Last news in Fakti

26 Декември, 2023 07:10 1 213 10

Жител на Сахалин беше осъден на 15 години затвор за подготовка на саботаж и държавна измяна

  • сахалин-
  • присъда-
  • държавна измяна-
  • украйна-
  • русия

Мъжът действал под ръководството на украинските специални служби

Жител на Сахалин беше осъден на 15 години затвор за подготовка на саботаж и държавна измяна - 1
Снимка: sakhalinmedia.ru

Сахалинският областен съд призна местен жител за виновен по наказателно дело за подготовка на саботаж в обект на горивно-енергийния комплекс и държавна измяна и го осъди на 15 години затвор за излежаване в затвор или колония, предаде ТАСС.

"Постановена е осъдителна присъда по наказателно дело срещу руски гражданин, жител на Сахалинска област, роден през 1980 г., който е признат за виновен в извършване на престъпления по част 1 на чл. 30, част 1 чл. 281 (подготовка за саботаж) и чл. 275 (държавна измяна) от Наказателния кодекс на Руската федерация. С решение на съда той е осъден на 15 години лишаване от свобода, като първите 3 години изтърпява в затвор, а останалите - в наказателна колония с строг режим“, съобщиха от ведомството.

Установено е, че мъжът е действал под ръководството на украинските специални служби. Той се подготвяше за саботаж в обекта на горивно-енергийната система на Сахалин. При задържането на нападателя по местоживеене са иззети инструкции за изработване на самоделни взривни и запалителни устройства, компоненти за изработка на самоделно взривно устройство, комуникационно оборудване с терористично и екстремистко съдържание и кореспонденция с координатора на една от терористичните организации в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    12 5 Отговор
    Добре е направил съдът

    Коментиран от #2

  • 2 Са Ха Лин е китайски!

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Китай никога няма да забрави нощъщта когато със залпов огън от катюши, руснаците uZбuвaт 30000 китайци на него и го окупират. Идва време за разплата.

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 3 Гост...

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Са Ха Лин е китайски!":

    Не Гра МОтник,островът е друг, на река Усури и отдавна е китайски.

    Коментиран от #4

  • 4 Точно това е мястото.

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост...":

    А това, че има още сто подобни нападения и са окупирали китайската територия- Си Бир(от монголски- залесено мочурище), го знаят всички. Китайците ще си я върнат един ден.
  • 5 Ей ceлuнgжъp,

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Са Ха Лин е китайски!":

    ти като не си в час за какво иде реч, не се обаждай неподготвен. Това е китайското име Са Ха Лин. Това, че в русия почват да го пишат слято, като една дума е за да го порусофилчат.

    Коментиран от #9

  • 6 Някой си...

    1 3 Отговор
    Бил съм там веднаж, по стечение на обсоятелствата преди години. Даже в ресоранта на хотела се запознах със сърбин -готвач. Мизерия безподобна.. хлебарки навсякъде...със сигурност нищо не се е променило.

    Коментиран от #8

  • 7 Калифорния

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Са Ха Лин е китайски!":

    Е китайска. Милиони китайци строяха трансконтиненталната ж п линия от Атлантика до Калифорния
  • 8 Гастарбайтер

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Някой си...":

    Като в Париж е. Пльхове , хлебарки , дървеници ... Ужас ...
  • 9 Тай Ван и Ха Вай

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ей ceлuнgжъp,":

    Са следващите 2 китайски провинции ...

    Коментиран от #10

  • 10 Вярно е

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тай Ван и Ха Вай":

    Тайван е китайски. Там живеят китайци, които не искат да живеят като китайците в Китай. В сибир също живеят китайци, които са окупирани от СССР.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания