Last news in Fakti

7 Януари, 2024 06:55 2 751 24

Тръмп към избиратели: Байдън е некомпетентен, Хейли ще ви продаде, както продаде мен

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • ники хейли

Бившият президент омаловажи годишнината от обсадата на Капитолия и нарече задържаните бунтовници „заложници“

Тръмп към избиратели: Байдън е некомпетентен, Хейли ще ви продаде, както продаде мен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент Доналд Тръмп, провеждащ кампания в Айова в събота, отбеляза третата годишнина от нападението на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. и определи вълната от мигранти по южната граница като “истинското” въстание, предаде Асошиейтед прес.

Малко повече от седмица преди процесът на номиниране на републиканците да започне с началните събрания в Айова, Тръмп продължи да твърди, че държави опразват затвори и психиатрични заведения, за да подхранват рекорден брой преминавания на мигранти. Няма доказателства, че това е така.

„Когато говорите за въстание, какво правят те, това е истинската работа. Това е истинската сделка”, каза Тръмп ден след като Джо Байдън изнесе реч близо до Вали Фордж, Пенсилвания, където определи предшественика си като сериозна заплаха за демокрацията и нарече 6 януари ден, когато “ние почти изгубихме Америка”

С предстоящия вероятен реванш на изборите през 2020 г. и Байдън, и Тръмп често се позовават на 6 януари по време на кампанията. Тръмп, който е под федерално обвинение за усилията си да анулира загубата си от Байдън през 2020 г., постоянно омаловажава бунта, в който поддръжниците му, подтикнати от лъжите му за изборни измами, се опитаха да попречат на сертифицирането на победата на Байдън.

Тръмп продължи да оплаква вкараните в затвора за участие в бунта, като отново ги нарече "заложници". Повече от 1 230 души са обвинени във федерални престъпления, свързани с насилието, включително нападение над полицейски служители и заговор за бунт.

Тръмп определи Байдън като некомпетентен и реалната заплаха за демокрацията. Той атакува и колегите си републиканци, включително покойния сенатор Джон Маккейн от Аризона, чието “не” провалило усилията на Републиканската партия за отмяна на закона за здравеопазването, подписан от бившия президент Барак Обама.

Главните съперници на Тръмп, бившият посланик в ООН Ники Хейли и губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, също водеха кампания в щата, борейки се за второто място с надеждата да се очертаят като най-реалната алтернатива на Тръмп , който води с голяма разлика в ранните щатски и национални проучвания.

Тръмп използва пътуването, за да засили атаките си срещу Хейли, която набира позиции. Той отново я определи в събота като недостатъчно консервативна и “глобалистка" и я обвини в нелоялност, защото се е кандидатирала срещу него.

“Ники ще ви продаде точно както продаде мен”, заяви той.

„Бог да благослови президента Тръмп, той избухва всеки ден заради мен... и всичко, което казва, не е вярно”, заяви Хейли пред привърженици в събота в Норт Либърти, Айова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шлосер

    28 42 Отговор
    А ти, господин президент Тръмп, на един банкет на годишнината от ВСВ, продаде цялото прогресивно човечество!

    Коментиран от #2

  • 2 Патологичен демагог и неадекватник...

    32 39 Отговор

    До коментар #1 от "шлосер":

    Американският актьор Робърт де Ниро заля с критики републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп.


    Доналд Тръмп е жалък, той е куче, свиня, мошеник, скапан актьор, противен тип, който не знае за какво говори, който не проучва темите, по които говори, на когото не му пука за нищо, който не плаща данъците си, това каза актьорът по адрес на Тръмп в програма на телевизия "Фокс нюз". 😂

    Коментиран от #12

  • 3 Механик

    14 40 Отговор
    Навремето Хитлер разчиташе на Вундерваффе-оръжието чудо за да победи, днес Путин и путинистите се надяват на Тръмп.

    Коментиран от #13

  • 4 Абе...

    37 18 Отговор
    Тръм ще е бъдещият президент!
    Давай Тръмп! Мачкай демократите!
  • 5 Кресна

    16 31 Отговор
    Доналд Тръмп не можа да разбере, че да управляваш
    държава не е като да управляваш
    голяма корпорация.
    В държавата има разделение на властите, някои от процесите не се движат от хора, които са под пряко твое ръководство и подчинетие. Има цели отрасли, които въпреки, че са зависими от държавата не са под неин контрол.
    И въпреки, че за Тръмп се говори като за успешен предприемач много анализатори не споделят това мнение. Защото малко хора знаят, че Тръмп многократно е провалял един или друг свой бизнес. По официални данни, Тръмп е обявявал в несъстоятелност отделни свои компании шест пъти в кариерата си. И докато в бизнеса е възможно отново са изплуваш, фалита в политиката води до пропадане на държавата.

    Коментиран от #10

  • 6 един

    9 23 Отговор
    Кво стана,май няма още информация дали Върховния съд е разрешил на тоя мошеник да се кандидатира отново за президент,за вчера беше предвидено произнасянето?
  • 7 Този нещо

    2 11 Отговор
    отслабнал в лицето ми се вижда ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ццц

    4 11 Отговор
    А нашите атлантоглупаци се смеят да "джуджето с ботокса"...
  • 10 Пресна

    30 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кресна":

    Може да е падал, но винаги е ставал. Това за "фалитите"... Иначе,по време на мандата си,изправи американската икономика, рязко намали безработицата, спря незаконната емиграция иНЕ ЗАПОЧНА НИТО ЕДНА ВОЙНА !Лошо ли е това?
  • 11 😆😆😆

    9 2 Отговор
    Абсолютно вярно!👏👏👏
    На път сме да станем втората Бананена Република 🙄 в света след USA 🇺🇲, да живее демокрацията 👏😆😆😆
  • 12 Мнението

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Патологичен демагог и неадекватник...":

    на Роберт де Ниро е субективно или по-точно той е говорител на Холивуд, който е прояден от"демократическите ценности" и който "играе по гайдата" на тези, които плащат...А де Ниро е по- добре да се огледа за личния си живот, че последната ме жена го ошушка и го докара до просешка тояга, та сега е готов на всичко за някой и друг долар
  • 13 😆😆😆

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Нещо си се объркал - Путин е реалист! Западняците са гладни хиени - като нашите от ПП! Да им кой да 7м дава всичко, постоянно и без пари! За това и се надяват на вудер вафе което не им достига и акъла да разработят и за това само мечтаят за него!😆😆😆
    Свалят дронове за по 50 хиляди $ с ракети на стойност повече от 2 милиона бройката😆😆😆
    А укритие ги плащат по четири и правят ресто на корупционера Бай Дън. 👏👏👏 Супер далавера 😆😆😆
  • 14 българин 777

    14 1 Отговор
    америте нещат трета световна така че тръмп печели а некадърника де ниро кой го пита и кой го гледа
  • 15 Доротея

    4 16 Отговор
    Че Тръмп е човек на Путин няма никакви съмнения. Показателен е дори факта, че веднага след като бе избран в Кремъл отвориха шампанското а в България русофилите бяха спешни да учредят "Българско Тръмп общество". То бе учредено през януари 2017 година от русофилсващи учредители като Борислав Цеков, Александър Томов-Лупи, Светлана Шаренкова и Димитър Иванов-Митьо Гестапото, “независимия” социолог от “Сова Харис” Васил Тончев, Любчо Нешков, братята Чукови и прочие русофилстващи – общо около 40 на брой.

    Коментиран от #16, #23

  • 16 Значи

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Доротея":

    Доротея мисли първосигнално - щом като Тръмп и Путин си говорят значи са първи приятели. Дипломацията за нея е излишна. По-добре е Доротека да направи закуска на децата или да си разходи кучето вместо да става за смях с глупави заключения от една чаша шампанско
  • 17 Красимир Петров

    10 0 Отговор
    Само Сороските продажници плюят Тръмп.
  • 18 любител

    7 1 Отговор
    прав си доналд само не знам защо не кажеш направо че тази мумия деменцията ще доведе до трета световна и до унищожение на света заради болния му мозък и амбиции.
  • 19 Гост

    10 0 Отговор
    Тия американците са просто кошмарни яко. Нашите им подръжават.
  • 20 чичо Дон

    11 0 Отговор
    Ако не му попрачет по съдебен ред, Тръмп ще спечели президентските избори.
  • 21 Уса

    11 0 Отговор
    Американския народ е преуморен от пари за войни,гмо,вируси и фалшиви демократи.Целия свят се смее на Байдн само соросите и лгбт го подържат.Който иска да си смени пола бива спонсориран от държавата и сумата до миналата година беше 80 000$ безвъзмездно.После му даваха шанс да живее в гейквартал без да плаща наем.После му намираха и лека службица в държавна институция или другаде.Това нормално ли е?Кой ще плаща всичките тези извращения срещу човечеството,след като американския народ е преуморен...новите колонии,като България.Българския народ не е ли преуморен досмърт?

    Коментиран от #22

  • 22 Ядосан шоп

    0 8 Отговор

    До коментар #21 от "Уса":

    Аз съм преуморен да чета глупави пасквили като написаното от теб!

    Коментиран от #24

  • 23 Историк

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "Доротея":

    Русофилистиците са способни да се организират и в терористична организация ако трябва да защитават "втората" си родина-Русия!!!
  • 24 Весела шопкиня

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ядосан шоп":

    Като синя ти доведе зет - тогава ще видиш звезди по сред бял ден