Last news in Fakti

8 Януари, 2024 23:11 2 112 16

Стратегическа среща в пустинята! Саудитска Арабия настоява пред САЩ за незабавно спиране на войната в Газа

  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман-
  • антъни блинкън-
  • израел-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Мохамед бин Салман изтъкна необходимостта да се работи за създаване условия за възстановяване на стабилността и пътя към мира, както и да се гарантира, че палестинският народ ще получи законните си права

Стратегическа среща в пустинята! Саудитска Арабия настоява пред САЩ за незабавно спиране на войната в Газа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман подчерта днес пред държавния секретар Антъни Блинкън важността на спирането на военните действия в ивицата Газа и създаването на пътна карта за мир, предаде саудитската новинарска агенция СПА, цитирана от Ройтерс, пише БТА.

Срещата между двамата се състоя в древния оазис Ал Ула в Саудитска Арабия.

Престолонаследникът изтъкна също необходимостта да се работи за създаване условия за възстановяване на стабилността и пътя към мира, както и да се гарантира, че палестинският народ ще получи законните си права и ще постигне справедлив и траен мир.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че е открил в Близкия изток лидери, решени да предотвратят разрастването на конфликта между Израел и "Хамас" в Газа.

Блинкън, който е на дипломатическа совалка в региона тази седмица, каза пред репортери в Саудитска Арабия, че всички, с които е говорил, разбират естеството на предизвикателствата. Той добави, че "никой не смята, че това това ще се случи за една нощ".

Блинкън заяви, че атаките на хусите срещу кораби в Червено море трябва да спрат и допълни, че страните са дали ясно да се разбере, че трябва да има последици, ако нападенията продължат.

Искането на Вашингтон е хусите да разберат посланието на държавите по света, че това трябва да спре, заяви пред репортери Блинкън.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    23 3 Отговор
    Ирак е повдигнал въпроса за изтегляне на американските войски от страната.Може блинкен да им търси лагер в пустинята на СА?
  • 2 ЦРУ

    21 1 Отговор
    Антъни Блинкен, е отговорил че еденствената пътна карта за мир е пълна победа над БРИКС и ШОС и унищожаването на армиите на ИЗтока и Юга и пълна победа на Запада и акостиране на амеркикански окупацинни войски по цялата планета, това е еденствения шанс за сдпасение на планетата , но пътят е трудеин и осеян с мини, 70 000 ядрениоръжия на БРИКС и ШЩОС и поне 1 милиард бойци от тези 8 млн инакомислещи против малкия и дружелюбен Запад от 800 млн население
  • 3 мдаааа

    17 2 Отговор
    Все едно , еритрейските биатлонисти да настояват пред Путин , да пусне в Еритрея сняг ...
  • 4 МирО

    15 0 Отговор
    А как беше посрещането (то че флагове по небето от самолети е нямало е ясно , така се посрещат значими ЧОВЕЦИ) , но поне червено килимче навярно е имало, или и тоя са го държали няколко часа в самолета доде дойде такси ???
  • 5 А бе

    3 9 Отговор
    Защо не настояват пред Русия, нали са си партньори?

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    Защото Русия не е под контрола на Израел, САЩ са под контрола на Израел.....и помпат нацисткия Израел със стотици милиарди долари, печатени и контролирани от нацисткия хазарски еврейски Федерален Резерв.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хохо Бохо

    4 10 Отговор
    А тия защо не спрат терористите от Хамас?
  • 9 Ха Ха

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    И като САЩ са под контрола на Израел, как те ще ги накарат да спрат войната!? Мислете малко като пишете измишльотини бе!
  • 10 Мъка

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Чудооо, Чудоооо..":

    И ....?
  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    15 0 Отговор
    ОТКАКТО ВЛЯЗОХА В БРИКС И ПРЕКРАТИХА ВРАЖДАТА
    .... САУДИТИТЕ И ИРАНЦИТЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО
    МНОГО РАЗУМНО
    ..
    КОЕТО ПРАВИ ПЪК САЩ, ИЗРАЕЛ И ЕС ДА ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ТЪПИ ДЖУДЖЕТА :))

    Коментиран от #12

  • 12 КАТЪРА НА МАМА

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Издухай си носа , маме .
  • 13 Чудооо, Чудоооо..

    14 1 Отговор
    Блинката предния път го караха цяла нощ да виси кат с о п о л , сега по посрещнали насред пустината на водопой с камилите .

    А Путин го посрещнаха като император !
  • 14 Гостъ

    10 0 Отговор
    Младия Салман ми изглежда доста по решителен от баща си. Саудитците и позицията им е много важна за всичко в региона.
  • 15 дядо поп

    4 0 Отговор
    Блинкън стои на фотьойла все едно , че рекламира "Детралекс" или "Назална мас"!
  • 16 николай

    4 0 Отговор
    "Блинкън заяви, че атаките на хусите срещу кораби в Червено море трябва да спрат и допълни, че страните са дали ясно да се разбере, че трябва да има последици, ако нападенията продължат. "С години само нареждаха на сателитите си какво да правят сега за първи път те поставят своите условия като разговарят на равни !. Това е нова епоха в Международните отношения но това не важи за цивилиzованата Европа тя продължава да изпълнява заповедите и желанията на Задокеанският си господар.