Last news in Fakti

8 Декември, 2023 16:33 4 958 30

Реджеп Ердоган се скара на Макрон: Това е провокация

  • турция-
  • франция-
  • армения-
  • реджеп ердоган-
  • еманюел макрон

Арменското правителство трябва да се поучи от неотдавнашния си опит и да не се поддава на тези провокации, обяви турският президент

Реджеп Ердоган се скара на Макрон: Това е провокация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Франция, че е предоставила бронирани машини на южнокавказката страна Армения, като описа този ход като "провокационен", предаде азербайджанската новинарска агенция АЗЕРТАДЖ.

"Това е провокация. Франция трябва да знае, че не прави добро на Армения, а ѝ вреди", заяви Ердоган пред журналисти на връщане от посещение в Гърция.

"Арменското правителство трябва да се поучи от неотдавнашния си опит и да не се поддава на тези провокации. Би било в интерес на Армения да се възползва от възможността за мир и да не попада в капана, поставен от държави, които я подвеждат", обясни той, визирайки конфликта от есента на 2020 година между Азербайджан и Армения за Карабах. По време на 44-дневния конфликт Азербайджан си върна Карабах след близо 30-годишна арменска окупация.

"Мирните отношения с Азербайджан биха били най-добрият вариант за Армения. Тези, които поставят оръжия в ръцете ѝ, ще оставят Армения сама в трудни времена", добави Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    52 6 Отговор
    Трябваше да му тегли и една патка на бабоеба.

    Коментиран от #6

  • 2 гост

    10 34 Отговор
    Европейският съюз е готов да даде на страните членки правото да спрат вноса на газ от Русия и Беларус. Това ще позволи да не се плащат на Москва компенсации по договори, съобщава Financial Times.
    Според проекта, предложен от Брюксел, всяка страна-членка ще може да блокира компании от Русия и Беларус да получат капацитет в техните газопроводи и терминали за втечнен природен газ.
    Държавите-членки на ЕС може да имат правото да "частично или, когато е оправдано, напълно да ограничат" достъпа до инфраструктура на газови оператори от Русия и Беларус, за да защитят своите жизненоважни интереси в областта на сигурността, пише FT.
    Предложението може да осигури рамка за енергийните компании от ЕС да напуснат договорите с руски доставчици на газ, без да се налага да плащат огромни компенсации, според високопоставен служител на блока
    Има ли още русолюбци , дето се съмняват , че Газпромовци ще си плащат като попове на Булгартрансгаз или Вучич и Орбанчо ще стоят без газ ?? А може и още двойно да му вдигнем таксата , хахахахаах !!!

    Коментиран от #4, #13, #22

  • 3 Колонизатор и пират

    38 2 Отговор
    Френският президент Еманюел Макрон внезапно обяви, че предишните разходи за боеприпаси, предоставени на Украйна, са преизчислени и възлизат на 3,6, а не на 1,7 милиарда евро.

    Какъв "добър съюзник" — удвои дълга на Украйна!

    Коментиран от #30

  • 4 Дурхан

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Вярваш ли си
  • 5 Шабан

    41 7 Отговор
    За последното изречение е прав Ердоган! Когато стане напечено всички се изнизват и която държава каквото е надробила, започва да си го сърба, сама! Както в момента се случва с Украйна. Всички западни чакали, гледат как да се изнижат от Украйна и тя да остане сама! Това чака и Армения, ако не поумнее.

    Коментиран от #17

  • 6 Смотан стар циганин

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Голям Българин браво готов си за политик

    Коментиран от #7

  • 7 Българин

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Смотан стар циганин":

    Не ставам за политик,помако, там са все обратни, но ти ставаш!

    Коментиран от #9, #29

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Павел пенев

    14 5 Отговор
    Добре се е скарал на Макрон, но той какво прави като Турция доставя оръжия и дронове на Украйна?

    Коментиран от #14, #24, #28

  • 11 Българските турци

    19 4 Отговор
    Ердоган предлага най логичното решение за Армения ! "Да сключи мир с Азербайджан , да обърне гръб на фалшивото ухажване на запада, ако трябва да скъса дори с Русия и достойно да си заеме мястото между държавите от региона за да споделят заедно и облагите и недостатъците на геополитиката и стратгията на оформящия се Кавказки коридор между Запада и Изтока и коридора който започва от Персийския залив и ще го свърже с Черно море и Европа "!!!...Арменците са умен народ и ще намерят най правилното решение за Армения като покажат, че са суверенна държава със свой собствен приоритет и позиция , че имат право на своя дял в геостратегията на региона !...Ако позволят да ги превърнат в марионетката на региона - губят 100% !!!

    Коментиран от #21

  • 12 Всъщност

    10 3 Отговор
    Турция си върна Азербайджан и Карабах ; и таким образам се заговори за “две държави един народ”. Патом - три държави един народ, четири държави един народ; и так далее. Да не говорим в сърцата на колко турски “Атакисти” “тих бял Дунав се вълнува”.

    Коментиран от #16

  • 13 Българските турци

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    "Има ли още русолюбци , дето се съмняват , че Газпромовци ще си плащат като попове на Булгартрансгаз или Вучич и Орбанчо ще стоят без газ ?? А може и още двойно да му вдигнем таксата , хахахахаах !!!"

    Май не е точно така както пише FT ! Защо Гърция и Турция подписаха „Атинска декларация“ вчера в Атина ?... Всъщност това е мечтата на гърците ! Как да прецакат България ?...Турция години наред протяга не ръка а ръце на България ! И най сетне се примириха с Хъшовския манталитет на българите , да са алергични към всичко турско и въпреки облагите да обръщат гръб на всички споразумения , които носят взаимна изгода !...Както в притчата за султан Махмут... турците вече решиха, че " Ако не дава Магбуд(Господ), що да струва Махмуд !..Че "насила хубост не става" и обърнаха антената към Гърция !!!... Гърците търпеливо чакаха този момент и вече са на път да успеят ! С византийският си Нюх още със започването на СВО на РФ в Украйна и със сгромолясването на проекта East Med усетиха полъха на изгодата ! ... Ердоган ги знае ,че са лицемерни ,но че и толкова са и алчни, и прилага алтернативата си за Турски поток , чиито български кран вероятно се запуши от "идолопоклоничеството" на българите !

    Коментиран от #19, #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българските турци

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "Всъщност":

    Правилна логика ! И "так далее" до "Великия Туран" на тюркските републики !... Нали видяхте, че учението на Сащ с Армения не беше от загриженост за Армения и арменците или операция за сплашване на Русия ?!...ВСЪЩНОСТ беше тестване на рефлексите и загриженост от проникването на китайския проект "Един път, един пояс" през арменско-иранския клин на Зенгезур , между Азербайджан и Турция !...
    Там няма плячка !?... Има геополитика !...Едни се мъчат да спрат, а други да прокарат пролуката през Зенгезур ... тоест проекта "Един пояс - един път" или идеята "Туран",или пък трасето на средния път между "Изтока и Запада" ! Както и да го наречете , много е явно, че става нещо което ще влияе изключително на развоя на събитията през следващите години !!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Чичо Дончо каза

    11 1 Отговор
    Армения няма полезен ход.Политиката там е за мир в региона.Ако мисли ,че Запада ще я защитава греши.Промени ще има и на Балканите.Ето Ердоган иска нови отношения с Гърците.При Сърбите ,още не е ясно какво ще се случи.
  • 19 Под феса има Ум

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българските турци":

    Манталитета на цървула -
    1.може и той, цървула да стои гладен, ама и на другите, няма да даде!
    Или
    2.Цървула не гледа, той да е добре, а другите, да са ЗЛЕ!
    Всъщност това е славянска черта! Идва от дресировката на руснаците!

    Коментиран от #20, #23

  • 20 айде бе

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Под феса има Ум":

    Хубаво го започна, ... ама защо пак набърка руснаците. Търси вината другсде, ако не статията, поне чети коментарите
  • 21 Евалла

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българските турци":

    Какви точни коментари само,браво.Българина не разбира от тези работи,за него има няма само Иван Вазов “Под Игото” 🫢
  • 22 ЛГБТ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    номера
  • 23 Герт Вилдерс

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Под феса има Ум":

    Това е насадено от 500год хайде да не пиша повече......
  • 24 Под феса има въшки

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Павел пенев":

    Тия дронове повече от година са безполезни ,ушанките много бързо ги неутрализираха.
  • 25 Лагрестин

    1 3 Отговор
    Ердоган може да въоръжава и да се меси в Нагорни Карабах,а Макрон - не,така ли,лицемери турски?
  • 26 катран

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българските турци":

    Просто Кирчо и ББ..вчера се отказаха от гениалната идея за допълнителни такси върху преноса на руския газ до Сърбия и Унгария..А ти тук ръсиш едни бисери..
  • 27 абе

    1 0 Отговор
    и този жабар си вре гагата където не му е работа ама нали са и те колониална държава с тежки увреждания за величие, през цялата ВСВ се бият в Африка единствено за свои ползи .тези са много виновни за всичко което ни се случва след ВСВ в това число и забраната да имаме армия и плащтането на милиарди репарации на гръци и сръби и отнемане на територии чисто български в чужда полза големи боклучаци ....
  • 28 ало пенев

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Павел пенев":

    а жабара макрон да не би да не доставя оръжия на зеления и той е натовец и наведен пред сащ/той и без друго си е наведен/
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 естетвено

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колонизатор и пират":

    сега всичките /помагачи/ натовци ще надуват цифрите и те са на хранилката на ЕС да са живи и здрави дойчовците че ги хранят тях и колониалните им дето били чисти франсета и в спорта им всичките са чисти франсета , генерл де гол се е обърнал вече пет пъти у гроба си гаранция,... после всичките помагачи ще се редят за помощи от ЕС
Новини по държави: