Last news in Fakti

19 Декември, 2023 14:37 1 311 3

Великобритания предупреждава за заплаха в Червено море

  • великобритания-
  • червено море-
  • заплаха-
  • кораб-
  • международна коалиция

Миноносецът на Кралските военноморски сили "Дайъмънд" ще се присъедини към многонационалната международна коалиция

Великобритания предупреждава за заплаха в Червено море - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания предупреждава, че сигурността в Червено море се влошава, съобщава Ройтерс, цитирайки изявление от министерството на отбраната в Лондон.

От там потвърждават, че миноносецът на Кралските военноморски сили "Дайъмънд" ще се присъедини към многонационалната международна коалиция за осигуряване на безопасност на корабоплаването в региона.

Италия също обяви, че изпраща свой военен кораб, който ще участва в мисията по защита на важния морски коридор от нападенията на хуситските бунтовници от Йемен.

"Италия ще направи каквото зависи от нея, заедно с международната общност, за противодействие на дестабилизиращата терористична активност на хусите", каза италианският министър на отбраната Гуидо Крозето.

Рим ще се включи в международната операция в Червено море с една от фрегатите на италианските военноморски сили, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Тагаренко ще прати новите фрегати.
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Къде е Великобритания къде е Червено море ? Да си гледат Ламанша и да не гледат в КАНЧЕТО на другите !!!
  • 3 Коко

    0 0 Отговор
    А ингилизите чуй го търсят в нашето море?
Новини по държави: