Last news in Fakti

8 Януари, 2024 04:51 1 113 16

Аналена Бербок се срещна с израелския външен министър Кац

  • аналена бербок-
  • кац-
  • израел-
  • германия

Той ѝ благодари за подкрепата на Германия за страната му

Аналена Бербок се срещна с израелския външен министър Кац - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок снощи се срещна с новия си израелски колега Израел Кац в Йерусалим, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Кац ѝ благодари за подкрепата на Германия за Израел и за ангажимента за освобождаване на заложниците в ивицата Газа, съобщи канцеларията му. Благодарността се отнася и за регионалните усилия за отстраняване на ливанската шиитска групировка "Хизбула" от границата с Израел, се казва още в изявлението на канцеларията.

Това е четвъртото посещение на Бербок в региона след атаките на "Хамас" срещу Израел от 7 октомври.

На срещата ѝ с израелския външен министър присъстваха и роднини на заложници, които все още са държани в ивицата Газа.

Кац заяви, че също така е поискал от Бербок подкрепа във връзка по думите му "абсурдното" дело на Република Южна Африка срещу Израел, заведено в Международния съд в Хага.

Високопоставеният израелски дипломат също така похвали забраната, която Германия наложи върху дейността на ислямистката организация "Хамас".

Междувременно Бербок заяви, че Германия вече е готова да разреши по-нататъшни продажби на изтребители "Юрофайтър" (Eurofighter) на Саудитска Арабия, въпреки че германско вето блокира договор за продажба, подписан преди няколко години, предаде Франс прес.

"Не смятаме германското правителство да се противопоставя на обмисляната от страна на Великобритания продажба на още изтребители "Юрофайтър" за Саудитска Арабия", заяви германската министърка пред репортери в Израел, подчертавайки конструктивната роля на Рияд в кризата със сигурността в Близкия изток след нападението на "Хамас" срещу Израел.

Изтребителят "Юрофайтър" е съвместен проект на Великобритания, Германия, Италия и Испания, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    16 1 Отговор
    Абсолютно безмислени срещи. Потупване по рамото, благодарности за това и онова и в крайна сметка 30 000 избити палестинци, над половината жени и деца. Навремето германците изтрепаха 6 млн евреи...

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Е, и кво?

    18 0 Отговор
    Пила е до вратата едно кафе и й е казал "довиждане"! От тази не става дипломат. Няма изобщо акъл тази германка. Ама днес май е мода, само такива да са по властта. От деменцията, през шмъркача, до Урсула крадливата и тази, а нашите кир4овци? Мани, мани...
  • 3 Живеем в един лъжлив свят

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Редник":

    Говорят едно, правят друго. Слагат етикети на бялото "черно", на черното етикет "бяло"! Ако си фашист, те пишат демократ и борец за мир и свобода. Ако си за народа и мир, етикетът ти е "крайно десен путинист" и "крайно десен радикален"!
  • 4 Деций

    18 1 Отговор
    И какво им каза Бербок,че много скоро ,когато Алтернатива за Германия стане първа политическа сила,Дакхау отново ще приема "Туристи",за да бъде възстановена историческата справедливост,и Света да бъде "почистен" от ционистката чума!
  • 5 Аналена Бербок е правят за 2 Цента в

    17 0 Отговор
    ГЕРМАНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!! НЕДОРАЗУМЕНИЕ В ПОЛИТИКАТА!!
  • 6 дядото

    9 0 Отговор
    нямате ли друга снимка на германката.или фотографите крият нещо във визията й, или ...,но омръзва
  • 7 За тази добро или нищо

    10 0 Отговор
    За мен е нищо

    Коментиран от #10

  • 8 Калпазанин

    15 0 Отговор
    Тази /тоз "малката уста" наистина знае ли, колко е жалка и проста. И като е такава мъжката а що не вземе да посети и палестинците в Газа
  • 9 Рошко

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Редник":

    Историята се пише от победителите и само да пиша, тука имаше един колега който си беше направил труда да калкулира жертвите на нацистите, китайците и индийците с модерни технологии кремират на ден по 1200 човека направих си труда и ги сметнах това прави за 6 години 2628000 човека,ъа как швабите с успели с три концлагера с по 5 газови камери да кремират толкова евреи за 6 години, сега остава да обвини пак путин че газта за тези камери е била руска, ако питаме евреите колко са техните жертви ще кажат че са 10 милиона могат да кажат и да ни втълпят че са и 20 нали в 1/3 от света медиите са техни. И още един въпрос който ме кара да се замислям как при избити 6 мил от 45/46 насам успяха да се възпроизведат около 10 мил. Толкова са по горе долу по официални данни в целия свят
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 То трябва

    4 0 Отговор
    от време на време слугите да се поклонят пред господарите си. Та и таси слугиня явно и е дошло времето.
  • 12 Умирам от смях

    3 0 Отговор
    АНАЛена е яко име. Гойчестанците могат да се радват на такива политици.
  • 13 За фелдкурат Ото Кац ли става дума?

    0 0 Отговор
    Дано да му е занесла повечко шнапс.
  • 14 Стършел

    0 0 Отговор
    То и Хитлер имаше срещи с Круп, Форд , Опенхаймер , и т.н , и какво от Това!
  • 15 ДизелЪЪ

    0 0 Отговор
    Гнусното двуличие на колективния запад вече ми идва в повече. Дано света претърпи някаква радикална промяна в близкото бъдеще, защото това е непоносимо.
  • 16 безпартиен

    0 0 Отговор
    Истинските
    германци и истинската
    Германия свършиха на 9 май 1945!!!¡