Last news in Fakti

10 Декември, 2023 05:29 1 925 6

Пхенян критикува САЩ за блокираната резолюция за мир в Газа

  • резолюция-
  • газа-
  • сащ-
  • северна корея

Вашингтон прилага двойни стандарти, заявиха севернокорейците

Пхенян критикува САЩ за блокираната резолюция за мир в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Високопоставен севернокорейски представител разкритикува САЩ за това, че наложиха тази седмица вето на проекторезолюция на ООН, призоваваща за незабавно спиране на огъня в ивицата Газа по хуманитарни съображения, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според Пхенян наложеното вето показва, че Вашингтон прилага "двойни стандарти".

"Злоупотребата с правото на вето от страна на САЩ с цел защита на свой съюзник (. . .) е не само демонстрация на незаконни и безсмислени двойни стандарти, но е и върхът на нечовешкото зло", заяви севернокорейският заместник-министър на външните работи Ким Сун-гьон, който отговаря за международните организации. Изявлението му бе разпространено от севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

Според Ким САЩ си противоречат, като толерират конфликта в Газа и в същото време осъждат скорошното изстрелване от Северна Корея на разузнавателен сателит, което никому не е причинило вреди, отбелязва Ройтерс.

Съветници по въпросите на националната сигурност от САЩ, Южна Корея и Япония се срещнаха вчера, за да обсъдят отново координирането на отговора на трите страни на заплахите, идващи от Северна Корея, която предупреди, че може да изстреля още разузнавателни сателити.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджело

    28 5 Отговор
    САЩ искат да са господарите. Те да определят правилата на света. А какви са те? Наследници на престъпници и бандити емигирали от Европа.
  • 2 Боруна Лом

    0 0 Отговор
    КИМЕ КИМ НИ БЕ!
  • 3 Сандо

    6 0 Отговор
    А нашето,нещо разположено върху лебедова шия,взе ли отношение?
  • 4 Ццц

    2 5 Отговор
    На приказки са за мир. На дела обаче...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Болярин

    0 0 Отговор
    Точно от най-критикуваната държава, критики да чуеш !?! Тия май се мислят за някакъв фактор ...