Last news in Fakti

21 Декември, 2023 11:11 822 4

Ердоган се срещна с египетския президент, обсъдиха ситуацията в Газа

  • ердоган-
  • египетски президент-
  • абдел фатах ас сиси-
  • газа-
  • среща

Ердоган поздрави Абдел Фатах ас Сиси за преизбирането му на поста

Ердоган се срещна с египетския президент, обсъдиха ситуацията в Газа - 1
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъди с египетския си колега Абдел Фатах ас Сиси ситуацията в ивицата Газа по време на телефонен разговор, съобщи турското президентство, цитирано от в. "Дейли сабах".

Събеседниците разговаряха за усилията за предоставяне на хуманитарна помощ за Газа, особено в контекста на продължаващите израелски атаки. Турският президент подчерта важността на единството на мюсюлманските държави като ключов фактор за постигане на трайно прекратяване на огъня, информира Дирекцията по комуникации на президентството, предаде БТА.

Ердоган поздрави Сиси за неговото преизбиране и изрази надежда, че идните периоди ще бъдат благоприятни за отношенията между Турция и Египет.

В последно време отношенията между Египет и Турция се подобряват, след години на напрежение, когато дипломатическите връзки бяха нарушени. Тези напрежения възникнаха след свалянето на Мохамед Мурси от "Мюсюлмански братя" през 2013 г., когато Сиси, като главнокомандващ на египетската армия, доведе до отстраняването от власт на Мурси, който беше подкрепян от Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    По скоро са обсъдили ситуацията в Червено море.Губят милиарди от войната с Хусите.

    Коментиран от #3

  • 2 Някой си...

    2 8 Отговор
    Агата се бил загрижил за палестините..още малко и повярвах. Онзи ден депутат в Меджлиса получи сърдечен пристъп и по-късно почина, докато изнасяше от трибуната документи, доказващи задкулисните игри на Ердоган с Израел и Нетаняху.. това представляват арабските и мюсюлмански държави,, абсолютни лицемери..не им пука ни за деца, ни за жени , ни за старци.. закрилят единствено главатарите на терористите..

    Коментиран от #4

  • 3 Да питам..

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че кой пък воюва с хутите?
  • 4 Последния Софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си...":

    Ердоган е загрижен отдавна за палестинците от как Ердоган е на власт, десетки кораби с хуманитарна помощ са заминали от Турция за палестинците. Ердоган