Last news in Fakti

28 Декември, 2023 04:35 2 300 2

Бурята "Герит" удари Великобритания ВИДЕО

  • великобритания-
  • буря-
  • герит

Стихията причини транспортни неволи

Бурята "Герит" удари Великобритания ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Бурята "Герит" наруши транспортните връзки във Великобритания и причини неволи на пътуващите към дома след коледните празници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Пориви на вятъра от около 130 км/ч и проливни дъждове станаха причина за закъснения в автомобилния, железопътния, въздушния и фериботния транспорт.

ЖП операторът LNER, който обслужва направленията между Лондон и Шотландия по Главната железопътна линия по източното крайбрежие на Обединеното кралство, препоръча на клиентите да не пътуват заради лошото време.

На потребителите, блокирани от нарушените транспортни връзки, беше казано да си наемат хотел, като след това ще имат право на обезщетение за извънредния разход.

Avanti West Coast, жп компанията, обслужващата Главната железопътна линия по западното крайбрежие, съобщи, че трасето към Шотландия на практика е непроходимо. Всички влакове от и към Лондон се движат само до Престън.

Всички с предварително закупени билети за пътувания между Престън и Единбург или Глазгоу ще могат да се качат на влакове, но това ще може да стане едва днес или в петък.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    1 0 Отговор
    дядо господ нещо им се сърди
  • 2 любител

    4 1 Отговор
    много им им е малко даже на тая гаднярска нация. хахаха господ забавя но не забравя.
Новини по държави: