Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 04:26 2 539 4

2-годишно момиче загина, а други осем души изчезнаха при ново корабокрушение с мигранти край Лампедуза

  • лампедуза-
  • мигранти-
  • изчезнали-
  • корабокрушение

Сред изчезналите са две деца

2-годишно момиче загина, а други осем души изчезнаха при ново корабокрушение с мигранти край Лампедуза  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Двегодишно момиче загина, а осем души са в неизвестност, след като кораб с мигранти претърпя корабокрушение край бреговете на Лампедуза в понеделник, съобщиха италианските медии, предаде Ройтерс, позовавайки се на AGI.

Италианските власти успяха да спасят 43 души, но двегодишното момиченце почина на борда на кораба, който ги превозваше на брега.

Сред изчезналите са две деца, казаха оцелелите.

Италия преживява скок на морската миграция с близо 150 000 пристигнали досега тази година, според данни на вътрешното министерство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоапа

    6 0 Отговор
    като опукат една две лодки още в морето и скока на мигранти ще спре ......
  • 2 Ами

    3 0 Отговор
    сега организирате мащабно и скъпо издирване, защото всяка тарамбука е безценна.
  • 3 Не оставяйте мигрантите

    0 0 Отговор
    да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище, каква кола иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.
  • 4 Пратете им

    0 0 Отговор
    "Icon of the Seas" побиращ 7600 мигранти. Като направи един круиз около Либия, Алжир и Мароко - после направо в Хамбург. Ето го красавеца.

Новини по държави: