Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Януари, 2024 20:06 2 237 17

След Procter&Gamble и Pepsi: Украйна добави Subway към списъка със „спонсорите на войната“

  • украйна-
  • спонсори на войната-
  • subway

Компанията има 550 обекта в Русия и не е свила дейността си в страната след началото на войната

Веригата ресторанти за бързо хранене Subway, една от най-големите в света, е включена в списъка на „спонсорите на войната“ в Украйна. Това съобщиха от пресслужбата на Националната агенция за превенция на корупцията (НАПК) на Украйна, цитирани от ТАСС.

„В момента Subway продължава активно да извършва дейността си в Руската федерация, където има 550 ресторанта“, отбелязва НАПК. Според агенцията, след като през май 2022 г. възникнаха проблеми с прехвърлянето на плащания от Руската федерация към франчайзодателя, бяха използвани правни механизми, които позволиха на банките да възобновят обработката на плащанията, а Subway започна „отново да получава възнаграждения от руски франчайзополучатели“.

Отбелязва се също, че Subway в Русия рекламира дейността си чрез социалните мрежи VKontakte и Odnoklassniki, собственост на санкционираното юридическо лице VK Company LLC, а също така доставя храна чрез услугата Yandex Eda, контролирана от групата от компании Yandex, които от своя страна си сътрудничат с правителството и правоприлагащите органи на Руската федерация" .

"По този начин Subway, представлявано от руските компании LLC "Subway Russia Service Company", LLC "Nevsky 20", LLC "Subway Russia Real Estate Company", LLC "Subway Russia Franchisee Advertising Fund", "Компания за развитие на Subway Russia" продължава активно да подкрепя руската икономика“, се казва в съобщението.

Веригата за бързо хранене Subway е основана през 1965 г. в САЩ и работи по франчайз система. Руската верига е третата по брой обекти в Европа след Великобритания и Германия и включва 550 ресторанта в 122 града. Работи в Руската федерация повече от 20 години, създавайки около 6 хиляди работни места. Главният офис се намира в Санкт Петербург, където се намира един от седемте международни центъра за обучение на Subway в света.

НАПК на Украйна включва в списъка на "международните спонсори на войната" лица и компании, които си сътрудничат с Руската федерация. Според информация, публикувана на уебсайта на агенцията, основната цел на списъците със санкции е да информират правителствата на страните партньори на Украйна и гражданите за вече наложените санкции и да призоват за разширяване на списъците.

Този списък включва едни от най-големите международни компании като Procter & Gamble, веригите Leroy Merlin и Auchan, корпорациите Mars и PepsiCo, Philip Morris и Japan Tobacco, както и групата Alibaba, която притежава платформата за онлайн търговия Aliexpress, и трите най-големи петролни и газови компании в Китай CNOOC Group, Sinopec Group и China National Petroleum Corporation.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти джендар

    50 1 Отговор
    Изнеслите се от Русия са спонсори на Майдана, ИДИЛ и Израел.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Спецназ

    61 1 Отговор
    УкраИнците накрая ще внесат и в списъка за санкциЙ и САЩ!

    Та нали американците купуват руско гориво и двигатели за ракетите си!

    ДАВАЙ, ЗЕЛЮ като за последно! :)))
  • 4 Баце ЕООД

    11 0 Отговор
    Събуей са канадска фирма 😎😎😎😁😁😁
  • 5 И какво ако Subway напусне

    39 1 Отговор
    и руснаците поемат веригата? Само ще сменят името! Няма да могат да приготвят сандвичи ли?

    Кой ще е губещия?
    Примера с МакДоналдс е показателен. Има видеа с отзиви за "Вкусно. Точка!" от чуждестранни туристи.
  • 6 Тъп Аци

    34 0 Отговор
    Супер, инвестирам точно в тези фирми!
  • 7 Ненормални фашисти от укрия

    38 1 Отговор
    Разкарайте се прости урки
  • 8 Иван

    28 1 Отговор
    И Тадж Махал в Индия трябва да санкционират, защото Путин го посети преди 20 години.
  • 9 Хахаха

    32 1 Отговор
    Колко е смешен зеленият!Опитва се да настрое всички срещу Русия!Нещо не му се получава!Бизнеса си върви ,а той е глас в пустиня!Да каже колко от тези 200 милиарда пратени в Украйна са усвоени по предназначение?

    Коментиран от #17

  • 10 Предник

    16 2 Отговор
    Не, че нещо ама Subway хич не ми прилича на ресторант. Обикновена закусвалня...
  • 11 С.П.

    25 0 Отговор
    Много им пука на Pepsi и Subway, че са попаднали в някакъв измислен списък на укрофашистите. Къде е 150 милионния пазар на Русия, къде е 20 милионния пазар на Украйнината на Русия.
  • 12 фисура ани

    1 10 Отговор
    Ами кой ще им лекува хемороидалните цеви на рашаците освен проктър енд гембъл?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ники

    10 0 Отговор
    Деца , затова не трябва да се ползват наркотици.
    Зеления шут ще влезе в учебниците като пример за наркозависим.
  • 16 666

    1 0 Отговор
    В качеството на мжд. арбитър ли ги определя спонсорите !? Смешковци
  • 17 666

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Така е , той е пътник вече .
Новини по държави: