Last news in Fakti

21 Декември, 2023 18:20 1 572 25

Първият дипломат на Москва: Американците умишлено мълчат за независимата палестинска държава

  • сергей лавров-
  • русия-
  • газа-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

В дългосрочен план, за да се изключи възможността от повторение на подобни кризи, е необходимо веднъж завинаги да се реши въпросът за създаването на палестинска държава, категоричен беше руският външен министър

Първият дипломат на Москва: Американците умишлено мълчат за независимата палестинска държава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вашингтон се опитва да замете под килима темата за създаването на палестинска държава. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде агенция ТАСС.

Русия, Тунис и като цяло членовете на Лигата на арабските държави и Организацията за ислямско сътрудничество са насочени към последователно и упорито търсене на създаване на условия за изпълнение на резолюциите. Имаме впечатлението, че нашите западни колеги не са много готови да се опитат в интерес на създаването на палестинска държава, поясни той.

По думите му САЩ не за първи път блокират резолюция, която се обсъжда в Съвета за сигурност, за прекратяване на огъня и предоставяне на хуманитарна помощ. Според него те се опитват да заметат под килима темата за създаването на палестинска държава в различни съмнителни инициативи за свикване на една конференция след друга, основани на принципи, които се разминават с принципите, заложени в резолюциите на Съвета за сигурност.

Лавров посочи, че е обсъдил подробно ситуацията в ивицата Газа с президента на Тунис. Двете страни са единодушни в мнението си за необходимостта от спешно прекратяване на насилието и създаване на условия за разрешаване на "крещящата" хуманитарна ситуация.

В дългосрочен план, за да се изключи възможността от повторение на подобни кризи, е необходимо веднъж завинаги да се реши въпросът за създаването на палестинска държава, категоричен бе руският външен министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 11 Отговор
    Независимата палестинска дъжава потъна в Средиземно море. Новата палестинска държава ще е на 1400 км на северозапад от сектор Газа.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Денис 🇷🇺

    10 18 Отговор
    Докато НАТОвци са по курорти и плажове, руснаците ги убиват в окопите...Поздрав за Путин техния палач

    Коментиран от #19

  • 4 А ушанките

    4 23 Отговор
    мълчат за независима Армения, Молдова, Грузия, Украйна, да не говорим за Чечения и множество други реСпублики.
    Та коня да си цвиликолкото си ще, нефелния нацистки сенилен кремлянски дъртак.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коня изцвили

    5 17 Отговор
    от Мацква.
  • 7 "РУСКИЯТ ЛЪЖЕЦ е най-големият и нагъл

    3 17 Отговор
    лъжец на света"/Булгаков/.Преди месец Байдън ясно заяви - решението на конфликта е създаването на палестинска държава.

    Коментиран от #13

  • 8 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 15 Отговор
    Когато ООН /ОН/ определи създаването на Палестинска и Еврейска държава след оттегляне на англичаните от Близкия изток, какво се получи? Евреите започнаха да се организират , за да създадат държава и държавни структури, а арабите започнаха война срещу евреите. Това е историческата истина, Та какво казал на Путин памперса не тежи, ама никак, Само мирише Повече от половин век тая паплач живее на гърба на световната общност и получава помощи да се размножава,. Никакъв труд, нищо от тия талибани
  • 9 Швейк

    7 17 Отговор
    Другарю Лавров, ако обичате не се обаждайте от коневръза !

    Коментиран от #11, #14, #21

  • 10 Хи Хи Хи

    5 13 Отговор
    Еиий..ма много проста тая русофилня бе.Да не знае никой, че днес рожден ден има дрогарят Сталин.. вождът на народите, главния тъмничар на русия..избил сам повече руски отколкото са загиналите през войните..

    Коментиран от #12

  • 11 ЯниПалах

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Швейк":

    Ти не си ли сред жертвите в университета ?
  • 12 оня

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хи Хи Хи":

    А твоите господари нашественици, колко милиона индианци са избили?:)) Или те са демократично избити а?:))

    Коментиран от #22

  • 13 007

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от ""РУСКИЯТ ЛЪЖЕЦ е най-големият и нагъл":

    ..е и КАКВО ПОСЛЕДВА ... САЩ БЛОКИРА РЕЗОЛЮЦИЯТА ...?! ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Какво

    5 1 Отговор
    си чешете езиците. Политиката е също война. Лавров прави ход. Всеизвестно би трябвало да е, че евреите управляват в сянка САЩ. По-добре би било да се прекрати поддръжката и протекцията на Кувейт, където ръководителите на Хамас живеят легално и в лукс и получават милиони траншове. Да не би да мислите, че ХАМАС се движи от идеологически и религиозни причини? Те са за пушечното месо и камикадзетата.
  • 16 Конски

    3 4 Отговор
    Дъщеря ти още ли е в Америка?
  • 17 пиночет

    2 4 Отговор
    Конската глава,марш в бункера!

    Коментиран от #18

  • 18 Да бе

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "пиночет":

    Кво цвили от коневръза?
  • 19 Я виж.

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Денис 🇷🇺":

    Наркоманът в зелено буквално копира Хитлер. През 2024 год. ще увеличи производството на дронове, а през 2025- та год. ще се самоубие.
  • 20 еврогейско ми е

    4 1 Отговор
    Израелци и кравари правят каквото си искат по света - рушат безнаказано, съсипват други народи. За да ви разсмея малко, ще спомена как се изнизаха последните американци от покрива на посолството в Кабул на колесниците на самолетите. ЗОР, брато! Даже подариха военната си техника на талибаните!!!! Все по-често ще им се случва и на едните, и на другите. ЖАЛКО, очаквах израелци да се държат ЧОВЕШКИ, защото (и ако) са преживели холокоста.

    Западът е обединен от омразата си към Русия, НО не е вече световен хегемон. Там е голямата им болка, затова вият, а големият им пердах наближава.
  • 21 Мдааа

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Швейк":

    Никой не иска да умира за парите и американските господари на дребния зеленпоp и нацистката му дружинка! Всъщност този терорист, дето избива журналисти и цивилни, казва много верни неща, а именно, че голяма част от жителите не чувстват Русия, като враг и са съвсем наясно с целите на СВО!
    А с една дума - ,,Включваме на задна...!"
  • 22 проф. Иван Илчев

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "оня":

    “Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, каза професорът по повод на ПКП. в момент, в който микрофонът му в студиото още не бе изключен от апаратната. Сега сме не по-добре, макар боко да спря да вкалва калинки безгръбначни в политиката. ИМА ДРУГИ.
  • 23 кой кой е - от ясно по-ясно

    5 0 Отговор
    Как може да сте такива кретени? САЩ се изявява като господар на света с над 900 военни бази извън територията си, над 200 военни конфликта от ВСВ насам. В момента захранва фашисткият геноцид на Израел над Палестина. ООН гласува безпрецедентни клаузи за спиране на военните действия, САЩ наложи вето. Тая мазня, която им забъркаха ционистите на Израел ще ги потопи гарантирано. Не са армията от 90-те. Корупция, кражби, неадкватна подготовка, яко пропаганда и илюзии. Свърши се еднополярната схема. НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО?
  • 24 Джоко

    1 1 Отговор
    Няма как. Това ще е 70 годишен провал, лош пример в учебниците по история и репотационен крах!
  • 25 Цирк Масква

    1 0 Отговор
    Този безморален и физически изостанал човек да дава мнение е меко казано смешно А още по смешно е наивниците да му вярват
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания