Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 22:45 1 921 30

The Wall Street Journal: Израелската армия навлезе в по-трудната фаза на войната в Газа

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Според изданието бойците на юг вероятно ще бъдат по-издръжливи в своята съпротива, защото техните възможности са ограничени и единствената им възможност е да продължат да се бият

The Wall Street Journal: Израелската армия навлезе в по-трудната фаза на войната в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел измества фокуса на военните си операции към южната част на Ивицата Газа. Страната е изправена пред труден етап от войната, която продължава вече шест седмици, отбелязват в редакцията на американският вестник The Wall Street Journal.

Съобщава се, че израелските войски до голяма степен са успели да поемат контрола над северната част на Газа. Високопоставени израелски офицери и анализатори обаче смятат, че военните на еврейската държава са унищожили частично военния капацитет на ХАМАС и не са успели напълно да заловят и елиминират висшето му ръководство.

Според изданието бойците на юг вероятно ще бъдат по-издръжливи в своята съпротива, защото техните възможности са ограничени и единствената им възможност е да продължат да се бият.

"Заложниците са най-добрият лост, с който лидерите на ХАМАС разполагат, за да оцелеят при придвижването на военните на Израел на юг, докато екстремистите се стремят да прекратят боевете, поне временно“, обясняват събеседници на вестника.

Подчертава се още, че действията на израелските войски в южната част на Ивицата Газа ще станат по-трудни поради големия брой цивилни, живеещи там.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    5 19 Отговор
    Израел е най-лесната фаза на войната-заобградил ги е отвсякъде , може само и с глад да ги умори ако си иска.

    Коментиран от #30

  • 2 Че Фот

    13 3 Отговор
    Ние "заложниците" ги избихме още първия ден. Това беше само предтекст да избием и цивилното население в Газа.
  • 3 това е верния и пряк път

    24 5 Отговор
    на евреите към самоунищожение.Да им пожелаем бърз успех.
  • 4 ха ха хааа

    8 11 Отговор
    Шест седмици се "мъчат" ... 🤭Кво да каже руснята ? Вече 💯 седмици са мъчи .. 🤭😁
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОТарАК

    5 12 Отговор
    и на русофилите да напомня , че освен Христос-евреин , такъв е бил и Карл Маркс

    Коментиран от #12, #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Факт

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Няма доказателства че Христос е Историческа фигура а Карл Маркс е германец нормално е да е Евреин.Немският език е Еврейски Евреите са Германци

    Коментиран от #13, #14

  • 13 КОТарАК

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    о напротив има за Христос-в римските хроники. немският език е англо-сакски/ който знае немски , му е лесен анлийския и обратното..стоун-щайн-камък...

    Коментиран от #16, #21

  • 14 мдаааа

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    И в Еритрея любимият им спорт е - биатлон ...
  • 15 Механик

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Какво си се опитал да кажеш? По-точно, да вмениш, БЪЛГАРИНО?
    Не само те са били евреи. Евреи са били всичките, дето взеха властта в Русия през 17-та. Троцки и всичките му :комисари": са били евреи. После като минем през Джержински, Фрунзе... Еврей до еврея, мила моя майнольо.
    Ама СТАЛИН ви е заличил почти напълно. За това и толкова го мразите. Мустакатия грузин ви е направил на мармалад. Още ревете как бил избил намсиколкоси народ. Само забравяте да кажете, че е избивал точно такива евреи. Слугите им също.
    Но нищо. Той, Сталин пак ще се появи. Хитлер също.
    Стягайте се! Тежки дни очакват "богоизбраните". (отново и както винаги)

    Коментиран от #18, #20

  • 16 Мхм

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "КОТарАК":

    Далеч от вярно в Английският има повече френски думи от немски.Също така не знам кой ви говори тия глопсти че немскини англйиски са от една група веднага го затапи че в Англйиският няма падежи и ще млъкне онемял немският е идиш тоест е взет от Иврит.Анче Христос не е съществувал е повече от сигурно.

    Коментиран от #19, #24

  • 17 Ммм дааа

    6 2 Отговор
    А изСраел дали скоро няма да изчезне от картата ?!
  • 18 ТрампЛин

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    Ама що е в немилост кривокракия грузинец? Къде му са паметниците и портретите? Евреите в русия отново са на власт.
  • 19 КОТарАК

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мхм":

    колко падежи има в българския , и отделно руският език?)

    Коментиран от #22

  • 20 КОТарАК

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    знаеш ли колко ми пука за евреите , арабите , и руснаците?-николко. иначе си уцелил че съм българин , не русофил
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мхм

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "КОТарАК":

    Падежа е основна характеристика на езика.Това определя неговата структура а не думата камък отде дошла.Българският да не е руски случайно пишем на Кирилица и какво чехите пишат на латиница както португалците искаш да кажеш че португалският е чехски ли?

    Коментиран от #23

  • 23 КОТарАК

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Мхм":

    искам да ти кажа , че немският и английският са сходни , а нашият и руския са почти еднакви и падежите нямат значение

    Коментиран от #27

  • 24 Тоя па

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мхм":

    Общоизвестен факт е за хората, изучавали чужди езици, че английският и немският са от една езикова група. Просто в английския език повечето от падежите са отпаднали с времето, като са се запазили само два. В началото обаче са си били колкото и в немския. Германците са по-стриктни и педантични по природа и затова не са си затрили падежите. Затова и английският се наложи с времето дори и в сферите, в които немският беше използван приоритетно. В техническата литература, примерно. Защото на масовото затъпяващо население му е по-лесно да говори джаста - праста и да се разбере криво - ляво, вместо да се чуди кой падеж да ползва дори и в най-елементарните фрази.
    А идиш е възникнал векове, да не казвам хилядолетия, след появата на германските езици, като смесица от немски, иврит, арамейски, славянски и романски езици. Горе - долу като шльокавицата на нашите цигани, смес от цигански, български, турски и не знам още какво.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бах

    3 0 Отговор
    Евреите никога не са имали държава . Сегашната им територия е определена от ООН навремето с уговорката да има и Палестинска такава . Да ама не . Решението е евреите да се разпръснат по света и това е . Да вървят на м.а.й.н.а.т.а. си . Щом всички народи и религии ги мразят , значи режем тумора .
  • 27 Тоя па

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "КОТарАК":

    Нашият и руският са толкова еднакви, колкото и английският и немският. Всъщност са само сходни, каквито са английският и немският. От една езикова група. Но само толкова. И ако трябва да правим аналогии, в нашия език се е запазил само един падеж, докато в руския има повече падежи от който и да било друг език.

    Коментиран от #28

  • 28 КОТарАК

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Тоя па":

    нашият и руският са изключително сходни-може би толкова колкото немският и австрийският ), без да претендирам че знам немски добре , за разлика от английския .. причината е , че освен азбука сме им дали и учители да я учат на руснаците , и за църковно дело служители сме пращали да помагат
  • 29 Гориил

    1 0 Отговор
    По-точно, конфликтът навлиза в дълга и непредсказуема фаза. И това вбесява американския посланик в София.Става груб и нагъл.
  • 30 Разбира се

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Си много невеж за да разбереш че целта на евреите не са само палестинците,тяхната цел е друга да завземат уж обещаните им земи от преди Христа засега те обхващат територии на 9 държави от региона после обсебване на целия свят под еврейски контрол нали те евреите са били богоизбран народ а целия свят трябвал да им слугува