Last news in Fakti

24 Декември, 2023 06:22 1 081 10

Обискират поклонниците в Кьолнската катедрала заради риск от нападение на ислямисти

  • кьолн-
  • катедрала-
  • полиция

Полицията във Виена също предприема засилени мерки за сигурност

Полицията в Кьолн претърси забележителната катедрала на Германия с кучета за следене в събота и каза, че богомолците, присъстващи на литургията на Бъдни вечер, ще бъдат подложени на проверка, преди да бъдат допуснати в нея, предаде abcnews.

Полицията във Виена също каза, че предприема засилени мерки за сигурност около църквите и коледните базари, разполагайки както униформени, така и служители в цивилни дрехи.

Властите са реагирали на признаци за възможно нападение от ислямски екстремисти.

Майкъл Есер, началник на отдела за криминални разследвания на полицията в Кьолн, каза, че индикациите за заплаха сочат към новогодишната нощ, а не към Коледа, но добави, че “ние правим всичко възможно за сигурността на посетителите на катедралата на Бъдни вечер.”

Извисяващата се катедрала в Кьолн, чиито двойни шпили са високи 157 метра, е основна туристическа дестинация, посещавана от около 6 милиона души годишно.

Полицията и служителите на катедралата призоваха присъстващите на литургията в неделя вечерта да пристигнат рано и да не носят чанти или портмонета.

Комисарят по вътрешните работи на Европейския съюз Илва Йохансон предупреди на 5 декември, че Европа е изправена пред “огромен риск от терористични атаки” през коледните празници поради последиците от войната между Израел и палестинската въоръжена групировка Хамас.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    18 4 Отговор
    Това ще е една от последните официални коледи в Западна Европа! Скоро ще се празнува тайно, по домовете! За да не дразнят пришълците.
  • 2 Редник

    14 1 Отговор
    Лошо, Седларов, много лошо... И в църквите стана като по стадионите...
    Баба Меркел, тя ги надроби тия, а и Украйна... Лошо, Седларов, много лошо!!!
  • 3 123

    9 2 Отговор
    Сатанистите унищожават християните под предлог мюсулманско нападение.
  • 4 Име

    2 0 Отговор
    Мюсюлманите нямат съвършено като религия един вид - доста е непонятно. Няма как да се съединим, но все пак, ако може да е по естествен път, без експлозии.

    И - християните сме калпави понякога - но точно пък агресията сме си я излекували.
  • 5 СЕРИОЗНО

    5 1 Отговор
    Корабната част е завършена и са добавени кулите. Камбаните са монтирани през 1870 г. Завършването на строителството на най-голямата катедрала в Германия се отпразнува като национално събитие на 14 август 1880 г. – 632 години след като е започнато. Всички уж столетни сгради в западна Европа, и площади, изглеждат така само от 150 или 50 години. Както нашият Царевец е измислица от художник и построен преди 50 години. НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА ПРЕДИ 500 ГОДИНИ. 800 ГОДИНИ...

    Коментиран от #6

  • 6 уви ФАКТ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "СЕРИОЗНО":

    На 25 август 2007 г. катедралата получава нов стъклопис с големина 113 m² в южния трансепт. Стъклописът е дело на германския художник Герхард Рихтер и се състои от 11 500 идентични по размер парчета от цветно стъкло. След загубата на оригиналния прозорец през Втората световна война, на неговото място е бил поставен временно такъв от обикновено стъкло.
  • 7 ТРЕНД

    0 2 Отговор
    Karl der Große – Begründer des christlichen Europas. Крипто е факт, изк. инт. е факт. И даде му се да даде дух на образа звяров, така щото да продума образът звяров и да стори щото които се не поклонят на звяровия образ да бъдат убити. 16И струваше всичките, малки и големи, и богати и сиромаси, и свободни и раби, да приимат белег на дясната си ръка или на челата си, 17и да не може никой да купи или да продаде освен който има белега или името звярово, или числото на неговото име. Карл I Велики
    (Karl der Große) управлява от 768г. и до 2028г. е 1260 години. Карл Велики е баща на ЕС, първият райх. Библията дава 1260 години власт над човеците на тази империя. 2028г. те свършват.
  • 8 FOX по нумерологията е 666

    2 1 Отговор
    Маркс казва, че християните са станали евреи. Защото богът на евреите е златото, парите и търговията. "Християните" имат един бог и това са парите. Рождеството е свързано с ангелско песнопение видяно от овчари, за МИР МЕЖДУ ХОРАТА. А сега над тази област където са били овчарите, има глад, смърт и война. Вероятно палестинците са истинските евреи, а "евреите" са хазари - турките, иранци, перси, вавилонците. Откровение на св. Йоана Богослова
    Двери на Православието 2:9 и хулите на ония, които казват за себе си, че са иудеи, а не са, но са сатанинско сборище
  • 9 Пловдив

    4 0 Отговор
    Нали уж съветваха хората да не се плашели, те миличките били много добрички, бягали от войната, от глада, от Сульо, Пульо ит.н, били доктори, инженери... Пък сега обиски, що така бе?!...
  • 10 О_Биски

    0 0 Отговор
    Продължават.

    Хубави са особено ако не са увиснали.
Новини по държави: