Last news in Fakti

27 Декември, 2023 05:07 4 642 6

Буря уби седем души в Австралия ВИДЕО

  • буря-
  • австралия-
  • загинали

Спасителите продължават да издирват изчезнали

Буря уби седем души в Австралия ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Буря отне живота на седем души по източното крайбрежие на Австралия, където спасителите продължават да издирват изчезнали в сряда, а над 80 000 домове остават без ток, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Загиналите, сред които и деветгодишно момиче, се намират в провинциите Куинсланд и Виктория, които от понеделник са засегнати от бури и силни ветрове, които предизвикват падане на дървета и внезапни наводнения.

Лодка с единадесет души на борда се преобърна близо до Бризбейн, в резултат на което се удавиха двама души, съобщи полицията, която издирва последния член на екипажа.

"Последните 24 часа бяха трагични заради времето", заяви пред репортери началничката на полицията в Куинсланд Катарина Каръл.

Районът на Куинсланд продължава да е изложен на риск от гръмотевични бури, наводнения, градушки и силен вятър, предупреди Австралийската метеорологична служба. Повече от 80 000 жилища остават без електричество според регионалния доставчик на електроенергия "Енерджекс", който вчера съобщи, че повече от 120 000 клиенти са били засегнати от прекъсването на електрозахранването.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М и с и р к и и и и

    11 0 Отговор
    От кога Австралия стана българска област.Защо новината е в раздел България.В м е с т о. да се с ъ р д и т е,оправете се.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Дано се оправят хората
Новини по държави: