Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 10:34 1 021 1

Катар се надява примирието да бъде удължено

  • хамас-
  • катар-
  • израел-
  • заложници-
  • примирие

След посредничеството на Катар вчера "Хамас" освободи втора група заложници

Катар се надява примирието да бъде удължено - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел и "Хамас" постигнаха споразумение за 4 дни да спрат огъня, за да бъде извършена размяна на затворници, но все още няма яснота дали примирието ще бъде удължено. Катар иска да бъдат проведени "по-сериозни дискусии"

Катар се надява примирието между Израел и ислямистката организация "Хамас" да бъде удължено след изтичането на договорените четири дни, заяви говорителят на катарското външно министерство Маджид ал Ансари, цитиран от ДПА, предаде БТА.

"Това, на което се надяваме, е, че инерцията вследствие на освобождаването на заложниците през тези два дни и на споразумението за четири дни ще ни позволи да удължим примирието след тези четири дни и следователно да започнем по-сериозни дискусии за останалите заложници", заяви говорителят за Си Ен Ен.

След посредничеството на Катар вчера "Хамас" освободи втора група заложници. Първата група беше освободена в петък. Настоящото споразумение предвижда примирието между Израел и ислямистката групировка да продължи поне до понеделник, като дотогава трябва да бъдат освободени 50 заложници.

Катар също така ще работи с партньорите си от Египет, САЩ и двете страни в конфликта, за да гарантира, че договореното количество помощ може да достигне до ивицата Газа, добави говорителят на министерството. По израелски данни, публикувани през седмицата, споразумението предвижда в ивицата Газа да бъдат допуснати 300 камиона с храна, медицински консумативи и гориво, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петричката леля

    0 0 Отговор
    Води се война между реалисти и психически болни псевдо-ислямисти. Ако истинските мюсюлмани се осъзнаят, ще проумеят,че това не е тяхната война.