Last news in Fakti

9 Декември, 2023 10:37 1 307 12

Кевин Маккарти подкрепя Тръмп за президент

  • кевин маккарти-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент

Републиканецът "би обмислил" да служи в неговия кабинет

Кевин Маккарти подкрепя Тръмп за президент - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Републиканецът Кевин Маккарти, сваленият бивш председател на Камарата на представителите, каза, че подкрепя Доналд Тръмп за президент и би обмислил да служи в кабинета му, ако фаворитът на Републиканската партия се върне в Белия дом, предаде Асошейтед прес.

Маккарти имаше нестабилни отношения с бившия президент, особено когато отказа публично да подкрепи кандидатурата на Тръмп за втори мандат, въпреки че беше един от най-ранните му и най-лоялни съюзници. Но изглежда, че те са изгладили проблемите.

“Аз ще подкрепя президента. Ще подкрепя президента Тръмп”, каза Маккарти в интервю, което ще бъде излъчено този уикенд в “CBS News Sunday Morning”.

Макарти не е разкрил плановете, но попитан дали би желал да служи в кабинета на Тръмп, той каза: „Ако съм най-подходящият човек, да”.

“Работих с президента Тръмп по много въпроси. Работихме заедно, за да спечелим мнозинството. Но също така имаме връзка, в която сме много честни един с друг”, допълни той.

Докато ръководеше слабото мнозинство на Републиканската партия в Камарата на представителите, Маккарти се въздържаше от подкрепата си за Тръмп, опитвайки се да запази по-неутрално излъчване и набиране на средства от богати дарители, някои от които бяха отвратиха от бившия президент.

След нападението на Капитолия на 6 януари 2021 г. от поддръжници на Тръмп, Маккарти първоначално го нарече един от най-тъжните дни, които е преживял в Конгреса, като хвърли вината върху бившия президент, но седмици по-късно поправи връзката между тях в клуба на Тръмп във Флорида.

Маккарти беше свален от поста председател на Камарата на представителите през октомври от своите крайно десни противници, включително някои от най-верните съюзници на Тръмп сред републиканската партия в Камарата на представителите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путя

    2 9 Отговор
    Я тоже
  • 2 факуса

    13 3 Отговор
    кво става с таз осрайна, нищо не пишете,стигна ли москва или са до полша

    Коментиран от #12

  • 3 Българин

    11 2 Отговор
    Путин яко се кандидатира за президент на САЩ ще го изберат и то с огромно мнозинство

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Зелена миризливка

    10 1 Отговор
    Оффф, лошо ми е!😵
  • 5 И АЗ

    14 1 Отговор
    Го подкрепям!
    Защо не пуснете една анкета, за кого би гласувал българина, ако имше това право! ТРЪМП или БАЙДЪМ!
    Аз съм за Тръмп, а Вие?
    Плюс или минус!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 УСА

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Наистина хората в Америка много харесват Путин, за разлика от Бай Дън.
  • 8 дедо поп

    3 0 Отговор
    Вероятно много американци си задават въпроса, защо е необходимо да дават милиарди за една държава, която дори не е на техния континент, вместо тези пари да отидат за здравеопазване или образование в тяхната държава и какво печели обикновеия американски гражданин от цялата тази подкрепа
  • 9 Дъмп

    0 5 Отговор
    Какво са се вкопчили в този празноглавия тръм.? Той едно говори, а точно обратното върши. И несменяем иска да става, като анадолския и московския.

    Коментиран от #11

  • 10 Хахаха

    0 0 Отговор
    И за това го изритаха от конгреса
  • 11 Вторачили са се

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дъмп":

    Като удавник за сламка се хваща
  • 12 Чакай бе спокойно бе приятел

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "факуса":

    Дай да видим първо рашистите кога ще денафицират Киев, нали бяха тръгнали да го превземат, от космоса се виждаше страховитата сто километра колона от танкове тръгнали да денафицирват? Укрите Москва не са тръгнали да превземат или не съм разбрала нещо?