Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Декември, 2023 22:22 3 341 82

Във Вашингтон! Джо Байдън предупреди Конгреса: Финансовата помощ за Киев не може да чака

  • джо байдън-
  • сащ-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • война

Предупреждението на Байдън дойде в момент, в който демократите и републиканците в Конгреса не успяват да постигнат съгласие по деблокиране на нова финансова помощ в подкрепа на Киев

Във Вашингтон! Джо Байдън предупреди Конгреса: Финансовата помощ за Киев не може да чака - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви на американския Конгрес, че финансовата помощ за Украйна не може да чака, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Предупреждението на Байдън дойде в момент, в който демократите и републиканците в Конгреса не успяват да постигнат съгласие по деблокиране на нова финансова помощ в подкрепа на Киев, отбелязва Франс прес.

Провал на вота в Конгреса за отпускане на допълнителни средства за Киев "ще бъде най-добрият подарък, предложен на Путин", подчерта Байдън и заяви, че ако руският президент успее да завладее Украйна, той няма да се спре.

Относно блокираната в Конгреса помощ за Украйна Байдън заяви, че е готов на важни компромиси по въпроса с миграцията по границата на САЩ с Мексико, предаде Франс прес.

Въпросът за границата не случайно изниква тук. Членовете на Конгреса не успяват да се разберат относно помощта за Киев, защото консервативните конгресмени поставят като условие за тяхното одобрение за отпускането на тази помощ затягане на миграционната политика на границата с Мексико - нещо, което демократите отказват да приемат.

Байдън спомена за хипотезата за руска атака срещу страна членка на НАТО, което би предизвикало влизане във война на САЩ и следователно би довело до сражения между американски и руски военни.

Ако двете камари на Конгреса не подкрепят продължаването на американската финансова помощ за Украйна и тя пресъхне, това ще бъде катастрофален сценарий за Киев, отбелязва Франс прес.

И докато се чака решението на Конгреса относно продължаването на финансовата помощ за Украйна, Вашингтон обяви днес нова военна помощ за Киев в размер на 175 милиона долара, които ще бъдат взети от резервите на изпълнителната власт. Тази помощ включва оборудване за противовъздушната отбрана, ракети и артилерийски боеприпаси.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБЕР

    10 88 Отговор
    БАЙДЪН ЧЕ ПОБЕДИ РУСИЯ
  • 2 Идат идат Идат

    9 69 Отговор
    Бягайте Бягайте Братушки към Москвдокато имате крака,
  • 3 БУК

    10 33 Отговор
    А тъй, чукни по масата!
  • 4 В.В.П.

    62 8 Отговор
    Джо,Окро цървулиа,,нассра много панорамата ..Иззрайна залезе .Ахаха

    Коментиран от #17

  • 5 Мда

    73 4 Отговор
    Този не е третокласен артист като Рейгън. Малко повече патос и щеше да убеди всички. Но за съжаление израел е на преден план и байдън няма думата...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван

    58 7 Отговор
    Ей, Бидон я се скрий някъде по надълбоко бункера че ще го отнесеш.
  • 8 Ивайлуу

    11 77 Отговор
    Една Украйна 89 армия във света Размаза Русия

    Коментиран от #19, #38, #41

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БОЗА

    67 8 Отговор
    Дементния и да плаши файда няма...достатъчно вътрешни проблеми си имат,чакат ги избори...и евреите са им на сърце...та проекта на псуващото вики(нюланд) отече...свърши украйна-да е,за урок на всички заиграващи се с курабии...откъдето мине сащисан следващите 30 години трева не никне... ;-Х

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #47

  • 11 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    67 8 Отговор
    Като гледам тоя озверял и злобен старец как си защитава личните интереси и на една шепа индивиди около него, чрез продажни марионетки и подлоги по цял свят, които за пари и блага ще продадат и майките си!
  • 12 Нико

    9 56 Отговор
    Що Путин не Ги размазва Сега докато са Без Оръжия и боеприпаси, Явно Русия е по слаба отколкото е очаквал и Джо Байдън

    Коментиран от #18

  • 13 Доко Доко

    7 36 Отговор
    Сега Путин е със нов Иракчанин по окосмен от предишния и докъто му се нарадва недейте го занимава със Война

    Коментиран от #32

  • 14 За протокола

    33 3 Отговор
    ""Ако руският президент Владимир Путин превземе Украйна, той няма да спре, ще продължи да се движи и да атакува съюзник от НАТО“, каза 81-годишният американски "лидер".
    Байдън призова Конгреса да одобри помощта за Украйна преди да замине за коледните празници.
    Президентът на САЩ поиска 106 милиарда долара за помощ на Израел и Украйна, от които около 60 милиарда са предназначени за Киев . Въпреки това Камарата на представителите, в която републиканците имат мнозинство, гласува да отпусне помощ само за Израел. Контролираният от демократите Сенат блокира този ход. Искането изисква одобрение от двете камари на Конгреса и подпис от президента."

    Коментиран от #57

  • 15 Русофил

    9 35 Отговор
    Абе някакви руски непалци се биели за Путю. Аз си мислех, че Ким ще отпусне
    някой кореец.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Блъскам Р.

    8 16 Отговор

    До коментар #4 от "В.В.П.":

    Zzzzzzzомби ходи лягай при татко си че нямаш при кой друг
  • 18 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    50 7 Отговор

    До коментар #12 от "Нико":

    Кой ти казва, че не ги размазва или вече са размазани? Затова ви спряха демократите руските телевизии за да им върви тяхната пропаганда, но нещо ако наблюдаваш и нашите мисирки по телевизиите нямат вече новини за Украйна!
  • 19 Хаха

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ивайлуу":

    Смени си дилъра!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 В.В.П

    8 40 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 380 000 руски военнослужещи, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #30

  • 22 Браво на факти !

    36 5 Отговор
    За пореден път
    тази вечер беше забавна !
    Първо със Зельо
    сега с БайДоньо....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Последния Софиянец

    5 33 Отговор
    Досега въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ликвидираха над милион руски наши бойци! Вчера по ОРТ( Обществената руска телевизия) имаше анкета поръчана от Кремъл с въпрос -" Кой от двата варианта предпочитате- Да направим пета и шеста мобилизация и да дадем жертви колкото половин Русия или да се изтеглим от Украйна и да се разпадне страната" ...76 процента са отговорили първото и че ще се бият за Путин до летален изход и ще отидат в рая! Велики са руските хора
  • 26 Хенри Кисинджър

    23 5 Отговор
    Чакам те Джо
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ивайлууу

    6 28 Отговор
    Искам пак всичко да е по старо му по цял ден пропагандата да Тръби че Русия е най Силна най Мощна със най добрата армия и най Модерната техника. Липсва ми много искуственият свят във който Вярвахме всички Русофили
  • 29 Ццц

    53 5 Отговор
    90 % от парите си остават в американските концерни за оръжие. Така че не украинците са проблем. Зорът е друг. Много поръчки се направиха и те се действат в момента, но не са платени. Те там е зорът. Кукловодите на чучалото си искат парите. България даде своя принос с 10 млрд. Повечето са кредит за нашите деца и внуци. С тях закупихме самолети, които евентуално ще дойдат след 5 години. Евентуално. Закупихме и едни 200 консерви, които дори украинците не искат. Тоест 1/6 от цялата американска помощ за Украйна сме дали само ние, децата и внуците ни. Ами лихвите? Сега някой да ми каже колко пари върнахме на руснаците след 1989 г.? Въпреки "робството"? Армията ни беше най-силна на Балканите с над 2000 танка и не знам още колко бронирани машини, днес "отпаднала нужда"? Всеки гражданин имаше работа, жилище и вила. Днес "отпаднала нужда" в полза на банките. Защо не съм "евроатлантик" ли? Защото съм БЪЛГАРИН, ама те оня коментатор дето всички псуват.
  • 30 Особено тежко Германия е

    13 6 Отговор

    До коментар #21 от "В.В.П":

    воювала с Франция.
    И с Нидерландия.
    С Дания и Норвегия също.
    Нъл тъй, федер?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Арестович:

    36 6 Отговор

    До коментар #13 от "Доко Доко":

    „Знаете ли коя е най-голямата ни трагедия? Мисля, че в световния конфликт между глобалистите и реалистите ние заложихме на грешната страна. В момента проливаме кръвта си за да спечелим правото да ни приемат в коалицията на губещите“, каза Арестович в интервю, публикувано в YouTube канала му.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    34 7 Отговор
    Дъртака Джо на тая снимка е като бесен чакал, каквито са и всички капиталистически изверги!
  • 35 Пич

    7 24 Отговор
    Бай Джо е Пич

    Коментиран от #72

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Механик

    28 6 Отговор
    Аз само да проверя, дали сте тука и дали все така мощно "громите руските", пишейки от панелките и пиейки изоспортче в очакване да ви доставят парченцето пица. Надявам се посолствоТО да не се е много поскъпило!
    Лека нощ! Аз иам да си дояждам пъленния шаран (както повелява традицията) и да си допивам първокласнното Мерло. (Благодаря за него на избата в Телиш!)
    п.п.
    Да не забравя да ви се похваля. С другарите изпихме 2 литра "Белуга". Страхотна водка!
    п.п.п.
    Ай лека! И по-полека, че днес за соросняците много лоши новини. Да не фане някой да са спомине, че ша стане много скучно у форума.
  • 38 Афганистанец със Симсон

    19 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ивайлуу":

    елементарно мислене на елементарен човек , срещу руснаците помага и то не с малко следното ЛГБТ сдружение - Белгия, Канада, Дания, Франция, Исландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Обединеното кралство и Съединените щати, Гърция и Турция, Германия, Испания, Чешката република, Унгария и Полша, България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения, Албания и Хърватия, Черна гора, Северна Южна източна и западна Македония, Финландия и Япония стига ти толкова че вие в вашето родно място не сте и чували за толкова държави.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Да бе

    10 6 Отговор
    През 2001 година терористите - мюсюлмани удариха "близнаците" в сащ, което е трудно доказуемо заради послследващата война в Ирак. Сега същите тези удариха израел. Мюсюлманите са терористи, според евроатлантическата църква. Никъде не се споменава защо тези "терористи" нападат най-облагодетелствените нации - сащ и израел. Както и защо русия нападна украйна...
  • 41 Гюмюл Халкоман

    8 23 Отговор

    До коментар #8 от "Ивайлуу":

    Украйна Буквално Унищожи Русия
  • 42 Ццц

    20 5 Отговор

    До коментар #27 от "Механик":

    743 000 убити? 🤣🤣🤣🤣 на 17800 украинци???? 🤣🤣🤣🤣. Боже, човече вземи мерки, сериозно. Цялата руска армия е малко над 2 млн. човека. Че дрогата какво реве тогава? Унищожил е към 40 % и с малкото и ненавременна помощ. Сега като построи стената, освобождава Крим без проблеми. На 6 -ти януари ще скача за кръста в Азовско море. 🤣 Човече вземи мерки. Работата при теб е сериозна. Атлантик си верно, но си и българин. Ако беше само атлантик щях да се радвам на състоянието ти.
  • 43 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    4 15 Отговор
    Пекин се гаври с Кремъл: Силата на Сибир-2 ще го платите вие, но ще ни дадете още отстъпки
    Китайските власти не пропускат нито една възможност да рекетират изолираната от световните пазарни отношения Москва, която е притисната отвсякъде от международни санкции заради агресията срещу Украйна.
    Китай не желае да инвестира средства в газопровода "Силата на Сибир-2", който трябва да замести европейския пазар на Русия. Вместо това китайските власти са предложили на Кремъл руснаците да платят изцяло многомилиардната сметка за строителството, а също така настояват за допълнителни отстъпки от цената на руския газ, съобщава The South China Morning Post, позовавайки се на източник в Москва.
    Според публикацията отстъпката за Китай ще се увеличи до 46% през следващата година. Газът от "Силата на Сибир" ще струва 271,6 долара за хиляда кубически метра, а за Турция и Европа - 481,7 долара. Но това не е достатъчно за Китай, Поднебесната империя иска още по-големи отстъпки от Кремъл.Все още не е ясно дали Газпром ще намери пари за изграждането на газопровода. След спирането на газа за европейските страни компанията е реализирала нетна загуба от трилион рубли за годината, твърдят източниците на The South China Morning Post. От "паричната възглавница" от 2 трилиона рубли, с която Газпром разполагаше преди войната, към юли 2023 г. са останали около 700 милиарда.
    Изданието отбелязва, че в тази ситуация Путин едва ли има избор. Руският президент е "подложен на огромен натис
  • 44 Жоро Бекъма

    19 5 Отговор
    Печатарницата опре у таваня! Нема веке мегдан. Покрайна ойди у киречо
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 РЕАЛИСТ

    24 2 Отговор
    Ами, кво друго може да каже Байдън? Украинците го държат за топките. Знаят всичките му кирливи ризи и ако се разприказват ще го окошарят, пък там няма бело.
  • 47 Боза с Баница

    2 12 Отговор

    До коментар #10 от "БОЗА":

    Ти си единствената грамотна петолъчка тука ... Но , много рядко ти говорят звездите
  • 48 Хохо Бохо

    20 3 Отговор
    На бай Джо ако му дадеш карта няможе да покаже с пръст де е окраина,лесно я бърка с Кувейт или Уругвай
  • 49 мдаааа

    0 3 Отговор

    До коментар #36 от "След Украйна":

    66-ти век , предполагам ..
  • 50 Ветеран от протеста

    15 2 Отговор
    С физиономията която е направил Бай Взел Дал,100% е напълнил пам перса.
  • 51 Сметнах, сметах.

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "След Украйна":

    Вече трябваше да са в околностите на Вашингтон.
  • 52 Перо

    12 4 Отговор
    САЩ нямат ангажимент да поддържат и издържат финансово и материално държава извън НАТО! Нямат и никакъв двустранен договор за военна помощ! Възможността да стане война с НАТО е долнопробна ционистка лъжа!

    Коментиран от #67, #75

  • 53 Братския американски народ

    6 17 Отговор
    БайДън хвъргай слънцата над руспия ,да грейнат руските души,че много мъка в русия

    Коментиран от #55, #73

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бат Сали-Енергото

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Братския американски народ":

    Мога да ти хвърля малко бяло сладко във входната тръба.
  • 56 Писториус

    11 3 Отговор
    Какъв е този гняв бе Джо ? Пази коронариите .
    Няма успехи в Украйна , Унгария , Словакия а сега и Германия се дърпат .
    Републиканците стискат топките , а идват избори . Избирателите се питат
    какво донесе Commander in Chief освен инфлация ?
  • 57 Ъхъ

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "За протокола":

    Стискаме палци на Путин да подпиша всички съюзници в НАТО! Особено тези от южното крило!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Пророка

    12 2 Отговор
    Когато се стигне до директен сблъсък м/у САЩи Русия,В Америка емигрантите и негрите ще я запалят от четири страни ,като циганско село ! Европа ще потъне в кръв !
  • 62 БайДън,

    8 2 Отговор
    В партия със Зеленски много им се краде май
  • 63 Байдън

    8 2 Отговор
    тотално полудя
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ЗаьоБайо Балканский

    9 2 Отговор
    Тос Жо Бидон много обича да си размахва юмруците.
    Да ходи в Окрайна доброволец и там да се покаже.

    Реално амери-косите си направиха голям проблем.
    Взеха на заем едни напечатани милиярди от банкстерите със очакването че окрайната ще им ги върне.
    Както се очертава - няма да стане.
    Руснаците си прибират своето и не се интересуват кой ще връща парите от така наречената помощ за зеления.
    За това е голямата пушилка около износа на зърно. С парите от него зеления беше обещал да връща дълговете на хамериканците. За това сега ние ши трябва да ядем нелегално внесено украинско зърно - през Румъния.

    Американските помощи представляват заеми които правителството взема, с обещанието че ще заграби една територия и население, от където ще се върне заема.

    Въобще, живеем в интересно време за надлъгване.
    Чак че ми свършиха пуканките.
  • 67 Нямат ангажимент

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Перо":

    ама имат. И няма мърдане.
  • 68 КовидманЯк

    8 1 Отговор
    Окрайната изтича в канала.
  • 69 Гост

    6 1 Отговор
    Нацяло е изветрял.
  • 70 Колесник

    6 2 Отговор
    Стягайте се че скоро ще ви трябвам
  • 71 РУСИЯ

    8 1 Отговор
    Попиля нато и ес
  • 72 Пич

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Пич":

    Бай Джо е посарич
  • 73 Пха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Братския американски народ":

    Недей че ще замирише на печено телешко
  • 74 Артилерийска подготовка

    8 0 Отговор
    ПЛАШЕНЕТО е основен компонент на американската външна и вътрешна политика. "Ако Русия победи Украйна тя няма да спре" това е плашилото, което Байдън издига пред конгресмените, за да се съгласят да се наливат още милиарди за войната им срещу Русия в Украйна чрез украинците. Истината е, че Байдън е лично заинтересован да продължава войната, както заради предишните му тъмни сделки с украинците, а да не забравяме, че той е основен организатор на кървавия майдански преврат, така и за своето и на партията му бъдеще. Защото, ако Киев сега капитулира с политическата кариера на Байдън се приключва, а демократите временно ще трябва да забравят за управление на САЩ...
  • 75 пояснение

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "Перо":

    Дори не предполагаш , войната в Украйна с колко висок залог е . Ако имаше как САЩ биха разменили всичките НАТО-вски държави , в Източна Европа , срещу възможността пряко да управляват в Украйна . Ако Русия спечели в Украйна се превръща в същата тази империя от края на ВСВ + 58 съюзнически държави по всички континенти , някои от които милиардници , и икономики в челните позиции. Като броя им ще расте тепърва. Просто американците направиха груба грешка да обявят война на Русия на руска територия . От там пружината се връща обратно , и чупи зъбите.
  • 76 Име

    2 0 Отговор
    Всеки филм си има край, все пак - Русия са алергични към това - да са обградени от неприятели.

    Дали са 20 милиона жертви, САЩ - само 3000 убити в Пърл Харбър и 200 000 във войната.

    Трябва да глупаци да се повтори същото.

    Впрочем - не успяха да ги направят толкова западни, останаха си руснаци.
  • 77 да де

    3 0 Отговор
    ако не сте виждали снимка на "президента" разпалващ 3та световна война , вижте го
  • 78 резервист

    4 1 Отговор
    Снимката не е подходяща. Дъртия Джо едва ли си позволява такива пози, когато общува с Конгреса. Сигурно сте го снимали, когато спуска указания към България.
  • 79 гост

    2 1 Отговор
    Старчето приказва глупости.
  • 80 дядо поп

    3 1 Отговор
    Ми отивай в банката и си изпрати авоарите бе морук изкуфял!
  • 81 пенко

    0 1 Отговор
    ЩЕ СИ ВЪРНЕ ЛИ РУСИЯ -- НЕПЛЕТЕНАТА ОТ САЩ АЛЯСКА И В КОЙ СЕЗОН ???!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: