Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 23:29 2 957 4

Шефът на Binance Чанпен Джао се оттегли след споразумение за 4 млрд. долара с Министерството на правосъдието на САЩ

  • binance-
  • чанпен чжао-
  • сноразумение-
  • правосъдие-
  • борса

Споразумението ще отбележи края на разследването на борсата, което продължава от 2018 г.

Шефът на Binance Чанпен Джао се оттегли след споразумение за 4 млрд. долара с Министерството на правосъдието на САЩ - 1
Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалута Binance Чанпен Джао заяви, че напуска поста си, а мястото му ще бъде заето от бившия ръководител на регионалните пазари Ричард Тенг.

Оставката на Джао е част от споразумение за 4 милиарда долара с Министерството на правосъдието на САЩ, пише Forbes. Според изданието, в замяна на нея, властите ще спрат разследването на крипто борсата.

Споразумението ще отбележи края на разследването на борсата, което продължава от 2018 г. Разследването на Министерството на правосъдието се фокусира върху спазването на законите и санкциите на САЩ срещу изпирането на пари.

Междувременно главният прокурор на САЩ Гарланд каза, че Джао е признал вината за нарушения и сега борсата трябва да плати глоба от 4,3 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това са маловажни неща !

    9 14 Отговор
    Важното, е че руската армия приближава Дунава!
    Бай Ганев, ти купи ли си билет?😂😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 2 Кака

    17 8 Отговор
    Някои хора още не са разбрали, че право да "емитират" и търгуват с крипто измами, право имат единствено ЦРУ, ФАЩ и МОСАД.
  • 3 Я пак, я пак…

    16 4 Отговор
    Значи, щатите трябва да получават РЕКЕТ - от всеки и от всичко! А плащаш ли им рекет, може да правиш всичко - до това се свеждат и “върховенството на закона”, и “демокрацията”, и човешките права и ценностите им…
  • 4 Красимир Петров

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Това са маловажни неща !":

    Пий си хаповете редовно и събират копейки,че ще умреш от глад