Last news in Fakti

14 Декември, 2023 23:05 1 396 7

Дейвид Камерън отправя критики към Израел

  • дейвид камерън-
  • израел-
  • хамас-
  • критики-
  • палестинска държава-
  • джо байдън-
  • риши сунак-
  • сергей лавров

Камерън настоя, че отделна палестинска държава е все още възможна

Дейвид Камерън отправя критики към Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Британският външен министър Дейвид Камерън определи като разочароващи коментарите на посланика на Израел в Обединеното кралство Ципи Хотовели, изключващи решение с две държави на израелско-палестинския конфликт, съобщава Politico.

Истинската сигурност и стабилност за Израел изисква да има държава и за Палестина, заяви Камерън.

По време на изслушване в парламентарна комисия Камерън настоя, че отделна палестинска държава е все още възможна. Той беше попитан дали смята, че Хотовели говори по указание на нейното правителство, цитирана от News.bg.

"Не знам. Прочетох стенограмата и е разочароващо, каза той. Не мисля, че трябва да придаваме голяма тежест на едно интервю. Трябва да продължим и да помислим как да помогнем това да се случи."

Камерън призна, че решението за две държави е в много отношения по-трудно от случилото се на 7 октомври, когато "Хамас" предприе смъртоносни атаки срещу израелски цивилни.

"Очевидно обикновените израелци си мислят: "Как можем някога да имаме решение с две държави, ако част от държавата или държавата се управляват от тези хора?", заяви Камерън за "Хамас".

По-рано Хотовели заяви пред телевизионния оператор Sky News, че няма абсолютно никаква перспектива правителството на Израел да се съгласи на решение за две държави и признаването на палестинска държава.

Премиерът Риши Сунак в понеделник коментира: "Не сме съгласни. Нашата дългогодишна позиция остава, че решението за две държави е правилният резултат тук."

Западът няма интерес да улеснява създаването на държавата Палестина. Това заяви ден по-рано руският външен министър Сергей Лавров пред Съвета на федерацията. Той припомни взетото преди 75 години решение, според което държавата Палестина трябва да бъде създадена до държавата Израел.

Освен това той посочи, че еврейски селища продължават да се появяват на Западния бряг, включително в Източен Йерусалим. Лавров подчерта факта, че тези заселници често са агресивни.

"Практиката на разрушаване на палестински домове, прогонване на палестински семейства от тези домове продължава, защото Израел иска да използва тези територии за нови селища", обясни руският първи дипломат.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че Израел губи подкрепа заради своите "безразборни" бомбардировки над Газа и че Бенямин Нетаняху трябва да се промени, разкривайки нов разрив в отношенията с израелския премиер.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алцхаймер

    3 1 Отговор
    Този пък кой беше?

    Коментиран от #2

  • 2 Оли Гофрен

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алцхаймер":

    Барни Ръбъл,кой да е .1 към 1.
  • 3 ЗОРО

    10 3 Отговор
    ЛИЦЕМЕРИЕ и ТЕАТЪР, ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ИЗРАЕЛ ВЪРШИ 75 ГОДИНИ ФАШИСТКИ ЗВЕРСТВА ПОД ПРОТЕКЦИИТЕ НА САЩ, UK и ФРАНЦИЯ. ЦИОНИЗМЪТ Е НОВИЯТ ФАШИЗЪМ!!!
  • 4 Име

    2 3 Отговор
    Клането е започнало и - израелците - няма да спрат, за тях е - сляпа война, вече не мислят и т.н.
  • 5 Майна

    5 3 Отговор
    Израелски нацизъм
    Всъщност ционистите създадоха Хитлер
    Ционистите измислиха Холокоста..( жертвоприношение)
    Ротшилд беше евакуиран със есесовци до САЩ(охраняван)
    Ха..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 007

    4 3 Отговор
    Да, една държава, Палестина, а Израел остава като наемател плащаш наем за ползване на земите им.