Last news in Fakti

7 Януари, 2024 10:36 1 045 13

Антъни Блинкен е на посещение в Катар

  • антъни блинкен-
  • сащ-
  • катар

Страната посредничи за прекратяване на конфликта между Израел и Хамас

Антъни Блинкен е на посещение в Катар - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обиколката на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен продължава с Катар като основна спирка в неделя, предаде Ал Джазира.

Катар посредничи във войната Израел-Хамас заедно с Египет и изигра ключова роля в осигуряването на освобождаването на заложниците от Газа.

Обиколката на Блинкен, която започна със срещи с лидерите на Турция и Гърция, ще го отведе още до Йордания, Израел и окупирания Западен бряг.

Позовавайки се на неназовани катарски и израелски източници, американският информационен бюлетин Axios съобщи, че министър-председателят на Катар е казал на членовете на семейството на шестима американски и израелски заложници, че убийството на Салех ал Арури от Хамас в Бейрут миналата седмица затруднява усилията за осигуряване на нова сделка за размяна на затворници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    22 0 Отговор
    От катар да не се отърве!
  • 2 ОТ ВСЯКЪДЕ

    24 0 Отговор
    ИМ ГО ПОКАЗВАТ ........ЧЕРВЕНИЯ КАРТОН..............
  • 3 Блинкен

    22 0 Отговор
    Добре обикаля, ама за какво? В най горещите точки...... търси си нещо

    Коментиран от #11

  • 4 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    14 0 Отговор
    Добре, че ми я казахте тази "новина", вече мога да работя спокойно през деня.
  • 5 Калпазанин

    18 0 Отговор
    Тъпи арабели, вместо да им кажат да си обират крушите от там и да оставят те да се оправят с евреите, па да видим тогава кон боб яде ли.?
  • 6 Мръсно племе

    18 0 Отговор
    Обикаля хазарчето и създава проблеми на света.
  • 7 краварите го удариха на молба

    17 0 Отговор
    Ходят да се молят на всички наред да помогнат да не се срути израел .
  • 8 За Антъни

    13 0 Отговор
    Ще има един голям катърски МУЙ от Катар.
  • 9 пешо

    10 0 Отговор
    тоя задмина и клоуна по обиколки
  • 10 БАРС

    8 0 Отговор
    ДО ВСЕКИ ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ ИМА ЕДИН ЕВРЕИН ИЛИ ЖЕНА МУ Е ЕВРЕЙКА .,ВИЕ САМИ ПОМИСЛЕТЕ ЗА НЕЩАСТИЯТА ПО СВЕТА
  • 11 Българските турци

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Блинкен":

    Грешката им беше, че се увлякоха по Хамас !? Вероятно очакваха някаква спонтанна реакция от региона и да избухнат стълкновения и мащабни военни операции !... Но уви !... Сега Блинкън обикаля и души атмосферата и търси пътища за нови предизвикателства и лицемерни тактически провокации за да предизвикат война в Близкия изток в която Израел ще са нападнати от Арабите , от Иран или ако имат шанс от Ердоган , за да мобилизират със "законно право" по традиция всичките си марионетни и сателитни "съюзници" срещу "терора и вероломството " на арабския или свотовния радикален ислям ! Явно е ,че Путин и РФ не са оказаха гнили колкото СССР и украинският план се провали или хайде ... се заклещи !... Когато всички в света говорят за нова екологична енергия, Сащ , ЕС и Израел аджеба за Енергията в Средиземно море ли се дърлят и скачат за война или става нещо друго, което е по мащабно и е по жизнено важно за живота ни през идните години ?!...

    Коментиран от #12

  • 12 Да съгласен

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българските турци":

    съм с вас, че става нещо мащабно. Лошото е ,че хората ще разберат когато вече е късно
  • 13 Факт

    3 0 Отговор
    Бащата на Блинкън казва преди смъртта си (цитирам): " За героизма на руските войници, както и за факта, че Аушвиц беше освободен от съветските войски, съм вечно благодарен. Спасиха ме!".