Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 10:22 1 084 2

Новият президент на Еквадор отмени разрешението за притежаване на малки количества дрога

  • нов президент-
  • еквадор-
  • отмяна-
  • притежаване-
  • дрога

Декриминализацията беше въведена от бившия президент социалист Рафаел Кореа (управлявал от 2007 до 2017 г.), за да помогне на полицията да се съсредоточи върху трафикантите на наркотици, а не само върху потребителите

Новият президент на Еквадор отмени разрешението за притежаване на малки количества дрога   - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Новият президент на Еквадор, Даниел Нобоа отмени действащото от 2013 г. правило, което разрешаваше притежанието на малки количества дрога. Той се аргументира, че така иска да противодейства на "микротрафика", предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Младият държавен глава, който беше избран в средата на октомври и встъпи в длъжност в четвъртък на 35-годишна възраст, е наредил вчера на вътрешното министерство да прекрати тази практика, според изявление за медиите.

Нобоа, който се самоопределя като лявоцентрист, но е подкрепян от десните сили, е наследник на бизнес империя, занимаваща се с производството на банани. Той обеща отмяната по време на предизборната си кампания , твърдейки, че декриминализацията на притежанието "насърчава микротрафика в училищата и ражда цяло поколение зависими деца".

Декриминализацията беше въведена от бившия президент социалист Рафаел Кореа (управлявал от 2007 до 2017 г.), за да помогне на полицията да се съсредоточи върху трафикантите на наркотици, а не само върху потребителите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 pycлямец

    0 1 Отговор
    и ся ко ша праим?