Last news in Fakti

9 Януари, 2024 05:04 3 996 13

"Спрете войната!": Прекъснаха реч на Байдън в Чарлстън ВИДЕО

  • джо байдън-
  • реч-
  • чарлстън-
  • война-
  • сащ

Работя дискретно, за да намали Израел присъствието си в Газа, отговори президентът

"Спрете войната!": Прекъснаха реч на Байдън в Чарлстън ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън се опита днес в Чарлстън в югоизточната част на страната, където беше извършено едно най-тежките масови престъпления на расистка основа в наскорошната американска история, да мобилизира отново афроамериканския електорат, но беше застигнат и от конфликта между Израел и "Хамас", отбелязват световните агенции, предаде БТА.

Байдън произнасяше реч в църква "Майка Еманюъл" в Чарлстън, когато демонстранти го прекъснаха, призовавайки за прекратяване на огъня в ивицата Газа. Президентът заяви, че разбира тяхната емоция. Той добави, че "работи дискретно, за да намали Израел присъствието си в Газа". Протестиращите след това бяха изведени от храма.

През 2015 г. бял супремасист застреля пастор и осем цветнокожи богомолци в църквата, в която днес говори Байдън. Същият този храм е бил неделимо свързан с борбите на афроамериканците. Там е говорил и Мартин Лутър Кинг.

"Белият супремасизъм е отрова", заяви Байдън пред множеството в църквата, а после отправи атака срещу големия си противник Доналд Тръмп, когото обрисува като опасност за демокрацията.

Байдън също така изобличи неверния прочит на историята за Гражданската война в САЩ и припомни, че по време на нея конфедеративният Юг, обявил независимост от САЩ, се е борил за запазване на робството, отменено в останалата част на страната.

Пред множеството Байдън заяви, че е президент благодарение и на чернокожата общност на Южна Каролина. И добави, че е направил всичко по силите си, за да оправдае доверието, което му е било гласувано.

Байдън призова на предстоящите избори да се избере истината и накрая отбеляза: "Не мисля, че Бог ни е отвел толкова далеч, за да ни изостави".

Афроамериканският електорат изигра определяща роля в победата на Байдън на президентските избори преди четири години, като гласува на 92 процента за него. Но сега, според наскорошните допитвания Тръмп може да се надява на до 20 процента от гласовете на чернокожите избиратели, което означава, че той подяжда този сегмент от електората на Байдън. Опасността за Байдън е, че може много чернокожи да решат да се въздържат от гласуване на тези избори, отбелязва Франс прес.

В Южна Каролина ще има първични избори на демократите на 3 февруари, като това ще бъде важен тест на Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    75 0 Отговор
    Знаи ако не проповядваш идеите на партията те извеждат от залата. Ми то като секта! Каква демокрация... дава се гластност 1000 пъти за идеите на партията и 1-2пъти за инакомислещите и после казват има свобода на словото... светът е станал тотална дупка...

    Коментиран от #4

  • 2 Ццц

    55 0 Отговор
    Как ли са се чувствали избирателите, гледайки този бял старец да им говори за "белият супремасизъм"? Да им говори, че е направил всичко по силите си за тях, а те знаят, че дава парите им за държави на неизвестни за повечето континенти? Член на другата партия, не на тази на Линкълн, дето ги освободи. 🤣

    Коментиран от #5

  • 3 Смешен

    64 0 Отговор
    "Не мисля, че Бог ни е отвел толкова далеч, за да ни изостави".
    Как Бог да ги изостави, като те никога не са го имали??? Техния "Бог" е рогатия с копитата. Само войни нещастие по света сеят, но виждаш ли, уж вярвали в Бог? ЗАБРАВЕТЕ! Всичките там сте за ада...
  • 4 И, ама то и в ЕС

    65 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Вече е същото. Зелените са секта и само техните представи за света са "абсолютната истина"! Ако не им вярваш, то ти си "путинист", "дясно радикален", "против любимата им демокрация"... Вече забраняват и партии, които са против войната... Европа стана смешна и опасна, понеже се управлява от някакви нещастници, безумни и тупи хора.

    Коментиран от #10

  • 5 Ами как няма да говори?

    37 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ццц":

    Та там черните са вече мнозинство. Кой ще го избере утре, белите са много малко гласове...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Опааа

    40 1 Отговор
    Мумията не знае къде се намира! 🤦‍♂️
  • 8 Рубладжийче

    4 29 Отговор
    Такова нещо може да се случи единствено в разпадащите се щати но не и в братска Русия. Защото тя не води война а специална военна операция я населението знае, че ще лежи 10 години ако употреби думата "война". Или ще падне от някой прозорец
  • 9 любопитен

    27 0 Отговор
    Докато на видеото бай Пън се чудеше какво става, какво ли се случваше в памперса му?
  • 10 АРГОН

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "И, ама то и в ЕС":

    Управляващите евреи са нещастници, но не са безумни и тъпи. Напритв. Всичко е отдавна планирано от хазарите Родшилд и Сие...
  • 11 горски

    6 0 Отговор
    Демократите разчитат на гласовете на тъмното кафе за гласове,при нас се разчита на тъмнозелените....
    По цвета ще ги познаете....
  • 12 Черен супрамесиз

    3 0 Отговор
    А, пък един от нашите застреля десетина бели!:)
  • 13 Будител

    3 0 Отговор
    Байдън е открит фашист и войнолюбец....сам много пъти се е хвалил че е организирал войната в Югославия....сега организира войната в Украйна....а бе обича да си играе на война , човекът...