Last news in Fakti

28 Декември, 2023 05:51 2 164 42

Лавров: Причината за сегашните сътресения в света са действията на Запада

  • сергей лавров-
  • русия-
  • сащ

Никой не е застрахован от геополитическите му машинации и кризите през 2024 г., заяви руският външен министър

Причината за сегашните сътресения в света са действията на Запада; никой не е застрахован от неговите геополитически машинации и нови кризи през 2024 г.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в ексклузивно интервю за ТАСС за равносметката от годината.

„Светът продължава да кипи и една от причините е, че управляващите кръгове на Запада провокират кризи на хиляди километри от границите си, за да решат собствените си проблеми за сметка на други нации“, каза министърът в отговор на въпрос какви са рисковете от ескалация в различни региони на света през 2024 г. - Можем да кажем, че в условията, когато Западът се вкопчва в своята неуловима доминация, никой не е застрахован от неговите геополитически машинации. И това разбиране расте в света.“

Лавров подчерта, че партньорите на Русия на международната арена са наясно с тази ситуация и повечето от тях са съгласни с Москва, че рано или късно Западът „ще трябва да приеме реалностите на един многополюсен свят и тогава всички въпроси ще се решават на основата на баланса на интересите." „До този момент обаче развитието на кризата, както изглежда, ще продължи“, сподели прогнозата си ръководителят на руското външно министерство.

Като примери за западна агресия той посочи бомбардирането на Югославия от силите на НАТО, нахлуването в Ирак „под фалшив претекст, че там има оръжия за масово унищожение“, рухването на либийската държавност и намесата в Сирия.

„В този сериал е и избухването на въоръжен конфликт в Източна Европа чрез разширяването на НАТО и превръщането на Украйна в антируски трамплин. Последното е изостряне на ситуацията в зоната на палестинско-израелския конфликт. Конфликтни възли има и в други региони“, продължи министърът.

По-специално той припомни кризите в африканските страни, Афганистан и Корейския полуостров. „Американците открито насърчават сепаратистките тенденции в Тайван, въпреки многократните предупреждения от Пекин, че това противоречи на фундаменталните интереси на КНР“, заключи Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    28 23 Отговор
    Струваше ви се, че през 1991 г. победихте Русия.

    Коментиран от #4

  • 2 Калантарян

    46 51 Отговор
    Никой не е застрахован от геополитическите му машинации и кризите през 2024 г., заяви руският външен министър


    Да така Катъре , зад всичко седят Руските Денги ...

    Кремъл седи зад всяко едно Сво, бунт , военен конфликт .

    Виж как добре си признаваш

    Никой не е застрахован .
  • 3 КОТарАК

    35 32 Отговор
    чеченските войни кой ги провокира?...

    Коментиран от #20

  • 4 Не ни се струва

    35 44 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Сами ще се унищожат,Блатните.
  • 5 Тротинетки

    28 10 Отговор
    Абе вие момичета с мъжки черти защо не сте при мъжките ви половинки да обирате краставиците ами пак сте на амразурата котараче ,горилче хайде бе милички до картофките
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фаринели

    28 37 Отговор
    Лавров е катър кастрат
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Руските ZV. иne

    25 25 Отговор
    Винаги са обвинявали другите в мръсотиите, които самите те са извършили или имат намерение да извършат.
  • 17 Доротея

    22 27 Отговор
    Дълго време се чудех защо в Нюрнберг обесиха Рибентроп, та той беше само дипломат. После видях Лавров и всичко ми стана ясно.

    Коментиран от #22

  • 18 Дядо от село

    22 26 Отговор
    Коня пак е изцвилил

    Коментиран от #21

  • 19 Инж

    13 14 Отговор
    ....и нападението на Украйна срещу РФ!!! :-D
  • 20 Ежко Бежко

    36 26 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Чеченските сепаратисти бяха подготвяни и финансирани от ЦРУ. И то в период, когато американски съветници бяха назначени в органите на държавността в Русия. Те са били даже в структурата на КГБ. Путин често припомня този период на разграждане на руската държавност и коментира защо след като американците са завзели органите на власта в Русия, продължават да подготвят сепаратистите в Чечня. Сигурно не заради правата на човека. Заради нарастващите апетити на нашите господари, Путин от искрен либерал се превърна в ярък противник на съществуващия ред. И слава Богу. В България хората заплетени в дезинформация и ежедневна борба за оцеляване са абсолютно заблудени в сегашната обстановка в света, както и причините за нея. Бъдете здрави.

    Коментиран от #28

  • 21 Е как да не като те е

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Дядо от село":

    Яхнал с големия си хаспел как му издържаш джендър не знам
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Артилерист

    26 17 Отговор
    Те американците и западняците си го знаят, но е хубаво да им се натяква, че те са тези, които ПРОВОКИРАТ КРИЗИ И ВОЙНИ НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТ ГРАНИЦИТЕ СИ. А изобщо могат ли да се приемат за нормални хора въобще, да не говорим за държавници, които рекламират и пропагандират ненормалността на ЛГВТ извратеняците? Ами това са те, американците, които имат близо 1000 военни бази по цялата планета, а обвиняват, че Русия е агресор и заплашва НАТОто и света...
  • 24 САЩа

    21 17 Отговор
    Е не-бяла държава, пълна с черни и латиноси, които мразят белия човек, пълна с лгбти и войнстващи феминистки. Ето това е САЩ. А вие лайте срещу Русия.

    Коментиран от #35

  • 25 Сър Пичук

    13 16 Отговор
    Когато светът беше еднополюсен, той не вреше и кипеше и нямаше подобни сътресения.
  • 26 Леонид Брежнев

    17 11 Отговор
    Щом булдога лае значи в кочината е засмърдяло много!
  • 27 ТТТ

    16 15 Отговор
    Кон, кон бе, кон. Коньове. Рушляци.

    Коментиран от #33

  • 28 тоя котак

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ежко Бежко":

    от де да ги знае тия неща, той си бай само едно...
  • 29 Това е безспорен

    17 19 Отговор
    Факт. Без западналият фашизъм светът щеше да е много добро място за живот.

    Коментиран от #31

  • 30 фен на сидеров

    16 14 Отговор
    всички гадости идват от запада, но затова винаги е виновен Путин !
  • 31 Прав сте,

    17 12 Отговор

    До коментар #29 от "Това е безспорен":

    източният фашизъм е къде къде по добър и приемлив нали!?

    Коментиран от #32

  • 32 На изток няма такъв

    18 14 Отговор

    До коментар #31 от "Прав сте,":

    Знаеш ли изобщо, какво е фашизъм?
    Виж сашиянското образование, тази паяжина от вече хиляда военни бази по света, виж им идеологията: ресурсите на цял свят, са "техни"! Или ги даваш доброволно или си обявен за "лош" и идват да те "демократизират"! Убиват ти народа, разграждат ти държавата, след тях хаос, но те са взели и източват ресурсите ти. Да си видял това от Русия?
    Тя само искаше да не я притискат до стената с военни алианси, оръжия, да не я обявяват за "опасен враг" пред цял свят, да не й налагат санкции, да не й пречат да се развива, да не й спират спортистите от международни състезания и т.н.
    Е, това фашизъм ли е? Май други са фашистите ?

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 777777

    12 10 Отговор
    ТОВА Е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА ! САЩ създават навсякъде конфликти по света,после ходят ту при едните,ту при другите,като им предлагат ,,помощи" и така е при всеки конфликт в света.ТЕ, САЩ, свалят правителства,и назначават техни протежета,сриват икономики, /както в момента сриват икономиката на ЕС / ,,,помагат на Украйна,за да могат да я източват с години след войната,която ТЕ сътвориха за да завземат територии непосредствено до Русия,и целта им е РАЗРУШАВАНЕТО НА Русия,и нейното източване като ресурси ,това е подлостта на САЩ, защо направиха толково бази в България,защо искат да правят военна база в бургаския залив,каква работа имат далеч от територията си,това е пиратска държава,и колкото по бързо света се оттърве от тия ТЕРОРИСТИ,толкова по спокойно ще се живее.САЩ говорят все за ,,демокрация,атлантически ценности и мир" а носят със себе си агресия,и войни и грабежи,НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ В СЪЮЗ С ТАКИВА РАЗБОЙНИЦИ. Каква полза имаше България с мисията си в Кербала,какво спечелихме ние българите и държавата ни от това участие...смърта на пет български момчета убити за чужди интереси.Ние не сме агресивна държава и не трябва да участваме в такива агресии спрямо други народи !ИСКАМЕ МИР ПО СВЕТА И НИКОГА ПОВЕЧЕ ВОЙНИ ,американците да си воюват на ТЯХНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ. ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ СВЕТА ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ САЩ И ДА СЕ ИЗОЛИРА ОТ ТЯХНАТА АГРЕСИЯ !
  • 35 Бай Яни.

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "САЩа":

    Забрави да добавиш и 2 000 000 живущи руснака в САЩ. .
  • 36 Сър Пичук

    8 8 Отговор

    До коментар #32 от "На изток няма такъв":

    Русия е единствената колониална държава останала на света. Тя самата няма природни ресурси и всичкит, нефт, газ и други е от завладените от тях други държави.
    Войната, която води сега е пак грабителска - за зърното и природните богатства на Украйна. Другите приказки за фашизъм, нацизъм и бла-бла са само за замазване очите на хората.
    А определението за фашистка държава е много ясно и Русия много пълно отговаря на него. За разлика от САЩ и други западни държави.
    Поограмоти се малко от сериозни източници, а не от опорните точки на разни тролове.
  • 37 Васил

    7 8 Отговор
    Ларвов ти си болен мозък би трябвало сам да си теглиш куршума.
  • 38 Мария

    6 7 Отговор
    Кремълски цирк😂, да бе и ние свободния свят ще ви слушаме и търпим простотиите!!!
  • 39 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    7 3 Отговор
    ЗЛОТО $И ИМА ИМ€: $ащ(нато) И рожбата им-из ра €л!
    $ такива "$ъюзници" КАТО $АТАнато И ВРАГОВЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ!
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$тит€(нато-фаши$тит€) БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКА!!!
    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО, БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато) ,изра€л, британия, канада, ав$тралия,нова з€ландия,япония...!!!
  • 40 мда

    6 6 Отговор
    Лавров е лаконичен и точен както винаги.
  • 41 На Горбачов тъпата

    4 3 Отговор
    Перестройка сега с прави от запада пренареждане
  • 42 Същият

    1 0 Отговор
    Лавров е прав .Най-големият агресор в света е САЩ.Нека припомним на по-младите САЩ се включват реално,когато фашистка Германия търпи поражения след ожесточените битки за Москва,Сталинград,Ленинград и т.н.Когсто вече фашизмът беше сготвен от комунизма на Сталин.Такива герой са тези днешни приятели дали в тази война около 150 хиляди жертви,а тогавашната СССР -20(ДВАДЕСЕТ) милиона.Това са фактите.Разбира се САЩ първоначално подтиква фашистите да ударят СССР,но виждат,че твърдоглавият Сталин ще успее,обръщат палачинката.Дали няма да зарежат минихитлерчето,световният еврейски смешник.Ха дано жалко за редовия беден украинец.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания