахааам

    13 0 Отговор

    До коментар #44 от "ЩЕ БЪДЕ":

    Ама друг път. Просто ватниците умират от страх. това не е демократичен избор.

    Коментиран от #47

  • 47 Алфа херинга

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ахааам":

    Какво значи демократичен избор? Ето, например в България имаме демократичен избор от над 30.години. Този избор накара над 60%.от.хората да не гласуват изобщо, а поне 20% си продават гласа. Има емпоне едно 10% интересчийски вот, на свързаните и облагодетелствани от потенциалната власт хора. Ако продължаваме с този тип демокрация, след още 100 години пак ще сме в същото положение. На силна държава и трябва силен лидер, а не някакви уж демократични шушумиги.

    Коментиран от #52, #54

  • 48 Червен кхмер

    14 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ризата":

    То на там вървят работите.В момента при раждане на деца в Россиюшка е 5 мюсюлманите към 1 християнче.

    Коментиран от #50

  • 49 Харон

    6 0 Отговор
    Цар не ще ли да става? И от там да възкръсне? :-))))
  • 50 Ризата

    14 2 Отговор

    До коментар #48 от "Червен кхмер":

    Не споменавай сега тези цифри че русофилите ептен ще идънят бушоните къде ще ги търся после да ги бъзикам за майка русия
  • 51 Смешнци

    11 0 Отговор
    Че те у кочината правят ли още избори, мислех че са монархия.
  • 52 Хомосапиенс

    13 0 Отговор

    До коментар #47 от "Алфа херинга":

    Нямаш проблеми ,отиваш в Русия и пусин ще те управлява и на памперси доживот.

    Коментиран от #56

  • 53 калугин

    8 0 Отговор
    101% И ЛЕНИН ЩЯЛ ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО
  • 54 За силен......

    9 0 Отговор

    До коментар #47 от "Алфа херинга":

    съмнявам се, но умопомрачен есъс сигурност. То мисленето не е присъщо на рашките. Хич не им се отдава.
  • 55 Урюрвкос

    1 3 Отговор
    да же и да не се кандидатира за Президент Путин е постоянен директор (управител) на държавния съвет (госсовет) и който стане Президент изпълнява неговите решения.
  • 56 Алфа херинга

    0 8 Отговор

    До коментар #52 от "Хомосапиенс":

    Ти май не си добре с четенето с разбиране. Аз искам силен български лидер, който може да измъкне държавата от блатото в което сме. И дадох за пример Путин и това което постигна в Русия. Къде точно съм написал, че искам да ходя там?
  • 57 ЕВРОНЮЗ

    0 14 Отговор
    В Русия се вижда че управлява Путин.. Но западните овце само блеят Джордж Сорос, Бил Гей, Клаус Швабс е и?????? Путин поне не се крие.
  • 58 Швейк

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИстинатА":

    Когато го преизберат, той ще разсипе и това, което е останало от страната.
  • 59 Ехааа

    13 1 Отговор
    Император Путин съсипал Русия и окървавил Украйна.
  • 60 Весел

    8 0 Отговор
    Театро с двойника на джyджето се подготвя докато той е във фризера... 🤣
  • 61 Цензура

    1 4 Отговор
    Навремето се гневяхме, че комунистите забраняваха мрсни подобия на медии като дойче зеле, но се оказва, че са били напълно прави. Каква "имитация на избори", бе утaйки, като според всички социолози, западните включително казват, че Путин има подкрепата на абсолютното мнозинство руснаци? Защо му е тогава да фалшифицира избори? Иначе според дойче зеле чучулото байдън съвсем "демократично" спечели изборите в САЩ, с изчезващите тайнствено гласове за Тръмп и с гласовете по пощата на 170-годишни старци... и съвсем демократично социалните медии изтриха профилите на законния и още действащ президент на САЩ и милиони негови поддръжници. И сега "защитникът на демократичният свят" зеленски съвсем в духа на "демокрацията" отказва изобщо да проведе избори !!!

    Впрочем забравям, че според модерната либерacтka концепция, държавите в които управлява лидер, подкрепян от народа си, са "авторитарни", а "демократични" са тия, в които на власт е някой, когото мнозинството не го иска !!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ало, ало!

    0 0 Отговор
    М...та си е...ло!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания