Last news in Fakti

15 Декември, 2023 10:13 1 200 28

В Газа е открито тялото на френско-израелския заложник Еля Толедано

  • газа-
  • тяло-
  • открито-
  • заложник-
  • еля толедано-
  • израел-
  • хамас-
  • 7 октомври

Еля Толедано беше отвлечен сутринта на 7 октомври на музикален фестивaл

В Газа е открито тялото на френско-израелския заложник Еля Толедано - 1
Снимка: Shutterstock

Открито е в Ивицата Газа и е върнато в Израел тялото на френско-израелския гражданин Еля Толедано. Тя беше взета за заложник от "Хамас" по време на кървавото нападение на 7 октомври, обявиха от израелската армия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Еля Толедано беше отвлечен сутринта на 7 октомври на музикален фестивaл, където участваше заедно с френско-израелската си приятелка Мия Шем, която беше освободена по силата на споразумение за примирие в края на ноември. "По време на операцията в Газа тялото на заложника Еля Толедано (28-годишен) беше намерено от специалните сили на армията и репатрирано в Израел", се казва в изявление на израелската армия, в което се допълва, че съдебните лекари са идентифицирали тялото, цитирана от БТА.

През последните седмици семействата на заложниците заявиха, че не знаят каква е съдбата на Еля Толедано и дали той все още е жив.

"Израелската армия поднася искрени съболезнования на семейството", се допълва в прессъобщението, като уверява, че роднините на младия мъж са били информирани за откриването на тялото му преди това публично изявление.

Израел обяви война на управляващото в Газа движение "Хамас", който управлява ивицата Газа от 2007 г., в отговор на кървавото нападение, извършено на израелска територия на 7 октомври от палестинското ислямистко движение. При атаката бяха убити около 1200 души, повечето от които цивилни. В деня на нападението бяха отвлечени и отведени в Газа и около 240 души, от които според армията около 135 все още са в ръцете на Хамас и свързаните с него групировки след освобождаването на 105 заложници по време на седемдневното примирие, което приключи на 1 декември. Някои от заложниците вече са обявени за мъртви от властите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    15 6 Отговор
    Евреите убиха 20 000 цивилни в Газа от които над 12 000 са деца вкл и бебета.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Нищо де, още дин

    1 5 Отговор
    мъртъв заложник ще послужи за засилване на опитите всички други да бъдат освободени.
  • 3 Истината

    13 6 Отговор
    Повече ме притеснява убийствата на деца в Газа които нямаха избор. Френско нещо си е имало избор къде да е, а децата в Газа нямаха избор.
  • 4 Ако мислиш реално

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    ще разбереш, че без нападението на хамас, нямаше да има толкова цивилни жертви в Газа.

    Коментиран от #6, #8, #13

  • 5 Българин 🇧🇬

    7 3 Отговор
    Петоколонници не ви виждам да протестирате или когато господарите ви убиват цивилни не протестирате.

    Коментиран от #11

  • 6 Хисторик

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ако мислиш реално":

    Това са палестински земи заграбени от евреите 50те и 70те години на миналия век.

    Коментиран от #12

  • 7 еля не е жива, а да им платят

    3 3 Отговор
    обещетения се услушват . наобградили Гази и от години ги експлоатират и държат на каишка с помощи . сега взели и убили еля - що за име . нетаняху не дава кеш пари за каузата . даже на умрел украинец и наемник , дават пари . там всичко живо са шпиони на мосат и под пагон военни . елята е била противотерористично и анти ислямско-дихадистки обучено супер секретно оръжие . нямала е късмет и са я хванали . не е издържала от каптагона . щом им дават да се друсат до козирката .
  • 8 Нямаше да има нападение на Хамас ако

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ако мислиш реално":

    - Едновременно със създаването на изсраел беше създадена Палестина
    - нямаше окупация на палестинската територия
    - изсраел не избиваше палестинците от десетилетия
  • 9 Да ти кажа..

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    . Да са мислели кви ги вършат на 7ми. Га ядоха кифтета им беше добре, а сега рев като им сложиха сметката на масата
  • 10 бай Иван

    10 1 Отговор
    "Открито е в Ивицата Газа и е върнато в Израел тялото на френско-израелския гражданин Еля Толедано. Тя беше взета за заложник от "Хамас" по време на кървавото нападение на 7 октомври"

    Абе нещо бъркаме мъжки , женски род .Да не е някой дето не се е бил определил? Френско -израелски гражданин, но е ТЯ
  • 11 Бай Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин 🇧🇬":

    Що ти да не би да ходиш на протести за убитите невинни от израелците?

    Коментиран от #16

  • 12 Да ти кажа..

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хисторик":

    Палестинска държава никога не е имало, следователно няма и палестински народ. Това ще ти го каже всеки що годе запознат с историята на тези земи. Палестина е географско понятие в чертите на Юдея. А т.нар. палестинци са си чисти араби. Иначе още 20тте години, след ОКтомврийската евреите са почнали да изкупуват земите на местните, като са им плащали двойни и тройни цени. На практика това са законно изкупени земи. Ти какво, да не би като продадеш къщата си, да я искаш пак обратно след 4-5 години?

    Коментиран от #15

  • 13 бай Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ако мислиш реално":

    "ще разбереш, че без нападението на хамас, нямаше да има толкова цивилни жертви в Газа"

    Хубаво е да разгледаш при размяната на заложници колко ЖЕНИ И ДЕЦА се разменят от страна на Израел които са били затворници. Всепризнато е ,че ивицата Газа е най-големият затвор под открито небе в които се раждаш ,живееш и умираш. Дали е учудващо ,че някой иска да промени това?. Хубаво е да видиш едни плакати на корабите с които идват заселниците от Израел в тези земи през 1947 година и да прочетеш какво пише на тях и какво се случва в последствие с тези които ги приемат.

    Коментиран от #17

  • 14 как може боец на изрел да е тя ,

    1 1 Отговор
    а не той . нетаняху Тя ли е също . хахахаха за донор да го турат . сега ще го оплакват 3 седмици . юдеините са дълбоко Религиозни .
  • 15 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Да ти кажа..":

    Юдея никога не е имало това са арабски земи още от времето на фараоните. Сарацините никога не избивали юдаисти и християни, а юдеите в момента го правят. В Газа има и християни ако случайно не знаеш.

    Коментиран от #18

  • 16 Гост 2

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Иван":

    Правиме протести обаче медиите на козяк не ги отразяват. Ти къде беше когато ние протестирахме?
  • 17 Да ти кажа..

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "бай Иван":

    Хубаво е да си дадеш отговор на въпроса , защо арабските държави не искат да спасят палестинците от ГАЗА. Не стават ли съучастни и по този начин в избиването им. Стоят от страни и доволно потриват ръце, като изкудкудякат малко колкото за очи. Ама са им яли попарата вече, за това. Прибраха ги на времето в Йордания и първата им работа бе да тръгнат да свалят краля. Зорлем ги разгониха тогава. Прибраха ги Мароко и от там им биха шута, в Сирия също.Биха им шута и от Египет.. Накрая ги приютиха в Ливан и след две -три години му видяха сметката.. Всички знаем какъв свинарник е сега Бейрут..а беше Париж на Близкия Изток.. Такива ми ти работи, драги ми Смехурко.. Хубавото е че, тоя път Биби ще ги довърши, както е тръгнало. Но пък си патят обикновенните хора, щото водачите им избягаха с частните смолети още на 8ми в Москва..ФАКТ.

    Коментиран от #21, #24

  • 18 Историк

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Не дрънкай глупости.. Кой и какъв е бил Пилат Понтийски? Може да си сигурен, че е историческа, не толкова библейска личност. Да бе попрочел малко Тацит или Йосиф Флавии ( История на Юдейските войни)...дори за обща култура, а не да дрънчиш на кухо.

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Стършели

    2 2 Отговор
    Странно? Всички тези израелтяни имат и друго гражданство?
    Нещо не пасва този плач от Франция.

    Коментиран от #20

  • 20 Да ти кажа..

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Стършели":

    А не ти ли е странно, че втори език в Израел е руския. Ако поназнайваше малко историята на Израел, щеше да знаеш че е създаден най-вече от Сталин, а не толкова от Америка и Запада.
  • 21 И аз да ти кажа .

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Да ти кажа..":

    Не ги прибират не защото не ги искат , а защото евреите точно това чакат да се обезсели газа и да настанят там евреи и това арабските държави много добре го знаят , с прекомерната си жестокост гледат да ги прогонят но ще си спечелят омразата на над милиард мосюлмани и евреите ще бъдат най тормозеното и презирано племе по света както е и досега

    Коментиран от #27, #28

  • 22 Пилат Понтийски

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Историк":

    Я кажи какви са били границите на Юдея преди 2300 години?
  • 23 Хисторик

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Историк":

    По твоята логика и Гърция може да претендира за земите на България. Я вземи изтрезней от евтиния алкохол който може да си позволиш с надницата в НПО на Сорос

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хисторик":

    Не може, защото няма нищо общо с Византия, или по-точно Източната Римска Империя. По времето на Аспарух, който се е самонастанил по византийските земи, Гърция, или Елада отдавна е била в историята. Чети бре, недей да дрънчиш като кух варел.
  • 27 Да ти кажа..

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "И аз да ти кажа .":

    Нищо не можеш да ми кажеш.. всички арабели смятат палестинците за същото , за което смятаме ние нашите брадчеди със сините джуки. Яли са им попарата и за това не ги искат. По-лесно за тях е да ги няма, така си решават проблема. Всичко останало е само за очи..Защо Египет не отвори временно границата и ги приюти, докато трае операцията? МНого е прост отговорът- защото половината Хамаси ще отидат и те ..а на Сиси не му трябва на здрава глава болест.. Елементарна логика, ама за мислещите, а не за шараните к, дето на гола кука кълват. Имаше в началото демонстрации, закани и псувни..а сега какво..всичко се кротна. Тук-таме се направи някой на интересен , ама ден до пладне.. А цахал мачка ли мачка..
  • 28 Да питам..

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "И аз да ти кажа .":

    Можеш ли да ми дадеш смислен отговор на един въпрос?
    - Защо, според теб, нито една арабска или мюсюлманска държава не даде подслон дори на жените и децата от Газа? Дори сега могат да спсят много животи на наистина невинни хора. Защо всичко почва и свършва само с едни празни приказки, а резултатът е 0 пресечена..? ЗАщо?