Last news in Fakti

31 Декември, 2023 05:09 1 112 16

Шолц изрази надежда, че страната му ще се справи с "насрещните ветрове"

  • олаф шолц-
  • канцлер-
  • германия

Германският канцлер отправи новогодишно послание към немския народ

Шолц изрази надежда, че страната му ще се справи с "насрещните ветрове" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц заяви в посланието към сънародниците си по повод настъпващата Нова 2024 година, че той е оптимист, че страната му ще може "да плава в морето на геополитическите и икономическите предизвикателства, с които ще се сблъска". Той също така призова Германия да приема промените, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В посланието, което беше разпространено до медиите предварително вчера и което ще бъде излъчено днес, Шолц казва, че страната му ще може да се справи с насрещните ветрове, което обаче не прави "предизвикателствата на нашето време по-малки".

Той допълва, че осъзнаването, че от всеки в Германия има полза, прави страната по-силна. Шолц визира тук както и най-големите изследователи, така и полицайките, медицинските сестри в гериатрията, доставчиците, пенсионерите, както и младите стажанти. "Ако осъзнаем това, ако се отнасяме един с друг с уважение, тогава ние не трябва да се плашим от бъдещето", казва Шолц.

В речта си канцлерът споменава, че когато коронавирусната пандемия е била преполовена, Русия е започнала една безмилостна война насред Европа. Той припомня и, че в средата на 2022 г. руският президент Владимир Путин е завъртял кранчето за газа за Германия и е породил енергийна криза в най-голямата икономика в Европа.

Шолц припомня и, че тази есен е била извършена бруталната терористична атака на "Хамас" срещу Израел. "Нашият свят стана толкова неспокоен и толкова груб. Той се променя със зашеметяваща скорост", отбелязва Шолц и допълва, че поради тази причина Германия също трябваше да се промени.

"За някои това също е повод за неудовлетворение. Взимам присърце това. И в същото време знам, че ние в Германия ще се справим с това", допълва той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 21 Отговор
    Германия ще се справи, ама Русия кога
  • 2 Дупничанин

    15 1 Отговор
    Мое да помогнеме с военни инженери, възпитатели и хирурзи, ако немате. Така, де, с терористи, изнасилвачи и касапи. Ако си немате, не за друго. Ние немаме нужда от толко много, а и на вас повече ви требват.
  • 3 То и ние така

    23 0 Отговор
    Справихме се и ще се справим още с “демокрацията”. Така се справихме, че 3 млн. изчезнаха яко дим за 30 г. И така, докато изчезнем.
  • 4 Мен не ми пука

    17 0 Отговор
    аз съм на 50+ направих деца и до пенсия ще изкарам криво-ляво. Да му мислят тези, които са след нас, че всички искат да се возят на талигата, а никой не иска да я тегли.

    Коментиран от #9, #16

  • 5 Глобален поглед

    21 0 Отговор
    Тоя ще надмине и Адолф по унищожение на страната си-без война и бомби на територията на Германия....-само за да угоди на САЩ и нео либерализма.
  • 6 Ежко Бежко

    16 0 Отговор
    Предизвикателствата, заложени от самия него и предшестващата го меркел. Ега ти идиотите.
  • 7 Ха ха ха

    16 0 Отговор
    Тоя пигмей? Говорил бил? Нали, когато искал някой да му напише тази реч, всичките служители около него се направили на болни и не искали? Това го казаха по централната телевизия. Този и още една дузина глупаци управляват сега и Германия. Скоро ще им дойде края. И би трябвало да ги съдят за унищожение на страната.
  • 8 Абе "умник"?

    15 0 Отговор
    "Ако осъзнаем това, ако се отнасяме един с друг с уважение, тогава ние не трябва да се плашим от бъдещето"
    Е, ние вече доста болезнено го осъзнаваме, че Германия се превърна в огромно гето. Всеки Сульо и Пульо, беден с цървули ида тука и получава 1500 евро на месец да яде и живее безплатно, на гърба на немеца и другите коренни европейци. Вече пищят масово деца в големите градове, не срещаш немци по улиците. Тези са национални предатели. Канцлери ми били ???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Няма да те оставят да не

    14 0 Отговор
    Ти пука. Тъкмо сега си 50+, но дали някой ще ти дава някога пенсия? Всичките пари сглобените ще дават да хранят 6000-те афганистанци, сирийци и ще приемаме още и още докато не станем, като Германия. Никой не мисли за българите. Тези са служители на посолството и са поставени с цел да те занулят тебе, децата ти, внуците ти. Така че, избий си го от главата, да живееш по-добре някога.
  • 11 Прост фашист

    12 0 Отговор
    Неблагодарен фашист и нагъл при това
  • 12 За Шолц тези ветрове

    8 0 Отговор
    бяха попътни и опъваше платната, и се носеше волно!
    Но за Германия са насрещни и то урагани.
    И прогнозата за времето не предвещава промени, докато не го вкарат германците в затвора.
  • 13 Ха ха ха ха

    4 0 Отговор
    Еваларка, Шольци, давайте в същия дух, важното е да "разсъждаваш" оптимистично и положително. Те нещата сами ще се натаманят. Е какво да прайш, "Канцлер акт" си подписвал при Памперсмен, на инструктажа.
  • 14 Калпазанин

    5 0 Отговор
    Страната му ще се изправи когато се появи някой с малки мустачки поне за година да поизмете малко, и съм сигурен че ще почне първо с тези по краварското посолство и след това с такива като него урсула вебер и сие, пионки поставени като кукли в Брюксел и Берлин. Демек Германия ще оправи когато се отърве от придружаващите го ветрове с англосаксонска смрад
  • 15 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Който пикае срещу вятъра си остава само яко опикан. Всички навлеци-хрантутници поканени от тези, трябва да се изпратят там.
  • 16 Колега

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мен не ми пука":

    не ти ли идва на ум, че тези които са след теб са децата ти, децата на другите хора и техните внуци. Що за егоизъм.
Новини по държави: