Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Декември, 2023 08:05 3 466 108

Защо Путин не разкрива какви са военните цели на Русия в Украйна

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Путин не разкрива конкретно какво иска да постигне в Украйна. И това му дава възможност да маневрира на преговорите за мир.

Защо Путин не разкрива какви са военните цели на Русия в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин каза по-рано този месец, че мирът в Украйна ще настъпи, когато военните цели на Русия бъдат постигнати, повтаряйки, че се стреми към денацификация, демилитаризация и неутралитет на Украйна. Той не повдига много воала [какви са конкретните военни цели], което му дава възможност да маневрира, без да загатва как би могъл да го използва, пише американското списание Responsible Statecraft.

Русия, като държава наследник на Съветския съюз, остана без „буферната зона“ на източноевропейските държави, която беше жизненоважна за царете и комунистическия лидер Йосиф Сталин. Руските владетели отдавна са смятали тази област за наложителна поради липсата на естествена географска защита.

Още новини от Украйна

Векове наред много страни от Централна и Източна Европа са били принудително включени в царската и комунистическата империя. Не е изненадващо, че те не вярват на Русия и не желаят да ѝ предоставят влияние върху избора им на сигурност.

Сега Москва се надява да отмени това, което възприема като грешки на историята, като реинтегрира Украйна в своята сфера на интереси или дори като част от Руската федерация. Енергичната отбрана на Украйна илюстрира неподчинението на Киев пред този едностранен опит за съживяване на руската мощ и глобална роля. Украйна яростно защитава независимостта си.

Украинският президент Володимир Зеленски беше доста непреклонен, когато става въпрос за мирни преговори. Офанзивата през лятото на 2023 г. не се разви според очакванията. Украйна зависи от западната помощ и никой не знае със сигурност колко солиден е ангажиментът.

Руската атака срещу Украйна може да се възприема като изолиран и регионален конфликт, но не е така. Западният свят трябва да осъзнае, че фонът на войната до голяма степен е свързан с руските чувства на несигурност и неудовлетвореност от световния ред. Това чувство е широко разпространено извън западния лагер и помага да се обясни позицията на Китай.

Западният свят трябва да помни историята и да се стигне до трайно решаване на войната, без да се опитва да унижи едната страна, защото това посява семената на бъдещ конфликт. Западът трябва да спре да говори с Русия от позицията на силата. Защото и след Първата световна война Германия беше обвинена за нея и ѝ бяха наложени огромни репарации. А помним до какво доведе това години по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 47 Отговор
    Разпада на магучая, това е целта на пълководеца с токчетата и имлантите‼️

    Коментиран от #40, #57

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    17 43 Отговор
    Кат просия няма втора тъй мизерна на света, за продажните капейки тя е първа висота

    Коментиран от #18

  • 5 Маромаро

    44 12 Отговор
    Путин обяви плановете си още при самото започване на СВО. И тя няма ад приключи докато целите й ен бъдат постигнати. Ако последният жидобандеровец се е окопал на полско, словашката, унгарската, румънската граница, до там ще стигнат руският спецназ.

    Коментиран от #13, #14, #81

  • 6 да де

    26 4 Отговор
    Що бе марокакви цели, нали в тоя сбъ ркан знаете всичко включително и какво сънува.
  • 7 Копейкин

    13 15 Отговор
    Поне на празниците може да ни спестите информация за злото и сатаната.

    Коментиран от #101

  • 8 Какви планове

    9 30 Отговор
    Да има , Умопомрачения Ботокс .

    Скоро при Кобзон .

    На първи ред .

    Това му е следващия план .

    Но преди това ще разглоби Руската Кочина .
  • 9 Коледа е!

    35 6 Отговор
    А смирете се малко, спрете поне един с глупостите си! Вярно, че не сте християни, ама малко поне уважавайте празника на хората!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Укропат

    27 5 Отговор
    Шефчето е разпоредил заради прпадналото метро в Киев да се вземат мерки и наш Кличко иска Собянин да му оправи метрото защото било руско и имало гаранция. Руснаците готвят ремонтната бригада . Може да ги пратят в рамките на три дни ,ама изчакват да мине мобилизацията.

    Коментиран от #53

  • 12 Асеновград

    6 18 Отговор
    Защото и те не знаят.
  • 13 Ъхъ

    26 7 Отговор

    До коментар #5 от "Маромаро":

    Миналата седмица отново ги потвърди! Никой не го слуша, после ги боляло.
  • 14 Спецназ ли

    8 25 Отговор

    До коментар #5 от "Маромаро":

    Напълниха гащите като тръгна Пригожин към Масква.

    Хахаха

    Къде беше тоя Спецназ ?

    Коментиран от #28

  • 15 КовидманЯк

    9 32 Отговор
    Кармата на Путин е да доведе руската империя на злото до нов разпад.
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден.
    Путин, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби. Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят. Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес.
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная!

    Коментиран от #46

  • 16 Маромаро

    12 27 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 380 000 руски военнослужещи, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 17 007

    9 24 Отговор
    Путлеристан им хиляди атомни бомби. Няма как да оправдава имперските си амбиции с несигурност и страх от запада!!! Това е само дъфка за простиьот русо роб по света!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Така или иначе

    8 21 Отговор
    Е клиент на Хага, не е проблем да си каже сам чии го търси в чужда държава.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Владимир Владимирович

    9 16 Отговор
    Вашата реалност се различава от нашата действителност!


    Хаха


    Има ли още яйца , или ?

    Ще пуснат на промоция за президентските избори, май.
  • 22 Хехе

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Да се вярва на тоя Рьопке в Билд е смехотворно. Гьобелс днес.

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Как да даде

    4 12 Отговор

    До коментар #18 от "Ей скъперник":

    Денги нет .
    Затова цял ден тука драска , за някоя друга Копейка .
  • 25 Мария Атанасова Мисиркова!?

    25 4 Отговор
    Путин явно нее Клюкарка, като Зеленски!Още в Началото на Военната операция, каза какви са и целите??? Кой нее разбрал или нее чуп??
  • 26 Госあ

    3 12 Отговор

    До коментар #22 от "Хехе":

    Ти вярвай на кокашенко, подложкин плегладнел и съдран.

    Коментиран от #27

  • 27 Гробар

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Целта е Украйна в състава на Руската федерация. Само кухите щатски подлоги не могат да схванат и трябва изрично да им се обясни.
  • 28 Хехе

    18 3 Отговор

    До коментар #14 от "Спецназ ли":

    В последния момент Пригожин е дал назад. Всички са били на прицел и тия които са се увлекли в "приключението" са щели да станат на кайма. Били са предупредени за последно. Избегнали са братоубийствена сеч. Не ставай смешен с твоите заключения и изместване на темата.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гробар

    6 14 Отговор
    Важното е, че Залужни чувализира наличната вата, а копейките нека си стенат окало кофите гладни.
  • 31 007

    5 15 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    Напълно съм съгласен приятельо!!! Само 1 малка забележка имам. Моля те не пиши с главна буква името на този масов убиец путлер!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Много правилно

    19 3 Отговор
    написано. Тази подлост на америка и васалите й спрямо Русия няма да доведе до нищо добро на света. Западът се опитва да се държи надменно с Русия и заветната му мечта е да я унищожи по всякакъв начин.
    Това предизвиква у руснаците още негатив към запада и генерира ново напрежение между тези две ядрени сили. Не чакайте нищо добро за света от действията на запада.

    Коментиран от #89

  • 34 Гробар

    4 13 Отговор
    Това страхливото от снимката закопа рушлямията така както никой преди него не успя, браво пycя!
  • 35 САТЪРА НА ХАНА

    6 8 Отговор
    НО КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ, ДО КАТО ИМ ПИСНЕ НА УКРАИНЦИТЕ ОТ БЛАТНАЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЛЕШ И СКРАП!!
  • 36 Клошаряда масква 2023, финал декември!

    5 11 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    Александър Сивилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    Дарина Григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    Валентин Вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" Руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    Вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    Вацев каза, че в Русия са издигнати НОВИ 264 паметника на Сталин и според Вацев това било оптимистично.

    Коментиран от #47

  • 37 КовидманЯк

    13 1 Отговор
    Ама писачите на тая стария и подобни пасквили нито четат, нито слушат , само си дърдорят каквото се вихри в шизофреничмите им мозъци.Още от началото беше обявено - денацификация и демилитаризация на Украйна и запазването и на нетралитет.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Инж

    3 8 Отговор
    Военните цели на РФ са да поскъпват енергоресурсите, щото "Зелената" революция ги застигна. Касае се за 60-70% от бюджета им.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 горкичкия колко си зле

    18 4 Отговор

    До коментар #29 от "ТаУмВзе":

    когато бяхме вярни на русия нямаше гладни бедни и безработни !!! но ти няма как да знаеш понеже не си бил плануван още … така че деца невежи и заблудени опознайте си историята за да не страдате после

    Коментиран от #59, #88

  • 42 КовидманЯк

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Аааа, в грешка си,поне 2 000 000 към едно е.🤣😂🤣😂🙆🤡
  • 43 Оги

    3 1 Отговор
    Може би защото е умен?

    Коментиран от #49

  • 44 Последния Софиянец

    1 7 Отговор
    Ботокса да стяга мешката за Гага
  • 45 Да живее Украйна

    3 11 Отговор
    Аз мисля че причината е много по прозаична. Ако беше казал ще завладея Харков , Херсон,Одеса а не може да завладее Авдеевка след 2 години какво ще си кажат путлерофашистите и путлероподлогите? А така може да каже ми аз исках да завледея Мариупол и мелитопол и успях!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 КовидманЯк

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "ТаУмВзе":

    Ще се славите с втарая на кладбището заровени в обща могила, копейкович!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Укропат

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Укропат":

    Лопатите вече пристигат.
  • 54 Хаха

    9 0 Отговор
    Путин иска мир със сащ и целият свят, но не НАТО е все по голямо и ще слага ръка на петролните залежи на целия свят. Е, нема как да стане

    Коментиран от #58

  • 55 Е ПА НАЛИ

    1 12 Отговор
    На Путин му се искаше...денацификация и ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ. Днес Украйна е още по сплотена и фрашкана с оръжие.
  • 56 Механик

    2 7 Отговор
    Психопата Путин и руските зомбита започнаха войната за да поправят "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. И вече започнаха да получават СССР. Изолация, дефицит, задълбочаваща се технологическа изостаналост, хиляди ГРУЗ 200, репресии срещу противниците на войната..... И накрая путинова Русия ще свърши така, както свърши СССР!
  • 57 БАРС

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    НЕЩО СИ СЕ ПОБЪРКАЛ!
  • 58 БОЖЕ ПАЗИ

    1 7 Отговор

    До коментар #54 от "Хаха":

    Путин искал мир...че той почна война бре.
  • 59 Последния Софиянец

    2 6 Отговор

    До коментар #41 от "горкичкия колко си зле":

    Вечно сте гладни и на колене в калта цял живот, но хубавото е, че научихте и бавноразвиващите си деца да лазят и просят и Запада да им е виновен, че са най пропадналите, дирзайте копейки продажни!
  • 60 един

    2 6 Отговор
    Целите са ясна,колкото може повече територия да заграби от Украйна/а след това и от други държави,Молдова например/,това му са целите!За целта,ще действа на етапи,сега малко после още малко и така...!Или както казваше Кирил Петков,слонът се яде на хапки!

    Коментиран от #69

  • 61 Западна Украйна (Лвов)- в НАТО

    6 2 Отговор
    Военните цели в СВО са общо взето следните, редовни сутрешни бомбардировки и гърч на крепостните цървули в Киев без ток и вода, докато не се самоизядат.

    Коментиран от #64

  • 62 БАРС

    1 2 Отговор
    Днеска дали ще дава денги тьота, нали уж са християни блатниците!!!

    Коментиран от #73

  • 63 америка

    8 3 Отговор
    играе мръсна и подла игра срещу Русия откакто съществува. Русия и Китай са трън в очите й заради болните й амбиции за едноличен хегемон на Вселената. нато е един инструмент в ръцете й с който тя се опитва да моделира света по своя воля и да го подчини на собствените й интереси. Русия просто отказа да търпи някой да се опитва да й извива ръцете и да се промъква към границите й.
    Всички на запад го знаят, но се крият зад велики фрази. Както винаги, става въпрос за земя, ресурси и зони на влияние.

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 4 Отговор

    До коментар #63 от "америка":

    На теб какво ти пука като нямаш и обувки на краката си за гнилата рушлямия, а клоши! Цял живот ревете на чужди гробища, за това копейките сте най пропаднали в целом мире!
  • 66 Горило

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    Явно само ти , заблудените западняци и центаджии мислите така.Колко глупав трябва да си за да не прозреш истината!?!? Зеленски ще отиде курбан,щото много знае.Няма да е 1-ят отишъл си по този начин.В историята ще остане Путин,като Човекът победил злото

    Коментиран от #71

  • 67 Нима някой

    4 1 Отговор
    си е мислил, че нато ще обкръжава, пардон “разширява” до безкрай? Който си го търси, все ще намери кой да му го подаде.
  • 68 БАРС

    8 1 Отговор
    САМО ЕДНО ЩЕ КАЖА ПУТИН Е БАШ НОРМАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ И ТОЙ НЕ ЕДИН ПЪТ Е КАЗВАЛ ЧЕ СЛЕД КАТО УКРАИНА НЕ ИСКА ПРЕГОВОРИ ТО НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАТАТЪК И ЗАПОМНЕТЕ ЩЕ СИ ИЗПЪЛНИМ ЦЕЛИТЕ , УКРАИНА Я ПОЗНАВАМ МНОГО ДОБРЕ ПОВЕЧЕ И ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ ВЪВ ФАКТИ КАКТО И ТИЯ ДЕТО ОПЛЮВАТ РОСИЯ И ПУТИН.ТАКА ЧЕ ВОЙНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОКАТО УКРАИНА ОТИДЕ НА ПРЕГОВОРИ.КОЛКОТО ПО БЪРЗО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА УКРАИНА ИНАЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУА НА КАРТАТА .
  • 69 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "един":

    Да, но Зеленски малко обърка плановете на ботоксовото с токчетата от бункеро‼️
  • 70 БАРС

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "БАРС":

    ЗАЩО ПИШЕШ МОЯ ПСЕВДОМИМ

    Коментиран от #74

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 БАРС

    1 1 Отговор
    ЩАЙГУУУУ, КРАДЕЕЕФ, МУТРАФАНЯВНААА, ГДЕ МОЙ КАПЕЙКИИИ
  • 73 БАРС

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "БАРС":

    АБЕ ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ МОЕТО ИМЕ ИЗЛАГАШ СЕ.ВЧЕРА ТИ ПИСАХ ЧЕ ТИ СИ ОТ ТИЯ ДЕТО ПОСТОЯННО ЗЛОБЕЯТ ПО ПОЧЕРКЪТ ТИ ТЕ ПОЗНАВАМ .НАЛИ СИ МНОГО ГРАМОТЕН ЗАЩО СЕ ИЗЛАГАШ

    Коментиран от #76, #77

  • 74 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "БАРС":

    Какво ти пука нали на теб ще платят от посьола, той нека си пише
    И от моя пишат, а на мен превеждат дингите
  • 75 БАРС

    1 0 Отговор
    АКО И ДНЕС ОНАЯ НЕ СЕ ПОЯВИ И ПЛАТИ СЕ ОТКАЗВЯМ И ПОЧВАМ ПАК ДА СИ БАЧКАМ В " ЧИСТОТА", ОМРЪЗНА МИ, ЦЯЛ ДЕН СЪМ ТУК И НАКРАЯ САМО ЛЪЖИ И ПЛАЗНИ ОБЕЩАНИЯ, СОФИЯНЕЦА Е ПРАВ!.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бай Лисан

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "БАРС":

    И моя ник ползва
  • 78 BBБОС

    2 0 Отговор
    Сигурно 50 пъти ги каза кой е искал е чул
  • 79 Смени плочата

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    Пусни си Карбовски и чуй Аристович,един от украинците.Да не говорим,че и американците дават заден,а и на европейците не им харесва огромната им загуба (около 1,5 трилиона евро) ,от санкциите към Русия.Имаме газ,но моя приятелка си спря парното,защото цената е непосилна.И най,най-лошото--погубените човешки животи.

    Коментиран от #91

  • 80 великият запад

    4 0 Отговор
    се опитваше тънко да изиграе Русия с окрайна, но не стана както си я мислеше. Грозната истина за двуличието на америка лъсна и Русия научи урока си по история. Всичко това никак не е по нрава на америка, но ще й се наложи да се съобразява с Русия, ако не иска да стане на радиоактивно стъкло.

    Коментиран от #84

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ПИЯНИЯТ КРЕМЪЛСКИ

    1 2 Отговор
    Сатрап не знае кво иска
  • 83 Накратко

    3 0 Отговор
    Номерът на америка в окрайна не мина.

    Коментиран от #85

  • 84 СТИГА БЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "великият запад":

    Запада прати Янукович,протежето на Путин, в Москве.....и Москва нападна Украйна....
  • 85 АЙДЕ БЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Накратко":

    Затова ли Янукович е в Москве а американско оръжие трепе руснаците.
  • 86 КАКВИ ЦЕЛИ НА ПУТИН БРЕ

    0 4 Отговор
    Един комик го направи за смях
  • 87 Механик

    5 0 Отговор
    Няма нужда путин да си разкрива целите. Мара, Бесарапския, ISW-то, Британското разузнавне и още няколко баячки, знаят предварително, всичко за което Путин си мисли или ще си помисли.
  • 88 И не само

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "горкичкия колко си зле":

    Оплюва всичко направено от родителите,но сам нищо не прави,а стои в тяхната къща и чака те да го хранят.
  • 89 точно така

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Много правилно":

    Много си прав! И статията е доста адекватно и правдиво написана та описва до голяма степен реалистично нещата. Ясно е че Русия няма да спре докато не постигне целите си, а те се променят според ситуацията...........в началото бяха съгласни на някои неща но като видяха по какъв начин целия запад се е надървил срещу тях и продължава да им вреди въпреки очевидното си безсилие сега руснаците няма да се ограничат само до превземането на тези 4 области и ликвидирането на всички вражески елементи там. Със сигурност ще вземат цялата украйна, а ще използват случая да изгонят фалшивото нато от цяла Източна Европа...........Само че ударите по другите натовски пудели ще бъдат само по военните бази, без да се пращат войски като в украйна. Полша ще бъде размазана заради участието си в набирането, прехвърляне и обучение на нацитата и всичката техника и наемници които влизат в украйна оттам...........полските свирачи направиха огромната грешка да станат основна база на запада за атаката срещу Русия, освен това постоянно се звереха на руснаците за щяло и нещяло (макар че напоследък млъкнаха щото видяха че руската тояга е дебела и се върти яко, а паляците са мишоци) и в един момент Русия ще ги даде за назидание на всички дето искат да се бият против нея. Ударите към Румъния, България, Македония, Косово и прибалтийските пудели ще са само по базите и след това всички дружно ще се отрекат от "любовта" си към западналите. А има и други горещи точки по света, китайците само чака
  • 90 ПИЯНАТА КРЕМЪЛСКА ГЛАВА

    1 1 Отговор
    Не знае на кой свет е, ше знае кво прави.
  • 91 Последния Софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Смени плочата":

    Клошарите винати ще сте такива, стига рива!
  • 92 ПИЯНИЯТ КРЕМЪЛСКИ САТРАП

    0 3 Отговор
    Постигна една единствена цел.....380 000 руски трупа и щатското оръжие продължава да трепе руснаци.

    Коментиран от #99

  • 93 Какво да разкрива

    4 1 Отговор
    Те са ясни отдавна. Донецк и Луганск автономни републики към Русия, а НАТО и вредните НПО-та на САЩ, вън от Украйна. оня продажник зеленски, народа му сам ще го линчува за това което сътвори на Украйна, ако не духне някъде преди това.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Един ден

    1 3 Отговор
    В Русия ще останат само жени.Ще стане туристическа дестинация номер 1.

    Коментиран от #97

  • 96 Кирил

    1 2 Отговор
    Какви цели какви пет лева...до сега всичкото им е на провал...от Киев за три дни, стана Киев през крив макарон
  • 97 Не Русия

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Един ден":

    а Украйна е на път да остане без мъже, че и част от жените си, а за Русия не се тревожи тя е голяма и мощна ще се оправи и с мъжете и с жените, но Украйна никога няма да се оправи,
  • 98 Ти въобще

    0 0 Отговор
    в пеалността ли си или в пето измеретие на млечтия път.
  • 99 Не си в

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "ПИЯНИЯТ КРЕМЪЛСКИ САТРАП":

    реалността въобще, бройките, които си ги написал са украинските загуби дори си ги занижил доста
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Говедар

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Копейкин":

    Не ни интересува укрофашката паплач!
  • 102 ЦЕЛИТЕ НА КРЕМЪЛСКИЯ БОТОКС

    1 0 Отговор
    Са ясни....колкото повече изтрепани руснаци, толкова по добре
  • 103 ЦЕЛТА Е ЯСНА

    1 0 Отговор
    Лее се руска кръв, заради болните амбиции на кремълските велможи.
  • 104 Защо ли

    0 0 Отговор
    Защото руските са чалнати в главата комплексари. Все им е криво. Каквото и да правят, всичко се проваля с трясък в небитието, нагнетявайки неудовлетвореност и комплекси.
  • 105 ФАКТ

    0 1 Отговор
    ПУТИН НЕ СЕ ПЛАШИ И НЕ МУ ПУКА, ЧЕ НА НЯКОЙ НЕ МУ ИЗНАСЯ, ЧЕ РУСИЯ Е ПОБЕДИТЕЛ В УКРАЙНА!
  • 106 Харон

    1 1 Отговор
    Грабеж, изнасилване, малодерство, убийства.....Докато русизма съществува, никога няма да предаде своите амбиции. Сега играят със славянската карта. Отново се опитват да покорят Украйна и Беларус, както преди, за да станат по-силни. Русия, са болни от русизъм. Това е много опасна тежка и хронична болест. Русизмът е по-лош от фашизма, нацизма и расизма, по-лош е от мизантропските идеологии. Без значение дали го искат или не. Тази страшна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежките беди, само от тях. Това е единствената нация в света, която не вярва в нищо. Тя е без дух и морал, с много ниско развитие на човека.
  • 107 От страни

    1 1 Отговор
    Аааа, казал го е човека - пълна демилитаризация и денацификация. И тези цели ще бъдат достигнати.
  • 108 Биби Кинк

    0 0 Отговор
    Василевич нема престава, а Пусйо май е дълбоко озъбен у криокамерата!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания