Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Януари, 2024 11:15 10 256 115

Украински генерал-лейтенант: САЩ постигат стратегическите си цели с войната в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • игор романенко-
  • сащ-
  • нато-
  • владимир путин-
  • генерал

САЩ са заели деструктивна позиция по отношение на войната, каза украинският военен

Украински генерал-лейтенант: САЩ постигат стратегическите си цели с войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Благодарение на тази война, колкото и цинично да звучи, САЩ постигат глобални и стратегически цели. Затова американските политици трябва да ангажират американското гражданско общество за подкрепа към Украйна.

Това каза бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в интервю за OBOZ.UA.

Романенко предупреди западните страни, че могат да допуснат голяма грешка по отношение на Кремъл. Парадоксът е, че целта на Запада е да "не провокира" агресора, по-специално да не забелязва провокациите, организирани в техните страни от кремълския диктатор. Подобна позиция е изключително опасна и може да доведе до Трета световна война, каза украинският военен.

„Що се отнася до целите на Русия, ние знаем какви бяха те в началото на нахлуването и какво се случи след това. Има много голямо разминаване от целите до изпълнението на задачите. Засега Руската федерация няма потенциал да изпълни тези задачи“, каза Романенко, припомняйки скорошни думи на Путин, че Русия не се е отказала от превземането на Одеса и Херсон.

„Според мен САЩ са заели интересна деструктивна позиция (по отношение на войната). Предлагат ни да убедим американските граждани, че сме им необходими и полезни. Разбира се, ние го разбираме, ние участваме в това, но това трябва да се направи преди всичко от ръководството на страната, което наистина е заинтересовано от това“, каза Романенко. Той подчерта, че САЩ и другите страни в НАТО принципно е необходимо да се променят позициите си, свързани с активното съдействие на Киев с въоръжение, техника и финанси. Този процес в момента протича бавно.

„САЩ, както казват, се опитват да предотвратят ескалацията и използването на оръжия за масово унищожение. Но Путин възприема тази ситуация по съвсем друг начин – като слабост и нерешителност. Те (НАТО) ни помагат на такова ниво, че ние не губим и сега Русия не губи. Такава двойственост е порочна. Това може да доведе до много трудна ситуация на Третата гореща световна война“, каза Романенко.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точно точно

    132 18 Отговор
    Всичкото укроп,в трапове

    Коментиран от #99

  • 2 Бонев

    190 17 Отговор
    САЩ постигат целите си, а украинците са мюретата.

    Коментиран от #24

  • 3 Ф16, втора ескадрила

    168 8 Отговор
    Пробутаха си всичкото остаряло въоръжение от складовете на НАТО и получиха поръчки за още.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ФАЩ

    132 12 Отговор
    До последната укpа, после пазарлък и делба!

    Коментиран от #21, #23, #33, #96, #100

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 да де

    123 12 Отговор
    Укрите ще го разберат по трудния начин включително и соросп.ите у нас
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тоя да се успокои.

    20 98 Отговор
    Русия няма силици за Трета война.
    Киев за три дни.Илинмсй беше за 15 часа?Само дето Зеленски не избяга,а каза-дайте ми оръжия.Цял свят видя Магучаята.165 държави я обявиха за агресор.

    Коментиран от #14

  • 12 Фашисан

    125 8 Отговор
    От САЩ - парите, от Украйна- месото. Най- изгодната инвестиция!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тъпанара

    6 21 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен-_ Язовец":

    Чували,чували чували

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ванчо

    75 3 Отговор
    Да, наистина ги постигат. Избиването и съсипването на живота на възможно най-много славяни.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Историк

    10 62 Отговор
    Въпреки, че е болезнено с оглед на жертвите в Украйна, позицията на САЩ и Запада всъщност наистина води до намаляване опасността от ТСВ.

    1) конвенционалния военен арсенал на Русия буквално бива смилан в този конфликт. Русия имаШЕ гигантски количества конвенционално въоръжение наследство от СССР, с което участваше в горещи точки по целия свят - изнасяйки фашизма и тероризма си. С това е свършено и белег за това е изтеглянето на венни и техника от всички места, в които Русия има присъствие. След блзио 2 години война в Украйна, до 50% от модерното руско въоръжение е напълно унищожено, а значителна част от това което не е, е в нужда от ремонт, поради прекомерна употреба

    2) предвидимостта на действията на противника не дават възможност на руския фашистки режим да използва "претекст" за да ескалира конфликта.

    Това има два аспекта:

    От една страна руския режим има за цел да покаже, че "се справя", което води до това, че отлага ефективни (и ескалиращи) решения, с което всъщност затъва сама в собствените си фантасмагории и самозаблуди, че "побеждава", което води до автоматично отхвърляне на ескалационни сценарии. Руската пропагандата вари руската жаба бавно.

    От друга страна украинците имат нужда да се приспособят към западния начин на водене на бойни действия, което пък изключва да наравят нещо необмислено "на своя глава" с което да предизвикат ескалация. Без напътствията от Запада, като нищо украинците биха скочили в сценарий да атакуват руска тери

    Коментиран от #45

  • 21 Кратко

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "ФАЩ":

    Точно
    Ясно
  • 22 Историк

    12 51 Отговор
    .... като нищо украинците биха скочили в сценарий да атакуват руска територия като средство за принуда на руските фашисти да отслабят натиска другаде. Макар от военна точка това да има смисъл, това би нанесло НЕПОПРАВИМИ щети от гледна точка на нагласата към войната у страни, които не са част от конфликта, защото всички лъжи на руския фашистки режим, че "НАТО искало да нападне Русия" ще могат да бъдат "извъртяни" и това ще бъде сочено като "доказателство". Руския режим се опитва и сега да пробутва този наратив с жалките инсценировки и опити около Белгород, но не им се получава.

    Коментиран от #106

  • 23 Ами всъщност

    57 12 Отговор

    До коментар #5 от "ФАЩ":

    Няма да има пазарлък, нито делба...........в случая победителят взима всичко, а победител ще бъде Русия! Те ще изгонят всичката нагла натовска измет от Източна Европа, не само от украйна която вероятно няма да продължи своето съществуване а ще бъде поделена между Русия и Беларус. Възможно е и създаването на нова държава с друго име но дори и да бъде оставена държава с досегашното име Украйна тя ще бъде много орязана откъм територия и напълно под контрола на Русия. А кравите и целия запад който създаде и подкрепя укронацитата ги чака много трудно бъдеще, а някои може изобщо да нямат такова!

    Коментиран от #32

  • 24 Пропуснал си

    23 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бонев":

    Да забележиш,че целите на украинците и САЩ съвпадат.Интересно??
  • 25 Иванушка 🇷🇺

    34 3 Отговор
    Малката уркаинска пиончица "откри" Америка.
    Сефте )))
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Търновец

    49 4 Отговор
    Трета световна война заради Украйна няма да има - нито пък заради Тайван, държави като Индия и Бразилия и дори Иран не искат война, а Америка е пред фалит, в Германия пенсия по инвалидност е около 850 евра и като платят наем, а все повече Германци спят на улицата. А в Украйна преди войната водеща фигура беше Виктория Нюлънд.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Историк

    8 34 Отговор
    3) колкото повече време минава, толкова повече репутационните щети за режима на Путлер ще стават все по-големи вътре в руското общество. Когато хората не виждат проблема като предизвикан "отвън", вече на руския диктатор ще му се налага да насочва все по-голяма част от усилията си навътре, и макар че всяка диктатура използва репресии, за да се "справя" с вътрешната съпротива, това поглъща ресурси и енергия, които в крайна сметка изтощват режима, и не му дават възможност да "ескалира" конфликта навън.

    Разбира се, всичко това са "сметки" при сегашното състояние на нещата. Външни геополитически събития или дори намесата на нови играчи в конфликта може да променят тази калкулация, но засега нещата стоят така и Запада има правилната стратегия по отношение на конфликта.

    Коментиран от #49

  • 31 Объркано Атлантиче

    41 8 Отговор
    САЩ наистина постигат целите си с войната в Украйна:
    Честито на иди-отите, които отидоха да се бият в ЧВК на НАТО „ВСУ“, на 1 януари влезе в сила законът, подписан от Зеленски за продажба на украинските черноземи на юридически лица.
    Чуждите корпорации отдавна са регистрирали украинска земя на името на подставените си лица в Украйна, сега те официално ще осигурят правото си на частна собственост върху земята.

    Докато „глупаците“ ще умират за Байдън, Шолц, Макрон и Сунак, западните корпорации ще станат законни господари на страната. Както вече разбирате, само тези региони, които са избрали бъдещето си заедно и като част от Русия, ще имат късмет.
    Окупационните закони на режима на Зеленски не важат за тях и западните корпорации, вместо „собственост“, могат спокойно да тръгнат на „еротично пътешествие пеша“.

    Коментиран от #40

  • 32 Лофт

    9 35 Отговор

    До коментар #23 от "Ами всъщност":

    Ти искаш да носиш ватенка и гумени ботуши май ? И сега можеш да си ги носиш и предполагам никой не ти пречи но аз си харесвам вермахта и ще се обувам с него

    Коментиран от #90

  • 33 САЩ Украйна и ЕС

    28 2 Отговор

    До коментар #5 от "ФАЩ":

    До последната окpа, после пазарлък и делба!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 В.В.П.

    27 3 Отговор
    Така е ..За сащ ,Окрайна ще бъде смляна ..За Джо цървула и Урсул фашиста..Вс е точно..
  • 36 мдаа

    35 3 Отговор
    "САЩ постигат стратегическите си цели с войната в Украйна"
    Както нееднократно са заявявали от най-високо ниво, целта на САЩ е да бъдат убити колкото се може повече руснаци. Украинците на практика също са руснаци, така че заглавието е абсолютно вярно.
    Това обяснява и на пръв поглед безсмисленото въоръжаване на Украина - целта е повече война и повече жертви, и от двете страни.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Напротив

    35 5 Отговор
    Сащ губят тотално навсякъде
  • 39 Войт

    8 29 Отговор
    Русия са Блатска страна а бяха братска преди да им зайде ума
  • 40 Сбъркано кремълноидче

    7 34 Отговор

    До коментар #31 от "Объркано Атлантиче":

    Че то ще я има ли Русия?

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ТаУмВзе

    22 2 Отговор

    До коментар #26 от "ТаУмВзе":

    Аз съм олигрифрн, страдам от шизофрения (раздвоение на личността) и пиша идитизми породени от болния ми мозък и наркотиците и не на последно място от менте алкохола( за друг нямам пари, а съм силно зависим) с който злоупотребявам.

    Коментиран от #46

  • 43 В.В.П.

    25 4 Отговор
    След залпа от оня ден .Окопите не знаят на кой свят са...Сега им напомнят..че трябва да стискат бузки..
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Абе

    48 5 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    Не те знам какъв историк си, ама хич не те бива за анализатор...........запада е бита карта, това се забелязва от доста време а особено напоследък е толкова очевидно че трябва да си сляп за да не го видиш. Цялата западна колониална система се крепи основно на евтините или безплатни ресурси, които няколко държави са свикнали да грабят от целия свят (през последните 100 години това се прави под благовидния предлог за демократизиране и спазване на човешки права) и да избиват останалите народи които отказват да им ги дадат доброволно. В момента когато западналите загубиха достъп до евтините ресурси започнаха да каталясват много бързо, а новите силни държави Русия и Китай (както и все повечето им съюзници) от години им разказват играта и войната в украйна е част от целия този процес...........запада искаше война и я получи, сега ще я загуби и ще бъде върнат много назад а крайно порочния и зловреден световен ред който създадоха и поддържаха в своя изгода най-накрая ще бъде ликвидиран! БОГ на небето, Русия на Земята.

    Коментиран от #50, #65, #66

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ссср

    8 23 Отговор
    Отварям магазин за ватенки заповядайте скъпи клиенти ще има и галоши и упинки,почиствайте се истински русофили с новата ни колекция от ушанки имаме и класически шуби заповядайте !

    Коментиран от #53

  • 48 интересно ми е

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "Объркано Атлантиче":

    ти изобщо имаш ли си представа от цифри и история ? или просто си декламираш там каквото си заучил ?

    Коментиран от #51

  • 49 Историк

    12 6 Отговор

    До коментар #30 от "Историк":

    Припаднал наркоман съм аз и заработвам тук стотинки да си купя поредната доза без която не мога.Ето, признах си и ми олекна!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хаха

    4 7 Отговор

    До коментар #47 от "Ссср":

    Адрес на магазинчето моля? Искам шуба ватенка и упинки !
  • 54 Урюрвкос

    28 4 Отговор
    Блинкен каза че 70% от паричната помощ за Украйна остава в Щатите, отварят се нови работни места и оръжейните заводи работят нон стоп.

    Коментиран от #73

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Даа бе

    7 23 Отговор

    До коментар #37 от "Объркано Атлантиче":

    Защо нищо не казваш за ватенките сдобили се с безплатен куверт за новогодишния концерт на Кобзон,а само copy/paste-ваш руска пропаганда? Само за последното денонощие са окобзонени 600 ватенки.

    Коментиран от #63

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 В.В.П.

    21 5 Отговор
    Още един залп и..Радата и президенството са история ..Киеф на картофена нива..Ахаха..тоя е пропаднал генерал ..Бивш.

    Коментиран от #81

  • 59 Мишел

    29 3 Отговор
    Украинците плачат, защото САЩ ги постави в положението "Поматросили и бросили".
    Америкакански нрави, така и не ги научихте. Така са свършили всички съюзници на САЩ, които са ползвани като пушечно месо, от Корея и Виетнам, до Афганистан и Украйна.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 2 Отговор

    До коментар #57 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Имам много никове защото наистина съм болен, помогнете ми ТаУмВзе съм.

    Коментиран от #69

  • 62 Объркано Атлантиче

    31 4 Отговор

    До коментар #4 от "Объркано Атлантиче":

    Краденето на никове не може да скрие объркаността ти.
    Къде забрави над един милион съюзни войски на Хитлеристка Германия воюващи заедно с нея на Източния фронт??
    Къде забрави цялата европейска индустрия работеща за Третия райх тогава?
    Съюзниците на СССР се "сещат" да отварят втори фронт чак през 1944 - когато хода на войната е вече обърнат.

    Коментиран от #74

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 УСА боклук

    19 3 Отговор
    За сметка на стотиците хиляди избити и осакатени украинци. И разсипаната Украйна
  • 65 Историк

    8 29 Отговор

    До коментар #45 от "Абе":

    Въпреки, че знам, че няма смисъл да се ангажирам с подобен на твоя тип постове, ще направя няколко забележки:

    1) Запада е "бита карта" само за хора, които не си дават сметка, че богатия винаги има повече възможности да взема решения от бедния. Типично за бедняците е да смятат, че тъй като нямат какво да губят, са в по-силна позиция. Иторията е показала, че е точно обратното и винаги е било. Даже неграмотния правешки печатар ви го каза "Може да решава който има пари, като нямаш пари, какво ще решаваш ти?", но вие сте били винаги слаби ученици, затова и сте бедни

    2) ако всичко опираше само до "ресурси" страни като русия, Нигерия, Венецуела, ЮАР щяха да са на върха на цивилизацията и водещи във всички области. Знам, че на платените драскачи все някой друг им. е "виновен", но историята отново показва, че не става дума само за "ресурси". Факта, че с продажбата на "ресурси" русия успя да стигне до пълна диктатура и мизерия говори достатъчно за тази "теза"

    3) НИКОЙ не е избил повече хора от руснаците/съветските другаре в ИСТОРИЯТА на Човечеството. Това е факт, не теория

    4) Не западните дръжави изгубиха достъп до евтини ресурси, а един конкретен фашистки режим, започна с действията си да внася нестабилност в глобалните вериги за доставка, с което неминуемо се придизвикват сътресения в икономическите резултати: факта, че същото се случва в Русия, където има изобилие от евтини ресурси, е показателен, че това не засяга само Запада и не е това причината

    Коментиран от #93, #105

  • 66 Историк

    6 30 Отговор

    До коментар #45 от "Абе":

    5) Запада не е "искал война", има доказателства за ТОЧНО ОБРАТНОТО по ВСИЧКИ показатели. Войната я "поиска" руския фашист в Кремъл, след като видя, че няма да може да постигне целите си по друг начин. Руската пропаганда не е реалността, както се опитваш да я представиш.
  • 67 Неонацист!

    30 3 Отговор
    Изумен съм:Значи те разбират че фащ ги използват,и въпреки това продължават да унищожават народа си,знаейки че не могат да победят Русия!?!?!?!Затова без милост,до последния!

    Коментиран от #76

  • 68 Ксаниба

    25 4 Отговор
    ахахахах!!
    Т.е. тези са по цинични и от хитлер. оня наркоманиак дори не го е осъзнавал, а тези изроди, съзнателно избиват милиони, за да постигнат фащ стратегическите си цели срещу Русия!! Какъв циничен и людоедски подход към оркраинците от страната на продажната бандеровска върхушка!!!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Винкело

    15 3 Отговор
    А-а-а "бившият" генерал. Като станат бивши и проглеждат истината.
  • 71 Бивш оператор

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    На пк чакаме с нетърпение
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Даа бе

    6 14 Отговор

    До коментар #54 от "Урюрвкос":

    Издиша ти пропагандата във всички посоки.Работните места в САЩ не са грижа на държавата,а на фирмите.Прекаляваш с невежеството си.

    Коментиран от #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Печкаря от Биркенау

    5 9 Отговор

    До коментар #67 от "Неонацист!":

    Имаш в предвид до последния руснак.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Объркано Атлантиче

    20 4 Отговор

    До коментар #74 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Ясно съм писал за реални бойни действия. Ленд-лиза е едва 10% от нуждите за войната тогава, и то 10 % е след 1943 когато хода на настъплението е пречупен. Преди това ГОЛЕЕЕЕМИЯ ти ленд- лиз е минимален.

    Коментиран от #92, #111

  • 79 Мишел

    17 2 Отговор
    Обичам черни евроатлантици да ме порят.
  • 80 Инж

    9 28 Отговор
    Нека винаги в началото да припомняме, че РФ започна тази война. Стига оправдания.
  • 81 Защо не си избереш

    3 15 Отговор

    До коментар #58 от "В.В.П.":

    Друг ник,този вече не не струва.Например: Големият Си,Залоеният Ким и др.
  • 82 стоян георгиев

    5 24 Отговор
    Нерешителността на запада изгради путлер както и хитлер преди него.после се дадоха огромни жертви за да се парират.запада ясно и мощно трябва да подкрепи украйна.
  • 83 Демократен

    18 2 Отговор
    До последния урколинец...
  • 84 В.В.П.

    15 3 Отговор
    Благодаря ти Путин. красота..Окропа е на студено ,тъмно и влажно...Както пожела ПИЕТРО..Ахаха..Крим и Донбас са у дома..За хахлята лобут до посиняване ..Утре пак..
  • 85 Русия започна войната.

    6 19 Отговор
    Ще свърши когато САЩ решат.
  • 86 Уса

    21 1 Отговор
    Американското общество не подкрепя Украйна.Правят го крадливите демонкрати и лгбт ангажираните
  • 87 В.В.П.

    17 2 Отговор
    Няма значение .Ишкендер , кинжал ,с300,Смерч,,Циркон ,калибър ..Х101,55...важното е окропа да смърча в мазето...Ахаха ..Красота .

    Коментиран от #98

  • 88 Баница

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Объркано Атлантиче":

    Изключително плоско изказване колега. Русия дава толкова жертви, защото ако не си чел историята Германия иска да сведе Русия до 20 милиона човека и да я засели с Германци демек чистата раса. От Москва е трябвало да се наводни и да стане езеро. И започва да работи, където мине избива огромни количества мирни жители.

    Коментиран от #91

  • 89 В.В.П.

    15 3 Отговор
    За Киеф само як лобут.

    Коментиран от #103

  • 90 Ами всъщност

    18 1 Отговор

    До коментар #32 от "Лофт":

    Никой не ти пречи да си носиш вермахта, и аз имам такива...........само се моли скоро да не ги носиш в някоя кална укропска нива че твоите евроатлантически "приятели" и нас ни гласят за пушечно месо и ако мислиш че им пука за теб значи много си се объркал!
  • 91 ИСторик

    3 14 Отговор

    До коментар #88 от "Баница":

    "защото ако не си чел историята Германия иска да сведе Русия до 20 милиона човека и да я засели с Германци демек чистата раса."

    Ти каква "история" си чел бе, колега?

    Я дай си източника на това твърдение.
  • 92 Историк

    3 16 Отговор

    До коментар #78 от "Объркано Атлантиче":

    "Ленд-лиза е едва 10% от нуждите за войната тогава"

    Дай източник на информацията за това твърдение и за коя част от "войната" се отнасят "процентите"?

    Да не се окаже, че във възлови направления тази помщ е съставлявала 60-70% от фронтовите нужди и то точно на най-"горещите" места?

    Коментиран от #102

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Ха ха ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "ФАЩ":

    Няма да има делба. Победителят е ясен и той прибира всичко, без да дели. Синедрионът губи.
  • 97 Пастор илиян илиин

    5 4 Отговор

    До коментар #75 от "Урюрвкос":

    Мама Галя ли ти го каза?
  • 98 Даа бе

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "В.В.П.":

    Старшинка,намери ли место, ти къде ще подсмърчаш?
  • 99 Емил

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Точно точно":

    Барабар с всичкото руснак! Аз от години казвам, че Путин е американски шпионин!
  • 100 Анонимен кремълски алкохолик

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "ФАЩ":

    Каква делба ,уръфляци . Кой и какво с вас ще дели . Една гора бой ще отнесете накрая да не може и да седнете .
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 А бе

    5 2 Отговор

    До коментар #92 от "Историк":

    Недей да правиш copy/paste руска пропаганда и да си мислиш ,че изобщо нещо правиш.Никой не вярва на нея!! Реалностите са други,но не ти изнасят!!!
  • 103 Даа бе

    4 0 Отговор

    До коментар #89 от "В.В.П.":

    А за тебе още по як! Щом е казано ще се случи.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Говедар

    10 1 Отговор

    До коментар #65 от "Историк":

    Историчаре, само едно Конго западните изверги избиват над 10 милиона човека. Виж как го наричат кралчето Леополд втори. Ама това подметките на посолствоТО няма от къде една го знаете. Ако щеш 5 страници да изпишеш с простотии Русия демилитаризира терористичната организация Отан, Европистан е в тежка рецесия, а по-голямата част от истински свободния свят подкрепя Русия.

    Коментиран от #107

  • 106 Говедар

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Историк":

    Историчаре, укрофашистките кaпyти ще правят това което им заповядат от ФАЩ. Те не могат да решават нищо. Ако дадат команда "до последния укър", фашистката хунта в Киев ще прати на фронта и малките деца. А ти продължавай да лижеш мандарините на служителите в посолствоТО!
  • 107 Историк

    1 9 Отговор

    До коментар #105 от "Говедар":

    Само между 1929 и 1945 Сталин избива 20 милиона жители на СССР. Отделно жертвите във войната, която започна заедно с Хитлер.

    Коментиран от #108

  • 108 Говедар

    9 1 Отговор

    До коментар #107 от "Историк":

    Ако са били е такива историчаре като тебе малко са били, много пpeдателски бoклyк има! Само чакам да започне лова на евроатлантаски подметки на посолствоТО!

    Коментиран от #109

  • 109 Историк

    4 4 Отговор

    До коментар #108 от "Говедар":

    "Само чакам"

    Прогнозирам, че няма да дочакаш.

    Коментиран от #110

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Шаран БГ

    10 0 Отговор
    Цял един генерал-лейтенант, ама бивш, е открил "топлата вода" Чудо на чудесата........САЩ постигат стратегическите си цели като се разположиха / чрез НАТО/ в цяла Европа. Само чакаха руснака да се прибере в своите граници и нахлуха като татарска орда, забравили защо е създадена тази организация, какви са нейните цели и задачи !!
    На № 111 – Някой да оспорва този списък? ДО СЕПТЕМВРИ 1945 Г........НО ОТКОГА ? Това е написал №78 !!
    И малко по-безсрамно с този " ленд-лиз "!! Не го размахвайте ден и нощ !! ВСИЧКО Е ПЛАТЕНО ОТ СССР със потта и кръвта на съветските народи и със злато , каквито са били договорките !
    САЩ и Англия отлагат до последно т.н. Втори фронт.. Некадърникът У.Чърчил в първия си опит прочетете колко войнишки живота е погубил и чак когато американците поемат нещата - успяват. И БЪРЗАТ - чичо ДЖО може да превземе и Бенелюкс барабар с Айфеловата кула ...................Сега историята щателно се фалшифицира - добре че беше помощта на Запада, иначе руснака нямаше да спечели войната, нали !!? А Западът дори приютява много от немските военнопрестъпници !! Скоро един недоубит хитлерист бе аплодиран в Парламента на Канада ....!?
  • 113 АААА

    0 0 Отговор
    БАЛБЕСИ,ДОГАДАЛИСЬ ?
  • 114 Хоросан

    5 0 Отговор
    Шемет. Разбира се,че американците си гонят геополитическите цели. За тях украинците и въобще славяните са досадни мравки заемащи нужно им пространство , разходен матРЯл за строежа на Кримска Калифорния.
  • 115 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ТаУмВзе":

    Това изказване да не е запомнено в системата Ви и само го копирате и поставяте в различни статии ?
Новини по държави: