Last news in Fakti

24 Декември, 2023 16:05 3 266 17

Вучич със сериозна закана към опозицията

  • алексадър вучич-
  • майдан-
  • сърбия-
  • опозиция-
  • протести

Няма да позволи насилствена смяна на властта в Сърбия

Вучич със сериозна закана към опозицията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че протестите на опозицията в Белград и нейните провокативни изявления няма да имат резултат, тъй като в страната „властта се сменя само на избори“. Държавният глава съобщи това по време на пресконференция, коментирайки твърденията, че в Белград има „майдански” настроения. В отговор на този въпрос Вучич спомена и изявленията на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова за използването на сценария „Майдан“ на Балканите.

„Кажете ми каква е другата цел освен протести и бунтове? Какво всъщност искате? Да окажете натиск върху някого да промени изборната воля, да открадне гласове на избори по ваша заповед, за да дойдете на власт?". И решихте, че много се обичате и искате да промените волята на избирателите. Как смятахте да направите това, ако не чрез някакви насилствени средства?", попита сръбският лидер.

„Отделите ще продължат да си вършат работата, но трябва да кажа едно нещо: каквото и да се опитат да направят, няма да има насилствена смяна на властта или нещо подобно в Сърбия. В Сърбия властта се сменя чрез избори. Сърбия е демократична страна, винаги ще бъде така в бъдеще, а не само днес“, каза Вучич.

Привържениците на опозиционния блок „Сърбия срещу насилието“, които проведоха първия си митинг на 18 декември вечерта до сградата на Републиканската избирателна комисия (РИК) в центъра на Белград, блокираха движението по централната столична улица Краля Милана през целия период. седмица. Протестиращите, които бяха разположени на платното пред главния вход на сградата на избирателната комисия, крещяха антиправителствени лозунги и използваха високоговорители, свирки и тръби. Протестиращите хвърляха яйца, домати, кутии от бира по главния вход на сградата на избирателната комисия, използваха и петарди. Освен това протестиращите не позволиха на членовете на комисията да си тръгнат след едно от заседанията, като също ги замеряха с боклуци. Сръбският премиер Ана Бърнабич каза, че събралите се в РИК са нападнали директора на Републиканската статистическа служба Миладин Ковачевич и са го съборили на земята. Шефът на кабинета отделно посочи, че през цялата си кампания опозицията не само е планирала протести, но е подготвяла и преврат в Белград.

Захарова на фона на събитията в сръбската столица подчерта, че „на Балканите се използват майдански сценарии за прокарване на волята на Запада“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен-_ Язовец

    40 12 Отговор
    НПО на Сорос в Сърбия ше си го получат от агитката на Червена звезда и отрядите на Аркан
  • 2 Професора

    41 7 Отговор
    В суверените държави не се допускат филиалите на ЦРУ прикрити като НПО.
  • 3 Сатана Z

    30 8 Отговор
    След като Югославия беше разчленена от САЩ на няколко държавици,значи и Германия може да се раздели на отделни провинции,а може и мюсулманска Германия и арийската част.Хората трябва сами да решават ,а не да става като в Чехия

    Коментиран от #14

  • 4 Боруна Лом

    35 13 Отговор
    ВУЧИЧ,СМАЧКАЙ ГИ СОРОСИТЕ! А НЕ КАТО ТУК ДА СМЕНЯТ КОНСТИТУЦИЯТА! ПРАВИ СЪЮЗ С ОРБАН!

    Коментиран от #13

  • 5 На путин куклата

    10 19 Отговор
    путин може да я активира и да ни нападнат пак както през 1885 г.
  • 6 фен

    37 11 Отговор
    Сърбите няма да допуснат американска цветна революция! Тях ги е бомбило НАТО, и знаят за какво става дума!
  • 7 Дани Гадняра

    12 30 Отговор
    Само да кажа, че сръбете се молят на ЕС да им финансира и построи метро в Белград. В репортаж от Дойче Зеле измериха нивата на вредни частици във въздуха и бяха 80 пъти над нормата. Почти колкото в Бенгалуру :D

    Та така - Вучич(лиецето на мафията) води Сърбия нито към ЕС, нито към БРИКС+, отиват в небитието. В съседна Хърватия средна заплата 2000лв, в Сърбия - 1200лв...

    Коментиран от #9

  • 8 Запознат

    34 5 Отговор
    Нали знаете, че в България няма нац медии има колонялни медии кото представят само гледната точка на колонялистите.
  • 9 Боруна Лом

    25 6 Отговор

    До коментар #7 от "Дани Гадняра":

    СОРОС ,ДАДЕ ЛИ ТИ КОЛЕДНИ НАДБАВКИ? ИЗМЕКЯРИ!

    Коментиран от #11

  • 10 Хмммм

    6 5 Отговор
    Ами няма да позволите, я! Окопали сте се повече от пп герб в България!
  • 11 Дани Гадняра

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Боруна Лом":

    Не ми е дал, аз съм от другия отбор - Републиканец съм.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мддаа

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "Боруна Лом":

    Вучич е Сорос.. и неговата джендър за мин.председател..отявлен траве стит.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 оня с коня

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Море БАШ като България искат да станатпо отношение и на Заплатите,и на Субсидиите,и на Свобода на Пътуване и безпроблемно право на труд в ЕС,но с настоящото Управление Е АБСУРД да бъдат допуснати в ЕС!
  • 16 мхааа

    3 12 Отговор
    Ще ги праща при ботоксовите токчета в Сибир. Шекерката къде е Навални?
  • 17 Справедлив човек

    1 0 Отговор
    Пробват се евреите, да наложат волята си, ама Сърбия НЕ Е УКРАЙНА ИЛИ БЪЛГАРИЯ!
    Не се продава и не се предава!
    ЕВАЛА НА СРЪБСКИЯ НАРОД........
    СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ.... И ВАСАЛИТЕ И.
Новини по държави: