Last news in Fakti

31 Декември, 2023 15:45 982 10

Светът се подготвя за навлизане в 2024 година

  • нова година-
  • избори

2024 г. ще бъда и годината на многото избори, като за половината от световното население това ще бъде година на ключови гласувания

Светът се подготвя за навлизане в 2024 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Човечеството се готви да каже сбогом на 2023 г., която беше най-топлата година, откакто се водят подобни статистики, в която изкуственият интелект беляза подем, в която войната в Украйна, доближаваща се до втората си година, се допълни с тази между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Светът посреща Новата година с население над 8 милиарда души и с надеждата, че ще сложи край на конфликтите по света и ще намали високата цена на живота.

2024 г. ще бъда и годината на многото избори, като за половината от световното население това ще бъде година на ключови гласувания. Ще има избори в ЕС, САЩ, Русия, Индия, Южна Африка…

Това ще бъде и година на Летните олимпийски игри в Париж.

Светът се готви да се раздели с 2023 г., в която се завърна розовата вълна на "Барби манията" заради един хитов филм, и в която беше извършена първата трансплантация в света на цяло око.

През изминалата година Индия стана най-населената страна в света и първата поставила космически апарат на неизследвания южен полюс на Луната.

По традиция най-големият мегаполис, който ще навлезе в Новата година е Синди, който се готви да празнува това с 8 тона фойерверки и с 1 милион ликуващи хора в района на операта и на пристанището.

Но всъщност най-големият остров на архипелага Кирибати - Киритимати, на който живеят около 5000 души, е първият обитаем остров, който всяка година навлиза първи в Новата година, допълва ДПА.

Последни с 2023 г. ще се разделят островите Американски Самоа.

Емблематични места, на които партитата за Нова година винаги са пораждали интерес, са зоната на Триумфалната арка, Айфеловата кула и "Шан-з-Елизе" в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, "Лондонското око" в британската столица, плажът Копакабана в Рио де Жанейро, площад "Таймс скуеър" в Ню Йорк, където се спуска Кристалната сфера.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПО ДОБРЕ НА МАРС

    3 0 Отговор
    ДВАМА ТРЕМ ОРНИ СТАРЦИ НА 80 ДА РЕШАВАТ КАК ДА ВЪРВИ СВЕТА ЗА НА ПРЕД............СМЯХ

    Коментиран от #10

  • 2 ООН

    8 0 Отговор
    Онзи ден видях сатиричен клип в интернет, заснет във формат на реклама на охранителна агенция. Сюжетът му е съвсем прост - разбойник нахлува в чужда къща, чиито собственици не знаят какво да правят, но текстът на гласа зад кадър заслужава да бъде цитиран дословно, така че:

    „На всеки 15 секунди в този свят някой нахлува в нечий дом. Поради тази причина вие отчаяно се нуждаете от системата за „Домашна сигурност на ООН“ (ДС). ДС защитава вашия дом по същия начин, по който ООН защитава много страни от 1945 г. насам, като изпраща добре обучени невъоръжени наблюдатели във вашия дом. Тяхната работа е да наблюдават крадеца и да си водят бележки. Те проследяват и внимателно документират всяка стъпка.

    След това членовете на Съвета за ДС на ООН спорят, докато изберат най-подходящия отговор на извършеното престъпление, например икономическа подкрепа, а ако това не работи, икономически санкции. Ако и това не свърши работа, ще бъде използвано строго порицание. И ако всичко това се провали, ние ще бъдем принудени да поканим разбойника да се присъедини към нашия Съвет за ДС на ООН.

    „Домашна сигурност на ООН“ – Няма нищо, което не бихме направили за вас, проблемът е, че твърде малко можем да направим.“
  • 3 За протокола

    2 0 Отговор
    Новините, които няма да прочетете тук:
    Разчиства ли си конкуренцията в наркобизнеса Зеленски?
    "Президентът на Украйна одобри решението на Съвета за национална сигурност и отбрана от 30 декември за налагане на санкции срещу шест лица.
    Сред тези, срещу които Зеленски въведе ограничения, е Егор Буркин, шефът на украинския наркокартел Химпром. Тази организирана престъпна група е разпространявала наркотични вещества от 2014 г.
    Съобщава се също, че съучастникът на Буркин Андрей Амирханян също е сред санкционираните .
    Петгодишните ограничения предвиждат забрана за изтегляне на капитали, блокиране на всички активи и пълно прекратяване на търговски операции и други икономически дейности на територията на Украйна."
  • 4 по внимателно

    1 1 Отговор
    Вижте УШИТЕ на Байдън.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мдаааа

    0 0 Отговор
    Излагате се бе ... Къде го Миротвореца ?!
  • 7 да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "по внимателно":

    Нема ботокс , а ?
  • 8 Пешо

    2 1 Отговор
    Тоя от ляво е дементен идиотферен
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И още

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПО ДОБРЕ НА МАРС":

    Един

    Натъпкан с Ботокс .

    И един С Дръпнати Очи .