Last news in Fakti

7 Януари, 2024 04:49 1 562 2

Хиляди протестираха срещу израелския премиер Нетаняху в Тел Авив и Хайфа

  • израел-
  • протести-
  • бенямин нетаняху

Недоволните от начина, по който се води войната, призоваха за оставката му

Хиляди протестираха срещу израелския премиер Нетаняху в Тел Авив и Хайфа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди демонстранти отново се събраха по улиците на Израел в събота на протест срещу десния премиер Бенямин Нетаняху и го призоваха да подаде оставка заради начина, по който управлява войната в ивицата Газа, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Няма да се откажем" и "Правителство на злото" бяха някои от лозунгите, които издигнаха протестиращите в Тел Авив и Хайфа по време на демонстрациите в центровете на градовете.

Миналата година Израел беше обхванат от вълна на масови протести заради спорните планове на правителството на Нетаняху за реформи в съдебната система, които според критиците им биха отслабили независимостта на правосъдието.

Демонстрациите в голяма степен замряха след нападението на 7 октомври от палестинската екстремистка организация "Хамас". Сега протестите изразяват различни форми на недоволство от Нетаняху, най-значителна от които се очертава войната в ивицата Газа. Мнозина освен това настояват за бързо връщане към преговорите с цел освобождаване на още заложници.

Докато израелската военна операция за унищожаване на "Хамас" скоро ще навлезе в четвъртия си месец, към протестиращите се присъединиха и роднини на някои от жертвите от 7 октомври, както и хора, евакуирани от домовете си близо до границите с Газа и Ливан заради бойните действия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гад Заяви

    11 2 Отговор
    Днешният представител на Дом Надан премиер Натан трябва да бъде съден от Международен съд за провеждан геноцид над палестинския народ. Този престъпник подло се направи на ни чул-ни видял от предупрежденията на спецслужбите за готвената атака от Хамас. Замисълът му е бил да получи казус белли, след което да се разправи с Хамас и палестинците, които има намерението да изчисти от района на Газа. Може да има и някаква заскърняла подла игра с някои от Хамас, по начална история подкрепяни от Тел Авив. Това същество трябва да бъде третирано като Гьоринг и другите нацистки престъпници.
  • 2 Редник

    10 1 Отговор
    Нетаняху сам се простреля, за да запази властта си, но евреите го разбраха и ще го свалят.