Last news in Fakti

28 Декември, 2023 06:23 1 502 5

Над 40 души загинаха при взрив на цистерна с бензин в Либерия ВИДЕО

  • либерия-
  • цистерна-
  • загинали

Жертвите опитали да източат горивото от обърналия се камион и предизвикали експлозия

Цистерна, превозваща бензин, се разби и се обърна в канавка покрай път в Тотота, на около 130 километра от столицата Монровия, предаде AFP.

Д-р Франсис Кейт каза пред местната телевизия Super Bongese TV, че е трудно да се определи броят на жертвите, тъй като някои са били превърнати в пепел, но прогнозира, че повече от 40 души са били убити при инцидента.

„Нашият екип обикаля от дом на дом, за да проверява тези, които липсват," каза той пред AFP.

По-рано полицията съобщи, че броят на загиналите е 15 и каза, че най-малко 30 души са били ранени, тъй като местните жители са се събрали на мястото.

"Имаше много хора, които изгоряха," каза принц Б. Мулба, заместник генерален инспектор на Националната полиция на Либерия.

Друг полицай, Малвин Сакор, каза, че след катастрофата някои местни жители са започнали да вземат изтичащото гориво, когато цистерната експлодирала, убивайки някои и ранявайки други.

Той каза, че полицията все още събира общия брой на ранените и убитите.

Очевидец от Тотота, Арън Масакуои, каза пред АФП, че „хората са се качили върху камиона, поемайки бензина, докато някои от тях са имали железа, удрящи цистерната, за да се спука, за да вземат горивото.

„Хора бяха навсякъде около камиона и шофьорът на камиона им каза, че могат да вземат изтичащото гориво“, каза Масакуои.

Той им каза да не се качват върху цистерната и че трябва да спрат да я удрят, но някои хора дори използвали отвертки, за да пробият резервоара.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин 777

    3 0 Отговор
    гладът е по силен от тока - да ама не .
  • 2 Не яжте банани

    10 0 Отговор
    Скоро и ние ще слезем до това ниво на цивилизацията . Една стъпка след маймуните . Имали нещо общо ,острата мозъчна недостатъчност , с консумацията банани , не знам? Някой диетолог трябва да се произнесе .
  • 3 Селянин

    9 0 Отговор
    Само интелигентни инжинери и химици са се събрали. Същият тип преминаващ граниниците със лодки, стълби или тунели. Каймака на обществото.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.