Last news in Fakti

17 Декември, 2023 14:10 892 10

Мосад и Катар проведоха среща за съдбата на заложницте в Газа

  • израел-
  • катар-
  • мосад-
  • заложници-
  • преговори

Целта е освобождаването на над 100 заложници

Мосад и Катар проведоха среща за съдбата на заложницте в Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Провела се е среща между Дейвид Барнеа, директор на израелската разузнавателна агенция Мосад, и министър-председателя на Катар Мохамед бин Абдулрахман бин Джасим Ал-Тани, заяви осведомен източник на CNN днес.

Очакваше се Барнеа да се срещне в края на седмицата с премиера на Катар в Европа, за да продължат дискусиите относно освобождаването на заложници от Хамас.

Срещата идва, след като пътуването, което Барнеа трябваше да направи до Доха, беше отменено по-рано през седмицата от израелското правителство.

Тази последна среща беше планирана преди израелските отбранителни сили да убият по погрешка трима израелски заложници в Газа в петък, но инцидентът направи още по-наложителни разговорите, каза източникът, пожелал анонимност.

В четвъртък израелски служител каза пред CNN, че военният кабинет смята, че "условията не са подходящи", за да се опита да поднови преговорите.

Катар и САЩ работят, за да се опитат да възродят преговорите, с нови предложения за освобождаване на повече 100-те заложници в Газа.

Примирието миналия месец донесе първата пауза в боевете след седмици на конфликт и израелски заложници – предимно жени и деца – бяха разменени за палестински затворници.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мосад и Катар

    2 6 Отговор
    Са двете най добри служби за сигурност в целият свят

    Коментиран от #6

  • 2 Майна

    11 4 Отговор
    Ми израелците вчера ,снайперистите им застреляха трима, голи до кръста заложници, с бяло знаме, които бяха пуснати при наводняването на тунелите от палестинците! Пуснаха ги да не се удавят, израелците ги убиха. Не били разбрали..?! Сериозно?!

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Не знам

    5 4 Отговор
    Ама палестинците бая Меркави взривиха
  • 4 То не останаха

    6 2 Отговор
    заложници в Газа, Израел ги избиха ! Я разгледайте израелските медии какво пишат и що народ по улиците викат Натаняху е боклук! Съд ! ....
  • 5 Израелците избиха

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    и поне 70% от собствените си хора на фестивала. Вече е доказано на 100%

    Коментиран от #8

  • 6 Ъхъъъ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мосад и Катар":

    Определено го доказаха че 5ст. не струват....
  • 7 Това е нормално за нацистите !

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Видят ли голи до кръста, с вдигнати ръце и бяло знаме да развяват, израелците ги пукат като носърчета. Стандартна практика е от 1967 г поне. А пък ако видят журналист, служител на ООН или лекар въобще да не говорим. Пуцат ама пуцат.
  • 8 Статист

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Израелците избиха":

    Даже 150% от собствените си хора избиха израелците на фестивала, абе приятел я утре сутринта веднага бягай при психолог да се пригледаш че си много зле.
  • 9 Мосад и Катар

    1 0 Отговор
    А чичо ПУ го игнорирът....никой не харесва мъже на токчета май.
  • 10 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    добре, че младите Мосад са толкова умни!