Last news in Fakti

9 Януари, 2024 08:20 1 510 27

Мигрантски натиск! Повече от 320 000 души са подали молба за убежище в Германия през изминалата 2023 г.

  • мигранти-
  • германия-
  • бежанци

Приблизително 1 милион бежанци от войната в Украйна, които намериха убежище в Германия от февруари 2022 г. насам, не трябваше да кандидатстват за убежище, а получиха незабавна временна закрила въз основа на директива на ЕС

Мигрантски натиск! Повече от 320 000 души са подали молба за убежище в Германия през изминалата 2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През миналата година повече хора са подали молба за убежище в Германия, отколкото когато и да било от 2016 г. насам, според годишната статистика, публикувана от Федералната служба за миграция и бежанци, предаде БТА.

От началото на януари до края на декември около 329 000 души са подали молба за убежище в Германия за първи път, което е с около 50% повече от предходната година.

Почти 23 000 от тези молби, подадени за първи път, са за деца на възраст под 1 година, родени в Германия.

Повечето от хората, потърсили убежище през миналата година в Германия, са от Сирия, Турция и Афганистан.

Приблизително 1 милион бежанци от войната в Украйна, които намериха убежище в Германия от февруари 2022 г. насам, не трябваше да кандидатстват за убежище, а получиха незабавна временна закрила въз основа на директива на ЕС.

През 2016 г. броят на молбите за убежище в Германия е достигна своя пик - 722 370 молби.

През 2022 г. общо 217 774 души подадоха молби за убежище в Германия, което беше с почти 47 % повече от предходната година.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    26 1 Отговор
    Кат стана дума за Германия. Кво правят терористите(по Академик) с тракторите!?
  • 2 Добре дошли нови германци

    26 2 Отговор
    в Германистан. Чувствайте се като у дома си.

    Коментиран от #16

  • 3 Урюрвкос

    20 3 Отговор
    всеки сирийски доктор, инженер и вишист мечтае да работи таксиметров шофьор в Мюнхен
  • 4 ХАХАХА

    18 2 Отговор
    Да са им честити ! Пергелица ако останат етнически немци ще я благославя до девето коляно ,няма мъжка ,няма женска линия.
  • 5 Германец

    32 2 Отговор
    А нещо да напишете за тракторите в Германия и Холандия или не е политкоректно. Пък за бежанците нали танте Меркел обеща че ще ги поеме всичките пък сега се оплаквате че натиск имало.
  • 6 Ха ха ха

    19 1 Отговор
    Свършено е с простите зомбирани бюргери. Е нЕма такава простотия.
  • 7 Стоянов

    26 2 Отговор
    Меркел каза "Елате, ние ще се справим". Е те дойдоха, ама германците не се справиха и сега искат да ги връщат в България, Гърция и Италия, т.е периферията на ЕС. Бившият чешки президент тогава ѝ го каза "Г-жо Меркел, вие ги каните на обяд, ама като дойдат ги пращате в къщата на съседа". Позорна работа, братя! Имат ни за държави втора ръка, а нашите продажни политици ни довършват от наколенки и унижение пред некадърниците в Брюксел.
  • 8 Стоян

    23 2 Отговор
    А едно време как само ни гълчаха: "Интегрирайте ромската общност". Оказа се, че и те свръхбогатите нищо не могат да интегрират!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ФРГ са голяма държава ,

    3 5 Отговор
    а мигрантите не случайно ходят там . Няма двоен аршин . Украинци и сирийци са равни . Но им е неприятно . Такава политика водят . Не желаят да отделят за тях , защото социалната им система се претовари . Просто тези хора и в турция не ги искат . Може теоретично да им се предостави заетост по строежи и хипермаркети . ФРГ и Англия нямат хора . В земеделието също постоянно търсят . Защо не го правят . Оплакват се . Имат рецесия .

    Коментиран от #15

  • 11 Върхът на

    17 2 Отговор
    лицемерието е Германия. Правителството им е отпуснало средства на НПО да събират с кораби по Средиземно море емигранти (да не се удавят, не било хуманно) и ги карат в... Италия. Италианското правителство протестира, но му беше отговорено, че имало квоти за прием по целия ЕС. Да ги поканиш (Меркел) и после да ги водиш в съседа ... просто нямам думи.
  • 12 Най лесното

    16 2 Отговор
    е да не се дава никаво убежище за граждани на страни в които няма война на тяхна територия. Сега войните са Украйна - Русия, но на територията на Украйна, Израел-Хамас на територията на Ивицата Газа. Другаде в света няма такива мащабни войни, в Сирия е само в северозападната част. Всички останали пришълци-мързеланковци вън от Европа! ЕС е само 500млн., не може да изхранва 1,2млрд. араби и 1,3млрд. африканци.

    Коментиран от #14

  • 13 Нас не ни засяга

    10 3 Отговор
    Ние отказваме да изпълним някакви си "Дъблински споразумения"! Това пряко засяга нашата национална сигурност, за това имаме право да НЕ ги изпълняваме. Въвеждаме наши си "Софийски споразумения"! Според тях на първо място сме ние и не ни интересуват никакви други споразумения с други страни и народи, правени и подписвани от продажници през целия период на т.н. "демокрация" от 1989-а година до днеска. Крайни време е да се стегнем и да спрем пропадането на народа и страната! Ако искат, нека ни изгонят от ЕС и НАТО, още по-добре. Никой няма да ни казва, какво и как да правим. Вече сами ще си оправим страната.

    Коментиран от #18, #19

  • 14 Геша

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Най лесното":

    И то имат право да поискат временно убежище в първата СЪС ЕДНА на конфликта държава. А не да ми се разхождат като завоеватели с изхвърлени документи през граници и държави както и където им скимне.
  • 15 Абе стига с тази "работа"!

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "ФРГ са голяма държава ,":

    Щели били да работят и т.н. изобщо не ме интересува, дали са щели или не. Тези не ни трябват в Европа. Кой им разруши страните, при него да си ходят. Фащ така и така са емигрантска страна. Направо с корабите и там да ги караме. Тука вече няма място в Европа. Елате в централна Европа и сами ще се убедите.

    Коментиран от #22

  • 16 Оракула от Делфи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Добре дошли нови германци":

    Тихо, не се подигравайте ... че ако знаеш, колко Българи са там, свят ще ти се завие!

    В нашия" стан" , всичко е ,"бир тамън", безработица няма !
  • 17 Новият

    2 3 Отговор
    световен ред, определя мястото на русия, като разчленена и опърпана феодална територия, която е източник на пушечно месо, за удовлетворяване прищевките на комплексирани джуджета и със никакъв принос за цивилизацията.
  • 18 Мхм

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Нас не ни засяга":

    Какво ще оправиш ти ве пръ дльо
  • 19 Идиотизмът

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Нас не ни засяга":

    е основен белег на русо-нацизма.
  • 20 Соваж бейби

    7 1 Отговор
    Тази простотия с мигрантите трябва да спре .Едно че няма места а в същото време и клошари първо на тях да намерят дом и работа после ако има начин да се помага на чужди граждани.Превърнаха населните места в зверилник гладни хора убива,краде за да се нахрани една необявена война като в джунглата между хората и соц.положение.Да затварят границите,няма пари и за издръжката им
  • 21 емигрант

    8 0 Отговор
    Епа като им дават по 500 евро , безплатна медицинска карта и безплатна карта за транспорт нормално да се е увеличил. На емигрантите германците дават повече пари да не прави нищо от минималната заплата в бул-гар-ри- стан. За транспорт и медицина няма нужда да коментираме.
  • 22 Никой не им е

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Абе стига с тази "работа"!":

    разрушавал страните, били са колонии до към 1960г., за период от 100-200 години, освободиха се, скачаха като маймуни от радост, а сега отиват в митрополиите от глад и мизерия. Ние като сме били 200г. под византийско и 500г. под турско да не би да гладуваме и да мигрираме в Истанбул с претенциите да ни хранят защото сме им били роби?
  • 23 Нормално, поканени бяха

    2 1 Отговор
    Скоро на тази територия ще се чудят какви са тези имена Ханс, Мюлер, Гюнтер и т.н. Сами се докараха до този хал. В много детски градини там не празнуваха Коледа с елха, обидно било.
  • 24 гост

    1 3 Отговор
    И Русия иска ама..... хората искат там, където има достойно заплащане
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 все не разбрал

    1 0 Отговор
    Госпожа Меркел дали няма угризения на съвестта
  • 27 Петърчо

    1 0 Отговор
    Началото на края. Началото на Германистан и края на Германия започна през 2015, първа копка направи вещицата Меркел.
Новини по държави: