Last news in Fakti

12 Декември, 2023 04:32 2 012 2

Шефът на елитен френски университет се оттегля заради обвинения в домашно насилие

  • матиас вишра-
  • обвинения-
  • насилие-
  • университет-
  • франция

Матиас Вишра отхвърля обвиненията на партньорката си

Шефът на елитен френски университет се оттегля заради обвинения в домашно насилие - 1
Снимка: Фейсбук

Директорът на водещият френски университет Paris’ Sciences Po Матиас Вишра се оттегли от поста си в понеделник след обвинения в домашно насилие, предаде politico.eu.

В съобщение, адресирано до всички студенти, Вишра “предложи” неговото “временно оттегляне” от задълженията си като президент на Националната фондация за политически науки (FNSP).

Полицията задържа Вишра и неговата партньорка Аниса Бонефонт по-рано този месец, след като взаимно се обвиниха в домашно насилие. Вишра оспори обвиненията в писмото от понеделник.

Вишра беше назначен за директор на елитното заведение през ноември 2021 г. Училището е първокласно място за обучение на френски политици и политически служители.

Вишра наследи Фредерик Мион като директор на Sciences Po, който беше принуден да подаде оставка, след като стана ясно, че е знаел от години за обвинения в кръвосмешение срещу Оливие Дюамел, бивш президент на Националната фондация за политически науки и бивш евродепутат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фен

    5 0 Отговор
    Е това е нова Европа! Най - разни НПО, само си търсят повод, да видят "домашно насилие", и да почнат да мачкат хорицата, с грантови финансиране, разбира се!
Новини по държави: