Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 21:11 2 042 16

Скандал в Голямата ябълка! Кметът на Ню Йорк е обвинен в сексуално посегателство

  • ню йорк-
  • ерик адамс-
  • кмет-
  • сексуално посегателство-
  • сащ

Искът е подаден в момент, когато Ерик Адамс е преследван от разследване на ФБР на кампанията му през 2021 г., което доведе до изземване на телефоните му от агентите, които също така нахлуха в дома на главния спонсор на кампанията му

Скандал в Голямата ябълка! Кметът на Ню Йорк е обвинен в сексуално посегателство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в сексуално посегателство срещу жена през 1993 г., става ясно от съдебна призовка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Документът от три страници не съдържа подробности за предполагаемото нападение, но посочва като ответници Адамс, транспортната полиция на Ню Йорк и местна полицейска асоциация.

"Ищцата е била сексуално нападната от ответника Ерик Адамс в Ню Йорк през 1993 г., докато и двамата са работили за градската управа", се казва в призовката.

В исковата молба се иска съдебен процес и обезщетение в размер на 5 млн. долара. Тя е подадена във Върховния съд в Манхатън.

В изявление говорител на кметството заяви: "Кметът не знае коя е тази жена. Ако някога са се срещали, той не си спомня за това. Но той никога не би направил нещо, което да причини физическа вреда на друг човек, и категорично отрича всякакви подобни твърдения".

Адамс, който е от Демократическата партия, е бил полицай в Ню Йорк, който се издигна до ранг капитан, преди да влезе в политиката. Преди да стане кмет, той е бил щатски сенатор.

Искът е подаден в момент, когато Адамс е преследван от разследване на ФБР на кампанията му през 2021 г., което доведе до изземване на телефоните му от агентите, които също така нахлуха в дома на главния спонсор на кампанията му.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мда

    18 1 Отговор
    А кога ще дойде такава новина за Байдън. Може би ще е за периода от 1960 - 1970.

    Коментиран от #6

  • 3 Тръц

    14 0 Отговор
    Дреме ми за Адамс. Новините за господарите си ги запазете за себе си.
  • 4 Тя след

    14 1 Отговор
    30 години се сетила ?!
  • 5 Възможност има

    4 1 Отговор
    само една - ОСТАВКА има съд...!
  • 6 100 години пр.н.е.

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мда":

    Хахаха
  • 7 соломон паси

    5 1 Отговор
    Къде са били тези престъпници 1993 до сега като казват "че той може да не си спомня тая жена както и за извършеното посeгателство." .? Простaщина винаги можете да обвините когото си искате като ще твърдите ,че той не си спомня за извършеното.--В изявление говорител на кметството заяви: "Кметът не знае коя е тази жена. Ако някога са се срещали, той не си спомня за това. Но той никога не би направил нещо, което да причини физическа вреда на друг човек, и категорично отрича всякакви подобни твърдения".Както казват тези престъпници " Доказателства са не нужни защото ние мислим така " което означава ,че е вярно за да са убедителни " Не ни ли вярвате " искат да кажат ние сме интелигентни, възпитани, културни елите на обществото съмнение не трябва да имате.А след вас ще кажат " Колко е наивен и глупав е тоя вярва на всичко."Т ова е логиката на тези престъници.
  • 8 Сандо

    4 1 Отговор
    Абе ние си знаем,че Голямата ябълка е загнилата ябълка,ама все ни обвинявате в черногледство и в русофилия.А пък предните кметове и те едни примери бяха ... !А иначе този хубав човек трябва да отпразнува кръгла годишнина - 30 години от сексуалното посегателство!Впечатляващ юбилей!!!А и браво на правосъдието - не страда от деменция,като някои ръководни личности.

    Коментиран от #15

  • 9 Румен Американеца

    5 1 Отговор
    Аз да не би да си спомням всички жени с които съм преспал преди години? Ако утре стана богат и известен, всяка една може да ме обвини че съм я насилил, въпреки че е легнала доброволно
  • 10 Пено

    10 0 Отговор
    Но той е тъмнокож, не,това е невъзможно
  • 11 Ффхйн

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не се знае може да посегне на някой колега.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хммм

    8 0 Отговор
    С цел да се избегне р№ас;измa в Ню Йорк всички негови струдници само Ч%ерни.
    Така е в повечето държавни учреждения.
  • 14 Пешо

    2 0 Отговор
    И кмета ли too
  • 15 Р.К.И.

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Ако е вярно, политически трябва да бъде унищожен. Хайде и някакви парични компенсации за стара травма. Но наказателно?! След 30 години?! Ами то някъде за убийство има 20 години давност. Тази защо е мълчала досега? Ако пък това е скалъпено от политическата конкуренция - те трябва да бъдат унищожени политически. Не можем да си играем така с такива тежки обвинения.
  • 16 От страни

    1 0 Отговор
    Най удобното нещо - обвинение в посегателство. При положение че тя нищо не трябва дадоказва как той ще докаже че не е имало нищо? Не ли е тя да доказва? Нещо да са чули за презумпция на невиновност?